- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Спане с лещи
Здрасти!
Нося диоптрични меки лещи,с голям воден процент.Ставам слагам ги и преди да си легна ги свалям.Та искам да попитам,мога ли да спя с тях максимум 1 ден? Какви са възможните последствия?
LastFM
Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!
здрасти
не съм носил лещи
но ти препоръчвам да ги сваляш за нощта
защото докато спиш ти се събират гурли и мръсотийки в очите /дори да са малко/ и може да се замърси и лещата и окото
ии така сигурно могат да те заболят очите ..
не пробвай-дори и да е за 1 ден![]()
О,не няма.Чувал съм,че имало вероятност да ти издерат роговицата и да не можеш да ги носиш 1 месец,докато се оправи,както и да ти се залепят под клепача и да си бъркаш там и да ги изкарваш.Но това уж е било за твърдите.За товми е интересно и да знам.
А пък и когато се върна от даскало,често следобед съм убит и ми се спи,а ме мързи да ги свалям и после пак да ги слагам,заради единият сън и или ги свалям,или пък се тормозя и не спя.
LastFM
Не спи в никакъв случай с тях, защото докато спиш очите ти не се овлажняват и съответно лещите се втърдяват и не е хич хубаво.
Чувството не е особено приятно. По-добре ги сваляй. Както каза някой преди мен, докато спиш лещите не се навлажняват и се втвърдяват и е малко кофти, като се събудиш..
Няколко пъти ми се е случвало да заспя с лещи. Определено не е приятно. На сутринта очите ти са зачервени, сълзят, а лещите са твърди като камък.
А това за залепването на клепача - не знам. Но на мен ми се е случвало да "избягат" по ябълката на окото. Няма страшно, със сигурно на всеки, носещ лещи му се е случвало. Гадно е, щото чувстваш, че лещата е някъде там, но не я виждаш..
Ооо да,познато.Вчера като си разтърках дясното око,ми се загуби мислех,че е паднала.Но пък я усещах и не я виждах и почнах да я търся с прегънала на две,ама я измъкнах де.
Благодаря.Значи колкото и да ме мързи ще ги свалям.
LastFM
Не се спи с лещи. Може да доведе до отлепяне на ретината, а то от своя страна до ослепяване.![]()
мързелът е лошо нещоПървоначално написано от MrUndaztood
![]()
На мен ли го казваш.А най-лошо е и когато засяга пряко или косвено и собственото ти здраве.Но като цяло по-лошо нещо от мързела няма гррр ...Първоначално написано от clever
![]()
LastFM
Хубаво е да ги сменяш през определено време примерно поне през 3 месеца,защото нали знаеш замърсяват се....
Дам,моите са тримесични,но скоро ще ги сменя,не зависимо,че почвам 2рият месец слд няколко дни.Първоначално написано от ivankooo
LastFM
az nosq le6ti ot 2 godini dioptri4nise6tam sa 4e na nova godina bqh zaspala s tqh i ni6to en stana
![]()
:\\ все пак не искам да рискувам.Първоначално написано от sexyzai4e
LastFM
Аз познавам много хора които спят с лещите си и нямат проблеми. Аз самата също нося лещи но ги свалям през ноща. Първото което е, това са ти очите, нещо съвършенно важно и не бих си играла с тях..след като докторите казват че не е хубаво да спиш с тях, недей (има и такива лещи които са за през ноща, можеш да си вземеш такива ако искаш)
Второто което е, като се събудиш лещата ще е залепена за окото ти и ще е супер неприятно.
тук пописваше едно момче (не помня ника му) на почти професионално ниво по въпросите касаещи лещите.Първоначално написано от MrUndaztood
намери го или ползвай търсачката