- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 90's kids :D
Аз пък като млад се интересувах от политика. Спомням си протестите от 96-97 и как точно на 4.02, когато Николай Добрев върна мандата, мина шествие по моята улица.
След това знаех наизуст всички министри от кабинетите на Софиянски и на Костов и си бях кръстил количките на тях.![]()
Приятелите на брат ми ме ебаваха: "я кажи ся кой е министър на здравеопазването", "ами я сега кой е министър на правосъдието"![]()
Тогава по политическо убеждение бях монархист. Исках реставрация на монархията и на Царство България. Дори убедих майка ми да гласува за няква монархистка партия на изборите, дето СДС ги спечели.![]()
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
^^
Ти е трябвало да станеш политик бе...![]()
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Мм добрите стари времена![]()
Когато бях на 5 6 години бях в квартала на баба ми все навън, а сега като гледам бротовчед ми където е на 6 не мога да го отлепя от телевизора![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Ми то ние снощи се уляхме...Първоначално написано от Bianca
![]()
![]()
Ама бая материал се изписа...
![]()
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Лелее, сетих се какво щастие беше, когато мама ми донесе първото ми колело.Или пък когато тате ми донесе от София първата ми играчка на McDonald`s. Беше едно пластмасово кученце, на което завъртах едно копче, и то почваше да се преобръща.
![]()
![]()
![]()
Аз имам спомени още от бебешките ми години.А когато ме водеха в местното фото да ме снимат, лелее.
Много мразех "Дързост и красота", още го мразя.
![]()
А когато ми донесоха червените лачени сандали от Плевен, на които ден и нощ не можех да им се нагледааааам...Карала съм мама да ми навива стария будилник за 7 сутринта, за да стана и да си гледам детските.
![]()
Оле, помня как в яслата ме плашеха с Баба Яга, аз си умирах от страх и веднага се скатавах някъде. оО Веднъж бях непослушна и мама спря един неин познат, който се представи за Торбалан, идеше ми да се скрия вдън земя от страх.Помня и в детската градина колко хубаво беше. Правехме се на магазинери, бяхме си построили "магазинче". А аз винаги бях наказвана, защото бях голяма побойничка.
![]()
Колко хубаво беше и когато се събирах с дечицата пред нас.
Велики спомени...
хм, преди
може би 10ина година имаше едни десертчета "София" на Нестле май бяха, макар че те имаха някакво по-друго лого и име, май.
някой помни ли ги?
имаше с кокос, с горски плодове, с не знам си какво си...ебаси яките. ай мис дем.![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
![]()
![]()
И Лили Иванова така вика за изобретяването на барута
![]()
![]()
![]()
![]()
Тея стъклените топчета не бяха ли джаменки?
Иначе си спомням,че гледах постоянно "Малката Одри", тва със скелетите, с електроуредите също го обожавах...
Цял ден навън - бази, люлки, дами, шоколади, въжета, народна топка, криеница, стражари и апаши...
Понякога ми се иска тези дни да се върнат. Сега, на който и да предложа да се занимаваме с някви такива истории, ми се смее...
Хубаво беше...![]()
Let the beats control your soul...
80% от спомените - телевизионни предавания.Първоначално написано от Raybeez
Баси. Аз до 2002 имах само първа и втора.
Grumpy old madman
ефир 2, пахаха. кога го свалиха, не беше ли 2001?
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Аз защо си мисля, че беше преди 2000?![]()
![]()
леле аз съм 91 и направо![]()
![]()
.. кво беше кво стана ...
тва да си записваш песни от телевизора леле, детски едно друго , да повтарям на баща ми : "Майтап бе Уили "Ние си играехме на фунийки с момчетата .. яко беше
не ми даваха да си пускам сама телевизора, направих го когато трябваше да гледам Спасители на плажа и баба ми разреши .. невероятно
магазините, криеницата и макарената са направо
... Лепенки по леглата колко искаш, а по старата акумулираща печка още ги има , от дъвките
а лексиконите и въпросниците .. кво спортуваш : нося обеци
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(не е мой лаф) .. А когато спечелих Телевизионна игра от зрънчо с награди лелле .. мама ми купи 3 наведнъж и в последната гледам листчето с номерчето .. и лелката ми го свали от високия рафт .. леле
.. имаше едни дъвки (и сега може да ги има, ама не съм виждала) във формата на различни плодове и с техния вкус .. по 2-3 наведнъж
![]()
А концертът на Слави на стадиона .. малее колко се радвах ..![]()
![]()
![]()
ако се сетя ще пиша още![]()
`` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
абе не, май година-две по-късно беше. не съм сигурен, спомням си, че ми беше много кофти след това и постоянно го търсех с надежда :ДПървоначално написано от afterforever
Аз пък я мразех, заради тъпите реклами дето там с параходчетата, самолетчетата и другите боклуци и защото я нямаше дообяд... много ме нервираше...![]()
![]()
![]()
Аз пък `99 някъде се научих да чета и какво тичане е било до библиотекатааа.![]()
Гзарите имаха и кабелна.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
![]()
Обаче аз нямах нито кабелна, нито антената хващаше добре (къща между няколко блока) и общо взето се задоволявах само с първа програма.![]()
Ами то им се обясни, че като са 95, не вАжат, ама те не възприемат.Тук пишем такива, които сме имали СЪЗНАТЕЛЕН живот през 90-те.
Помня някакъв режим на тока, обаче не знам дали беше онзи известния.
Най-странното, което помня е как Иван Гарелов говори за протичащото посещение на френския президент Франсоа Митеран, което беше... 89-таТогава съм бил на по-малко от 2 години и не знам как си спомням такова нещо.
Всъщност 90's kids не означава ли децата, родени през 90-те години, които свършват с родените `99?![]()
Аз съм `94, бе.Първоначално написано от PainMonopoly
![]()
"Панорама" винаги ми е било едно от най-противните предавания! Имаше и едно друго по същата телевизия, обаче на следващия ден. Подобна тематика. Някой да се сеща?
Обяснено е в заглавния пост.
Аз говорех не само за темата, а по принципно ок.. скарахте ми се, дано се чувствате по-добре сега
![]()
Бианка - "Всяка неделя"![]()
![]()
бтв и аз помня как 94 леля ме караше да викам през прозореца "Българи юнаци"![]()
![]()
![]()
.. и купоните за хляб помня даже ..
![]()
`` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
Те повечето не знаят, какво е купон. Купон не е културно-развлекателно мероприятие, а малка хартийка с печат, която можеше да размениш в магазина за някоя стока от първа необходимост - хляб, или олио например.
Едно време прясното мляко беше в найлонови пликове, киселото в стъклени буркани с капачки от твърд станиол. Имаше два вида салам - шпеков и камчия. Любимата ми закуска беше пастет "Апетит".
помня, как се засичаше, кога почва нощната тарифа, за да се пусне пералня, бойлер, акумулираща печка.
Световното 94 след мача с Германия помня, какво беше.
Единствените пуканки, които можеше да си купиш беше пуклива царевица. Ако на края на месеца е останало малко олио и с купона сте си взели втората бутилка можеше да се направят пуканки.
Помня, като видях първия телевизор с дистанционно 92-а година. ИМАШЕ 99 канала! и не беше ръбест и изглеждаше извънземно. Преди да се сдобием с телевизор с дистанционно, функцията му се изпълняваше от най-малкия в семейството. Баси...
Тука само телевизията помнят. Че това Волтрон не го ли даваха по Нова? Едно време телевизията беше 30 минути от деня. А денят беше от 9 сутринта (след като си изядеш филиите) докато не те викнеш да се прибираш. И то те викат, не защото е страшно, а защото е тъмно и трябва да спиш.
Днес на собствената ми улица да те е страх, да си пуснеш детето. Едно време имаше 2 коли паркирани за 100 метра. Сега бяха 24! И някакви джигити карат бесен слалом между тях и дупките. Баира, където ходихме като деца сега е в регулация и яко строят.
Grumpy old madman