- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Анархизма
Да погледнем тая идеология.Аз съм против нея, защото ако има анархизъм... ще е пълна манджа с грозде.
Сещам се за един конкретен случай.Съквартиранта ми, добро момче, политически неориентиран (ама хич!) бе споменавал, че би било добре, ако по света настъпи анархия.Тогава нямало да има полиция, военни, войни и прочие.Оборих го набързо с довода, че ако има анархия, тогава всеки може да извършва престъпления когато и както пожелае, или иначе казано-всеки трябва да е барикадиран в бункер, защото когато излезе на улицата на когото му се иска може да го застреля.
Още един конкретен пример!!!
Снощи, по телевизията даваха за Сомалия и пиратите, грабещи кораби.Ето ви анархия в действителност!В Сомалия положението е странно.Там има три самообявили се... де да знам... територии.Сомалия уж има президент, но той пък няма армия.За полиция, не знам, сигурно и такова няма, въпреки, че нищо не му пречи да набира банди от доброволци.В Сомалия има много селища, населени от пирати, има си и пиратски пристанища.Пиратите обират кораби и така се препитават ни най-малко зле.Никой не може да ги спре, точно защото явно няма закони или няма изпълнителна власт.Един вид, като едно време-много независими полиси, само че принадлежащи на бандити.
Анархия![]()
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!