много съм зле със зъбите![]()
имам пломби на почти всички зъби![]()
извадени са ми 3-4 нерва...
сега ходя през 3 месеца на контролен преглед и последния път нямах проблем;което ме радва..
какви витамини да пия против появата на кариеси
просто ми е наследствено...![]()
съвети от рода-питай стоматолога си са ми излищни;защото той казва;че проблемът е наследствен и не мога да се предпазя..
но ако има някой с моето положение;който пие витамини или нещо такова-нека сподели![]()
благодаря предварително![]()
Ох и аз съм така писна ми!!!Зъболекарката ми се хвана за главата,като видя колко бързо се развиват пита ме дали не поливам зъбите си с киселина,едва ли не...И то на супер необичайни места абе същински ужас ):
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
Като бях малка(4-5-годишна),не си миех зъбите често,и бяха много развалени.На постоянен зъб ми вадиха нерв,имах много пломби.Като ми се смениха млечните зъби,положението се оправи.Ами,мисля,че не е много уместно да казвам някакви хапчета,понеже все пак са лекарствен медикамент,не са като бонбонки,но попитай зъболекарката си.Едно време,задължително,в чайовете на децата,сокове и т.н.,се е слагало малко хапченце,което заздравява и предпазва зъбите.Аз като бях 9 годишна някъде,тръгнах да си оправям зъбите,и въпреки,че вече един вид,беше късно за мен,пак ми предписаха въпросните хапчета.http://theodoregray.com/PeriodicTabl...09.14/s12s.JPG
Аз не бях много постоянна в приема им.Та,попитай най-добре зъболекарката си дали да ги приемаш,или не,че така по форумитее..
Офф и аз съм така...
В момента имам пломби на 4 постоянни зъба....Вадили са ми нерв.... Ужас. Всеки ден си мия зъбите,ама....
![]()
![]()
никакви витамини и "чудодейни хапове" няма да помогнат.Първоначално написано от clever
в никакъв случай НЕ посягайте към приемане на флуорсъдържащи препарати, какъвто е и даденият по горе като линк!!!
навремето с лека ръка се флуорираха детските млека, на децата в детските градини се раздаваха редовно "малки бели хапченца" флуориди все с добрата идея "да имат здрави зъбки".
днес вече е известно, че флуорът има силно изразено канцерогенно действие (причинява Рак)!
може би това е и една от многото причини днес да сме в челото на тъжната класация по ракови заболявания в света.
бтв, от началото на следващата година по директива на Европейският съюз дори минералните води с високо флуорно съдържание трябва да изчезнат от пазара. такива са Девин, една от хисарските и т.н....
напишете прочие "флуор" в търсачката, прочетете и сами решете дали искате да умрете от рак, но със здрави зъбки или да доживеете до старини с поправени.
много благодаря за полезния съветПървоначално написано от batkodoki
![]()
Първоначално написано от clever
Здравей! Калции за зъбките е добре. Папкай МНОГО сиренце и млечни продукти.. ,папкай много моркови,прави си сокче ор морковки.., http://rsi-bg.blogspot.com/2008/08/blog-post_7544.html http://rsi-store.com/index.php?productID=182 .... Калмацин са витаминки и трябва да ги взимаш,когато си се консултирала с лекар,защото ако много витамини ти отидат в организма-могат да навредят доста трайно.. Калцият е минерал и е безвреден..