- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Слаба, изтощена, падаща коса.
Здравейте.
Аз понеже съм претърпяла адски много с моята коса. Много слаба и много рядка. И съм ползвала уникално много продукти и маски. И понеже знам колко е неприятно да имаш слаба и безжизнена или заплетена и суха коса съм насреща, ако някой има нужда от съвет или препоръка.
Ако, темата не ви допадне или нямате нужда само кажете и ще помоля да я изтрият, за да не се пречка.
Ако някой обаче има нужда от помощ... да пише.
Благодаря за отделеното време.
Може да споделяте какви грижи полагате всеки ден за косата си.
Ми кажи някаква маска де , рецепта ..?
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Е, кажи за какво.. Аз не знам каква маска да ти предложа, след като не знам каква ти е косата.. дай малко инфо.
![]()
Най - вече суха ..
♫ Beautiful.. ♫
аз имам ;( вчера ходих на фризьор и мн ми накъсиха косата ;( искам да порасне по - бързо сега расте по 2 см на месец а искам да е дългааааа ;( къпя я със елсев пчелно млечице шампоан и балсам имам и някаква маска за изтощена коса слагам и хининова вода ... в понеделник ще си купя хининов шампоан казаха ми че растяла по бързо косата, но нз
МОЛЯ дайте съвете с какви продукти (фирма и цена и начин на употреба ) да стимулирам растежа на косата си
След като ти е суха косата е добре да наблегнеш, както предполагам знаеш на омазняващите съставки в маската. Познатите масла: бадемово, тривитаминол-а, кайсиево и други. Може да опиташ маска с 2 с.л. бадемово масло, 2-3 капсули витамин Е, 1 с.л. зехтин и един жълтък... Понеже маслата и зехтина могат да омазнят много добавяш и жълтъка, тъй като както знаеш той има изсушаващи косата свойства.Първоначално написано от sladkish_14
Не забравяй през лятния период да използваш слънцезащитен спрей за косата, който е много важен за сухите коси, тъй като слънчевите и УВ лъчи спомагат за изсушаването на косъма. Избягвай третирането на косата без кристали или масла. Тъй като косата най- вече се изсушава от недостиг на витамини те съветвам да започнеш да приемаш Алфавит плюс липоева киселина (50-100 мг на ден) и витамин В5 (пантотенова киселина).
Успех.
![]()
Ами, най- добрия вариант е добре известния тривитаминол (ако косата ти го понася), хининовата вода/ шампоан, също са ефикастни, но аз ще ти препоръчам още: фрикции с корени от коприва, както и Стимулантът за коса на Икаров е много ефикасен, използвай го като мажеш косата с него и оставяш да престои една вечер, не е необходимо да слагаш кърпа. Има и нещо, за което никой не казва, а точно в него е същтността на бързия растеж на косата. МАСАЖЪТ! най- добре е около 20-30 мин преди измиване на косата, но ако нямаш нерви- поне 10 мин.. И за предпочитане с масло ( бадемово масло + масло от гроздови семки). Резултатът сама ще го видиш.Първоначално написано от vellvet
Успех.
![]()
Брей ,, Златна си душкоПървоначално написано от heiress
![]()
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ами няма опасност. Просто зависи в началото как ще го възприеме косата ти. Може да ти падне някой друг косъм, но после всичко е ОК. Един съвет- нанасяй го с маска, не в чистата си форма. Прави си маската 2 месеца , веднъж седмично или 2 пъти седмично за 1 месец.. после направи почивка, че от прекалено количество витамин А може да постигнеш обратен ефект- окапване на косатаПървоначално написано от vellvet
. дано съм помогнала.
От една страна и неправилното хранене влияе на косата
опитах две или три тубички от този хининов шампоан и да ти каза честно не забелязах кой знае колко забързване на растежа-но нали знаеш: различни коси,различно действиеПървоначално написано от vellvet
![]()
може да опиташ стимуланта за коса на Икаров или да си правиш маски с хума-на мен тези двете много ми помагат,защото и й(аз искам бързо да ми порасне косата.Хининовата вода също ми помогна![]()
За пърхот:Първоначално написано от caseoftheex
Взимаш 500мл вода и 500мл оцет. Добавяш 100г коприва и оставяш да ври 30 минути. Като изстине прецедаш отварата и всяка вечер мокриш кожата на главата, като масажираш. Правиш процедурата в течение на една седмица.
Или другият вариант е:
Смесваш 10мл рициново масло 10г хинин на прах, 100мл спирт и 3 капки лавандулово (розово, чесново или розмариново масло).
Втриваш сместа в корените на косата всеки ден в продължение на 1 седмица. После правиш прекъсване от една седмица и повтаряш манипулацията до изчезването на пърхота.
За тънка коса: Значи.. имай в предвид, че 1/3 от обема на косъма се дължи на водата, така че гледай да пиеш достатъчно вода на ден.
Желязото също е от най- важните продукти, на ден ти трябват минимум 15 мл. Ето от кои храни можеш да си го набавиш: свински черен дроб, говежди бъбреци, сърце и черен дроб, нишесте, брашно, изсушени праскови, червено месо, жълтък, стриди, ядки, фасул, аспержи, меласа, овесено брашно. За да има хубав вид косата се нуждае и от още един метал- мед. Естествени източници: Зрял фасул, грах, пшеница, сушени сини сливи, органни меса (карантия), скариди и повечето ястия от морски продукти. Стридите и скаридите съдържат достатъчно количество мед, минералът може да се набави от от черен дроб, пресни зеленчуци, ядки и семена. Да не забравяме и цинк... Естествени източници: Месо, черен дроб, морски продукти, пшеничен зародиш, бирена мая, тиквено семе, яйца, обезмаслено сухо мляко. За да бъде косата в добър вид, много е важно състоянието на скалпа, а той има нужда от витамин А – той регулира обменните процеси на епитела. Без него кожата няма да се развива добре и да бъде в добро състояние. Витамин А има в млякото и млечните продукти, яйчен жълтък, черен дроб, хайвер, краве масло, рибено масло, растителните масла,тъмните листни зеленчуци, доматите, червените пиперки, морковите, ябълките, прасковите, кайсиите, пъпеш, цитрусовите плодове. Косъма се нуждае от протеини,витамините В и С. Без тях той няма да расте нормално, а ще цъфти и ще се къса. Протеини има във всички животински продукти – месо, мляко, яйца,зърнените храни и ядките. Витамини естествено всички знаят къде има - в салатите, плодовете, особено цитрусовите, магданоза.
Може и да ти звучи банално, но специално при тънка коса.. храната е най- важна.. ако останалите проблеми с косата, могат да се решат с маски, хапчета и шампоани, тук храната играе ролята на най- важен фактор.
Успех.
![]()
Няма какво да стане, просто може да не ти действа и да омазнява косата млако повече.Първоначално написано от vellvet
Не, от една страна. Влияе 70-80%. Това, което може да се постигне с хапчета и шампоани е около 20%, останалото е въпрос на хранене и на течности.Първоначално написано от sladkotykate
Гледам на другите помагаш ... И се надявам да помогнеш и на мен . Какво би ми препоръчала за коса мазна в корените и суха и много бързо цъфтяща в краищата.... Постригвам я всеки месец и цъфти със скоростта на светлината . Ползвам L'Oreal Hot Streight и кристали за коса , също така си правя маски със Стимуланта за коса на Икаров , но ....
Razbira se, shte pomogna, no neshto mi se precaka kirilicata. Izvinqvai, che shte ti otgovorq na latinica:Първоначално написано от Dark_Angel_F
Znachi... moje da si vzemesh Shampoan na Fructis za suhi kraishta i mazni koreni.. mislq, che e dobur. Ako vse pak kraishtata ti sa mnogo suhi vtrivai zehtin v tqh predi izmivane, ako ne pomogne slagai malko i sled izmivane.., no malko, za da ne se omazni mnogo kosata. Pii poveche voda.. kolkoto mojesh poveche, priemai poveche zeleni zelenchuci (zele, krastavici, chushki...)
A za cufteja.. kaji mi kak q tretirash... presa, seshoar, masha, lakove.. kakvo izpolzvash za oformqne na pricheskata?
I pak se izvinqvam za latinicata..
Кажи ми какъв слънцезащитен спрей да ползвам(марка и цена) и ако можеш ми препоръчай някакви наистина хубави кристали.Аз ползвам на биофарма ама нещо не ми харесват.
Когато нямам време я соша със сешоар и после изправям с преса , а когато имам я оставям да изсъхне сама и тогава я изправям ( пресата ми е керамична и с йонизатор ) . Ако е влажно слагам и лак за коса Taft с 4-та степен на фиксация . Попринцип ям МНОГО зеленчуци последните месеци съм станала като тревопасно ...Първоначално написано от heiress
Nai- hubavite kristali, koito znam az mojesh da potursish magazin na Christian of Roma te predlagat na Rolland produktite. Kristalite se kazvat UNA i sa mnogo dobri. Inache mislq, che i ot Magama mojesh da gi vzemesh.Първоначално написано от lipstik
Preporuchvam ti sprei Carroten, okolo 17- 18 lv e. Sudurja vitaminen kompleks A, E i B5, sushto i Aloe Vera i Fitantriol, taka imash estestvena zashtita i ne ti se splitat kraishtata. Podhodqsht e i za boqdisana kosa. Naistina e mnogo dobur.
Uspeh.
![]()
Kolko ti e dulga kosata? Zashtoto ima fazi na duljina, pri koito kosata cufti mnogo poveche.. ako e do vrata ili malko pod ramenete.Първоначално написано от Dark_Angel_F
Inache polzvash li kristali za kosa ili nqkakvo maslo?
Ами точно малко под раменете е .... Иначе за защита от пресата ползвам L'Oreal Hot Streight и кристали на Biopharma.Първоначално написано от heiress
Знаеш ли.. защо вместо кристалите не си купиш ленено масло. Има много хубаво на Селениум... естествено е, не съдържа химията на кристалите и подхранва. Може да си вземеш и същата маска.
Използва се за изправяне и начупване на косата.
![]()