Не знам дали на уважаемите модератори и админи, и всички други висши е направило впечатление, но освен шльокавицата има огромно количество мой връстници които използват огромно количество чуждици не само в свободното общуване, но и във форума. Подно нещо според мен е недопустимо, тъй като си има подходящите български думи за тази цел. Надявм се да намерите решине на проблема, защото е недопустимо да се пише на някакъв език пълен със заемки от най-различни езици, когато българският език е достатъчно богат и нови думи не с му нужни.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
Не можеш да предотвратиш мутациите на езика, съжалявам, но е така.)
Езикът се развива. Огромно количество от думите, които ползваме не са български. Всъщност чисто българските думи са много малко. Преди 20 години компютър е била "купешка" дума, а днес се счита за нормална дума в българския език. Не може да се следи за всяка дума какъв произход има и дали в дадения контекст звучи добре или не. А и не се намираме в час по български език.
Айде кажи ми как се нарича думата ИНТЕРНЕТ на български...
Първоначално написано от AnincetoSexy
Комплексарите се опитват да бъдат модерни бе
Те идват повечето от "София" (с кавичките) ;д
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
това са глупости. Всеки си говори както си иска. Езикът се развива в една или друга посока, вкарват се чуждици, изменят се думи. Неизбежно е.
Лично според мен авторът няма предвид чужди думи, които нямат аналог на български (като интернет, компютър и т.н.), които са си навлязли по начина, по който ги казваме сега, а например вместо 'благодаря', да напише 'тенкс'. Това си е масова практика сред тийнейджърите в днешно време.
И мен ме дразни, но всеки има правото да говори, а и пише както си иска. В този ред на мисли, това правило няма смисъл.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Не виждам смисъл в това...всеки си употребява определен речник, а това дали той е съставен предимно от чуждици или не, е въпрос на личен избор от страна на говорещия. Толкова.
На Български не знам,но на софийски е "ИЕНТИЕРНИЕТ"Първоначално написано от XceSS
LastFM
Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!
Е това са технически изключения.
Аз говоря за примерно тия фрази:
Голям си кежуъл.
Ретард
Оу дарлинг....
Супер смешното и трагично е.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Ех, ех, цял живот в София да живея, пък никъде да не съм чула някой да мйека...Първоначално написано от MrUndaztood
![]()
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
джиизъс, ай лол'ед като видях тоя топик...![]()
![]()
![]()
![]()
The Spark
Ти си от Варна, но твърдиш, че така е "интернет" на софийски?!Първоначално написано от MrUndaztood
![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
![]()
//само оценявам шегата, засмя ме:Д
Интересно обаче как ще преведеш кежуъл.Първоначално написано от MakeMeLaugh
Белокецко?![]()
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Даже не знае как да се прави на клоун. Тема във форум е thread.
![]()
![]()
Няма нищо лошо в чуждиците - стига да няма латиница и прости изрази - мисля, че другото може да го приемем без угризения на съвестта...
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.teenproblem.net/teenid/wateran
http://www.ross90.aha.bg/
http://zoom.bg/potter
- II - Ru - loves - Gu - II -
5звездний
Съгласен съм с Калашник.Тва е шит, шот е вери грозно и ънприти :О
Предлагам ви да се въведе някво фъкинг правило, при което еври човек да пише на клиър бългериан, фор год'с сейк!
УАЙ, КАЛАШНИК, УАЙ!
КЛИЙР БЪЛГАРИАН ЕЗИК ФОР ДЪ УИИН, ЙОО БИТЧЕЗЗ!
ала бала