- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Слаба, изтощена, падаща коса.
Имам изрусена, тънка коса, която пада...какво да правя?![]()
Шампоан и балсам на Нивеа за боядисана коса, маска на Гарниер пак за боядисана коса (при всяко къпане) и хининова вода.Първоначално написано от heiress
с бирааПървоначално написано от vellvet
![]()
до са съм използвала бирата само за пиене но я кажете малко повечко отмиваш ли после за да не мирише или неш такоа
![]()
![]()
Изрусената коса е доста измъчена като цяло, не знам дали нещо може да й ''вдъхне живот''.
Шампоаните и балсамите специално за руса коса придават доста блясък, преди миене може да я мажеш с някакво масло.
Да споделя, че съм много доволна от шампоана за кестенява коса на Balea (продава се в магазини DM). Купих си го поради липса средства за по-скъп, но се оказа страхотен - много добре измива и ми прави косата много бляскава (за разлика от шампоана за кестенява коса на Natur Vidal - оцвети по-светлата част на косата ми в червеникаво) Сега си всех още неща на Белеа и като пробвам ще пиша
Някой да е мяркал в София на Lorys шампоанът със змийско мляко, както и серията с чесън? Навсякъде имат само змийската маска (която е уникална)
You got to work hard
For your dreams to come true
Got to keep the flame alive...
аз от месец и половина близо си правя маски с тривитаминлол и съм супер доволнакосата ми беше много рядка и тънка и от както си правя маските доста се сгъсти, започна да расте, пада по - малко и има доста повече блясък от преди
пробвайте няма да съжалявате а и за цената си има доста добър успех
![]()
Вече за n-ти път чувам, че косата не трябва да се реши, докато е мокра.
питам: ЗАЩО!? Все не мога да намеря смислено обяснение..
You got to work hard
Това пък защо,наистина? Аз си е реша.. нали.. нямам никакви проблеми с косата (мерсаж на авторката,че ме измъкна от положениеПървоначално написано от lDoLLl
)
Смисъл аз ако не я среша после става чуплива,а като го направя стои права![]()
![]()
да, точно.. ако не я реша е мега гадно после и не мога да разбера защо е вредно ресането на мократа коса :/
You got to work hard
Амиии.. значи- виж... хининовата вода на изрусена коса не е много добре.. иначе незнам.. Третираш ли я по някакъв начин с преси, лакове, маши, пяни..?Първоначално написано от Pliok0019
Защо не опиташ да си вземеш витамини някакви за коса, например Герикапс... спри хининовата вода и виж в какво състояние ще е косата ти след около 2 седмици. Ако я третираш с нещо- спри, защото най- вероятно това е причината. След изрусяването косъма много изтънява, така че това само по себе си е достатъчно зло...
В действителност мокрите коси са по-деликатни, отколкото сухите, и сресването рискува да доведе до тяхното късане. Може най- много с гребен с широки зъбци той разплита лесно мокрите коси. Започва се винаги от тила и от краищата, кичур по кичур, без да се дърпа! Наистина е много голяма грека да се сресва косата докато е мокра.. косъмът е адски уязвим.Първоначално написано от lDoLLl
Хайде и аз да драсна. ;D
Косата ми е ужасна! xD Няма обем, тънка е, изтощена и като за капак се омазнява бързо. Мия я през ден...По принцип знам, че е много пагубно да я мия толкова често, но нямам друг избор просто. Става ужасна, ако не я измия, а не мога да излезна с приятеля ми и косата ми да е мазна.
(Аз няма да се чувствам комфортно, не че приятелят ми ще ме зареже на мига ;D) В момента се мия с катранен шампоан и бебешкия на Бочко. Ползвала съм най-различни шампоани на най различни цени - като започнеш от катранения за лев и нещо, минеш през Гарние за 5-6 и свършиш на Фито за 22... Ползвам само сешоар - без него също не мога, става още по-ужасна, ако не го ползвам. Не употребявам преса, маша, лак и пяна. Пробвала съм маски за коса с хума, яйце и мляко...
В общи линии съм отчаяна. Идеи? ;D
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Идеи многоПървоначално написано от sexa_na_kompleksa
![]()
Ами...
1. Омазнява се, защото я миеш през ден. И аз бях така, но после разредих миенето и сега е много по-добре. Ще потърпиш един месец да ти се омазнява малко косата ама после резултата си заслужава![]()
2. А относно бебешкия шампоан всеки казва различно. Някои казват, че щом е за бебета, не е много добре да се използва от хора със по-зрял скалп...ама не знам![]()
3. Купи си шампоан за мазна коса(НЕ ЗА СУХА)
4. Не ползвай балсам, а ако не можеш без него, в никакъв случай не го използвай в корените на косата!
5. Избягвай известно време всякакви продукти за коса освен шампоана, защото и от тях може да се получи омазняване.
Май е това...дано да съм помогнала![]()
Kaто за начало не е хубаво да си миеш косата с бебешки шампоани. Иначе мисля, че проблема ти идва именно от честото миене на косата. Опитай се малко по малко да ги разредиш.. няма да е толкова пагубно.. все пак.. замисли се, че това ще е жертва, но от друга страна състоянието на косата ти ще се подобри.Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
Това е огромна глупост. Шампоаните за мазна коса са маркетингово комерсиализиран неефективен продукт. Водят до затваряне цикъла на омазняване на косъма, като измиват до 90% от естествения себум, което от своя страна стимулира произвеждането на нов такъв и това се повтаря и повтаря.. изтощават адски много косата.Първоначално написано от ifilin4ica
Ама не мога, бе, хора, точно сега да ходя с мазна коса. : ( Когато нямах половинка, съм си миела косата 2 пъти в седмицата и ми е било все едно, ако един ден ми е мръсна косата. Но сега просто не мога да си го позволя. Ще ми е много некомфортно...
Мерси все пак, че писахте. (:
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
И аз да се пооплача.. косата ми е.. неопределима![]()
Къдраво-чуплива е някак си, гъста е и дълга, и трудно се оформя.
Един кичур чуплив, другия наполовина накъдрен.. кофти работа![]()
По принцип я мия през ден, но не ми е проблем, понеже не е мазна, даже е суха в краищата.Всеки път като я мия използвам сешоар + пяна, защото съхне 3-4 часа и няма оформяне.Може супер много да се учудите, но не я сресвам като е суха по принцип, защото не искам да заприличам на бръкнала в контакта.Така.. очаквам всякакви предложения как да я третирам, така че да се оформя по-лесно и да не е толкова суха.![]()
*Being happy doesn't mean that everything's perfect.It means that you've decided to look beyond the imperfections.
И моята коса се омазнява страшно бързо, мия я всеки ден, просто се налага, и не бих си позволила да ходя с мазна коса, надявайки се, че нещо ще се промени.. просто е абсурд.. ако един ден не си я измия се чувствам ужасно некомфортноА и мисля, че причината не е в честото миене, тъй като съм го започнала точно поради тази причина.. явно при всеки е различно, но ако мога да получа някакъв съвет, различен от това да я мия по-рядко? :S :S :S