.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Сенки под очите

Имам сенки под очите от доста време как мога да ги махна веднъж за винаги

Никак..
    When you left I lost a part of me It's still so hard to believe Come back baby please, cause wE belong together !!

Здрав сън и здравословно хранене.
    И аз го имам този проблем. Решавам го с фдт. Не ми остава време да се наспя.

Спри са висиш пред компютара и поспи малко повече!!!

Ок мерси,а какво значи това фдт? и по колко часа трябва да спя минумум?Също така и по колко време на ден най-много да седя на компа?

Времето пред компа трябва да е минимално.Някъде бях чела, че най-много 2 часа на ден е добре.

ФДТ-значи фон дьо тен

А на човешкия организъм са нужни 7-8 часа сън.
    True love stories never have a happy ending,because true love stories never end

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    някои хора си ги имат перманентно, независимо дали спят 6 или 16 часа
    ако си от тях, само мазане с фдт ще помогне според мен

I az imam i si slagam chaeni torbichki, kogato moga.. malko po malko e po- dobre..

Мега фен Аватара на Mi6inka
    да и аз съм чувала за чаените торбички... мисля да пробвам... защото и на мен ми се появяват като не спя достатъчно ..никак не е приятно

При мен кожата там е много отпусната.. от една страна и от цигарите.. но наистина помагат.

Град
    Pays de la Loire
    Т.нар. сенки под очите понякога не са просто неприятен козметичен дефект. Те могат да са показателни и за по-сериозен здравословен проблем, който изисква навременна реакция и намесата на специалист.

Основните причини за появата на тъмни кръгове под очите са няколко:

• Тънка кожа
    Кожата под очите е много нежна, а с възрастта тя още повече изтънява и кръвоносните съдове стават по-забележими. Именно това създава ефекта на тъмните кръгове. Ултравиолетовите лъчи от своя страна ускоряват процеса на стареене и изтъняване на кожата около очите.

• Алергични реакции
    Тъмните кръгове могат да бъдат и резултат от алергична реакция към различни вещества във въздуха - прах, цветен прашец, козина от различни животни и др. Хранителните алергии също водят до появата на тъмни кръгове под очите.

• Генетична предразположеност
    Тази физиологична особеност се предава по наследство.

• Отоци
    При нарушения в обмяната на течностите в организма кръвоносните съдове се “наливат” с кръв и се разширяват. Отоците под очите могат да са резултат от пушене, прекалена употреба на сол и пикантни подправки, заболявания на сърдечно-съдовата система, щитовидната жлеза, черния дроб и бъбреците, а също така от приемане на някои медикаменти.

• Недостиг на сън.
    Недоспиването придава блед цвят на лицето, а кръвоносните съдове стават по-забележими.

• Недостиг на желязо и/или обезводняване.

Как да се справим с тъмните кръгове под очите в домашни условия:

• Пийте повече чиста питейна вода.
    • Преди продължително излагане на слънце нанасяйте и под очите слънцезащитен крем (SPF 30), а през останалото време използвайте крем за клепачи и коректор за очи със слънцезащитен фактор.
    • Наспивайте се.
    • Правете си компреси със студен черен или зелен чай.
    • Правете си маска от краставица. Продължителността на процедурата трябва да е поне 15 минути.
    • Намалете до минимум употребата на сол. Яжте по-малко пържена и пикантна храна.
    • Употребявайте повече храни, богати на витамин С - той укрепва стените на кръвоносните съдове.
    • Ако приемате например аспирин, включете в менюто си и повече антиоксиданти. Но преди това не забравяйте да се консултирате с лекуващия лекар. Касисът, боровинките, зеленият и черният чай, лукът, магданозът и бобовите растения също съдържат антиоксиданти, които укрепват стените на съдовете.
    • Избягвайте алкохола, дори и бирата.

Източник: www.zdrave.bg

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си