.
Отговор в тема
Страница 16 от 28 ПървиПърви ... 612131415161718192026 ... ПоследнаПърви
Резултати от 376 до 400 от общо 700

Тема: 90's kids :D

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Аз пък като млад се интересувах от политика. Спомням си протестите от 96-97 и как точно на 4.02, когато Николай Добрев върна мандата, мина шествие по моята улица.

След това знаех наизуст всички министри от кабинетите на Софиянски и на Костов и си бях кръстил количките на тях.

Приятелите на брат ми ме ебаваха: "я кажи ся кой е министър на здравеопазването", "ами я сега кой е министър на правосъдието"

Тогава по политическо убеждение бях монархист. Исках реставрация на монархията и на Царство България. Дори убедих майка ми да гласува за няква монархистка партия на изборите, дето СДС ги спечели.
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

Супер фен Аватара на stefity
    Град
    Варна...
    ^^

Ти е трябвало да станеш политик бе...
    To strive, to seek, to find, and not to yield...

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    Мм добрите стари времена
    Когато бях на 5 6 години бях в квартала на баба ми все навън, а сега като гледам бротовчед ми където е на 6 не мога да го отлепя от телевизора
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Колко много страници!

Супер фен Аватара на stefity
    Град
    Варна...
    Цитирай Първоначално написано от Bianca
    Колко много страници!
    Ми то ние снощи се уляхме... Ама бая материал се изписа...
    To strive, to seek, to find, and not to yield...

Лелее, сетих се какво щастие беше, когато мама ми донесе първото ми колело. Или пък когато тате ми донесе от София първата ми играчка на McDonald`s. Беше едно пластмасово кученце, на което завъртах едно копче, и то почваше да се преобръща.
    Аз имам спомени още от бебешките ми години. А когато ме водеха в местното фото да ме снимат, лелее. Много мразех "Дързост и красота", още го мразя.
    А когато ми донесоха червените лачени сандали от Плевен, на които ден и нощ не можех да им се нагледааааам... Карала съм мама да ми навива стария будилник за 7 сутринта, за да стана и да си гледам детските.
    Оле, помня как в яслата ме плашеха с Баба Яга, аз си умирах от страх и веднага се скатавах някъде. оО Веднъж бях непослушна и мама спря един неин познат, който се представи за Торбалан, идеше ми да се скрия вдън земя от страх. Помня и в детската градина колко хубаво беше. Правехме се на магазинери, бяхме си построили "магазинче". А аз винаги бях наказвана, защото бях голяма побойничка.
    Колко хубаво беше и когато се събирах с дечицата пред нас.
    Велики спомени...

хм, преди
    може би 10ина година имаше едни десертчета "София" на Нестле май бяха, макар че те имаха някакво по-друго лого и име, май.

някой помни ли ги?

имаше с кокос, с горски плодове, с не знам си какво си...ебаси яките. ай мис дем.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

И Лили Иванова така вика за изобретяването на барута

Тея стъклените топчета не бяха ли джаменки?

Иначе си спомням,че гледах постоянно "Малката Одри", тва със скелетите, с електроуредите също го обожавах...
    Цял ден навън - бази, люлки, дами, шоколади, въжета, народна топка, криеница, стражари и апаши...

Понякога ми се иска тези дни да се върнат. Сега, на който и да предложа да се занимаваме с някви такива истории, ми се смее...
    Хубаво беше...
    Let the beats control your soul...

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Абе какво помните половината неща от оня ден...

80% от спомените - телевизионни предавания.

Баси. Аз до 2002 имах само първа и втора.
    Grumpy old madman

ефир 2, пахаха. кога го свалиха, не беше ли 2001?
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Аз защо си мисля, че беше преди 2000?

Голям фен Аватара на TheSadGirl
    Град
    Варна :)))
    леле аз съм 91 и направо .. кво беше кво стана ...

тва да си записваш песни от телевизора леле, детски едно друго , да повтарям на баща ми : "Майтап бе Уили " Ние си играехме на фунийки с момчетата .. яко беше не ми даваха да си пускам сама телевизора, направих го когато трябваше да гледам Спасители на плажа и баба ми разреши .. невероятно магазините, криеницата и макарената са направо ... Лепенки по леглата колко искаш, а по старата акумулираща печка още ги има , от дъвките а лексиконите и въпросниците .. кво спортуваш : нося обеци (не е мой лаф) .. А когато спечелих Телевизионна игра от зрънчо с награди лелле .. мама ми купи 3 наведнъж и в последната гледам листчето с номерчето .. и лелката ми го свали от високия рафт .. леле .. имаше едни дъвки (и сега може да ги има, ама не съм виждала) във формата на различни плодове и с техния вкус .. по 2-3 наведнъж
    А концертът на Слави на стадиона .. малее колко се радвах ..

ако се сетя ще пиша още
    `` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``

Ко

Аз съм баба мИчта

Цитирай Първоначално написано от afterforever
    Аз защо си мисля, че беше преди 2000?
    абе не, май година-две по-късно беше. не съм сигурен, спомням си, че ми беше много кофти след това и постоянно го търсех с надежда :Д

Аз пък я мразех, заради тъпите реклами дето там с параходчетата, самолетчетата и другите боклуци и защото я нямаше дообяд... много ме нервираше...

Аз пък `99 някъде се научих да чета и какво тичане е било до библиотекатааа.

Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Абе какво помните половината неща от оня ден...

80% от спомените - телевизионни предавания.

Баси. Аз до 2002 имах само първа и втора.
    и аз тва се загледах,че все некви тв предавания се споменават... сякаш само телевизия имаше,ебати... 2 канала + 1 руска и тва е майна
    Гзарите имаха и кабелна.

Обаче аз нямах нито кабелна, нито антената хващаше добре (къща между няколко блока) и общо взето се задоволявах само с първа програма.

Аз кабелна имах 2005 за сефте.

Град
    Аахен
    Ами то им се обясни, че като са 95, не вАжат, ама те не възприемат. Тук пишем такива, които сме имали СЪЗНАТЕЛЕН живот през 90-те.

Помня някакъв режим на тока, обаче не знам дали беше онзи известния.

Най-странното, което помня е как Иван Гарелов говори за протичащото посещение на френския президент Франсоа Митеран, което беше... 89-та Тогава съм бил на по-малко от 2 години и не знам как си спомням такова нещо.

Всъщност 90's kids не означава ли децата, родени през 90-те години, които свършват с родените `99?

Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly
    Ами то им се обясни, че като са 95, не вАжат, ама те не възприемат. Тук пишем такива, които сме имали СЪЗНАТЕЛЕН живот през 90-те.

Помня някакъв режим на тока, обаче не знам дали беше онзи известния.

Най-странното, което помня е как Иван Гарелов говори за протичащото посещение на френския президент Франсоа Митеран, което беше... 89-та Тогава съм бил на по-малко от 2 години и не знам как си спомням такова нещо.
    Аз съм `94, бе.
    "Панорама" винаги ми е било едно от най-противните предавания! Имаше и едно друго по същата телевизия, обаче на следващия ден. Подобна тематика. Някой да се сеща?

Град
    Аахен
    Обяснено е в заглавния пост.

Аз говорех не само за темата, а по принцип но ок.. скарахте ми се, дано се чувствате по-добре сега

Голям фен Аватара на TheSadGirl
    Град
    Варна :)))
    Бианка - "Всяка неделя"

бтв и аз помня как 94 леля ме караше да викам през прозореца "Българи юнаци" .. и купоните за хляб помня даже ..
    `` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``

Ко

Аз съм баба мИчта

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Те повечето не знаят, какво е купон. Купон не е културно-развлекателно мероприятие, а малка хартийка с печат, която можеше да размениш в магазина за някоя стока от първа необходимост - хляб, или олио например.

Едно време прясното мляко беше в найлонови пликове, киселото в стъклени буркани с капачки от твърд станиол. Имаше два вида салам - шпеков и камчия. Любимата ми закуска беше пастет "Апетит".
    помня, как се засичаше, кога почва нощната тарифа, за да се пусне пералня, бойлер, акумулираща печка.

Световното 94 след мача с Германия помня, какво беше.

Единствените пуканки, които можеше да си купиш беше пуклива царевица. Ако на края на месеца е останало малко олио и с купона сте си взели втората бутилка можеше да се направят пуканки.

Помня, като видях първия телевизор с дистанционно 92-а година. ИМАШЕ 99 канала! и не беше ръбест и изглеждаше извънземно. Преди да се сдобием с телевизор с дистанционно, функцията му се изпълняваше от най-малкия в семейството. Баси...

Тука само телевизията помнят. Че това Волтрон не го ли даваха по Нова? Едно време телевизията беше 30 минути от деня. А денят беше от 9 сутринта (след като си изядеш филиите) докато не те викнеш да се прибираш. И то те викат, не защото е страшно, а защото е тъмно и трябва да спиш.

Днес на собствената ми улица да те е страх, да си пуснеш детето. Едно време имаше 2 коли паркирани за 100 метра. Сега бяха 24! И някакви джигити карат бесен слалом между тях и дупките. Баира, където ходихме като деца сега е в регулация и яко строят.
    Grumpy old madman

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си