.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 78
    Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от Downingtn
    Ами най-вече да можеш да свириш
    аха, мисля че си в грешка

Трябва да ти идва от душата и да го усещаш. Както при всяко едно изкуство. Трява да ги има тези неща, другото се научава.
    Това е според мен, накратко казано.
    Интересно ми е нашата музикална гордост (machoka) какво мисли по въпроса (може и на ЛС).

Град
    В думите на хората ;)
    ммм аз съм страхотен музикант ... на 2рата водка ставам да пея на 6тата надвиквам уредбата

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Цитирай Първоначално написано от Downingtn
    Ами най-вече да можеш да свириш
    аха, мисля че си в грешка
    Е аз мисля така ако става въпрос за инструменталист ... все пак неможе да се наречеш музикант ако имаш супер слух ама една нота неможе да изсвириш .. нали ?

Не ми се навлиза в излишни дискусии, но да си музикант е много повече от това да имаш слух, да можеш да изсвириш едно китарено или ударно соло или да изпееш 2 кавъра на Стинг.

Добре пич, почти съм съгласен

Цитирай Първоначално написано от LizZz
    Трябва да ти идва от душата и да го усещаш. Както при всяко едно изкуство. Трява да ги има тези неща, другото се научава.
    Това е според мен, накратко казано.
    Интересно ми е нашата музикална гордост (machoka) какво мисли по въпроса (може и на ЛС).
    ами виж пичага, на кратко..

целият ми съзнателен живот е минал пряко в музиката.. завършил съм националното музикално училище, в момента съм в 2 специалности в музикалната академия..свиря по цял ден от както се помня.. концерти, конкурси и т.н. учиш се на различни музикални дисциплини - солфеж, хармония, полифония, история на музиката, музикален анализ, инструментознание, симфонична оркестрация, фолклор ако щеш... това са много силни науки, от които трябва да си над средното ниво и да си ги изучавал с години за да можеш поне за мъничко да се наречеш 'музикант'.

слухът не те прави музикант, нито техничността. В момента има бум на азиатски класически пианисти, които ще ти скрият шапката от към техника, но няма грам емоция, присъствие.. магията я няма.. и не се тачат много много.

Правете разлика между аматьори-любители и професионални музиканти. Няма нищо лошо в първите, разбира се... щом ти идва от душата да свириш - свири, но да се наречеш музикант е несериозно от гледна точна на гилдията.

И още нещо, трявбва да си широко-скроен, да си интелигентен, да се интересуваш от други сфери на изкуството - театър, литература, изобразително изкуство...

По тоя повод - 2 от огромните имена на музиката - Малер и Хиндемит.. не са се 'имали' много...

Малер, в писмо до Хиндемит казва 'г-н Хиндемит, вашата теория за додекафонията е прекрасна, но за да може да се наречете музикант трябва да сте прочел поне Достоевски' ... или нещо от сорта ; )

Искам само да вметна, че мачока изобщо не свири по цял ден, както се прави!
    Той е само музикант по душа.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Това е само напоследък, защото в съновника на баба ми прочетох, че звездите не били подходящо наредени

Ами опитах се да вляза в музикалното, но там ме отрязаха под предтекст, че съм прекалено голям и нямало възможност (това беше 8-ми клас, между двата срока).
    Като цяло късно скочих в тея среди, но мисля да наваксам.

В момента съм 10 клас. Какво можеш да препоръчаш да започна като музикално образование без да се местя в друго училище докато не завърша средно.
    Интересува ме също и Консерваторията. Кога мога да кандидатствам там?

Какъв инструмент практикуваш и на какво ниво )

нещо като записи имаш ли)

Какъв инструмент практикуваш и на какво ниво )

нещо като записи имаш ли)
    Барабани тип рокаджииски, ако мога така да се изразя.. С каса, соло барабанче, алтове, чинели.
    На ниво четири месечно самообучение съм . Но навсякъде ме хвалят и казват, че за четири месеца без учител е върха. За мен не е особен връх, но няма къде да практикувам всекидневно, свирим по 2 часа средно почти 2 пъти в седмицата.

Записи за момента нямам. Скоро може и да измисля нещо - ще ти покажа.
    Judas Priest - Breaking The Law в същото темпо и с повече запълващи брейкове не ми е проблем, наскоро свирихме някъв хардкор по-бърз от Judas...

Но определено искам да прогресирам. Не знам, надявам се на идеи от твоя страна. :Р

Ами като за начало иди до консерваторията, новата сграда.. ако не знаеш къде е ще ти обясня.. и там при секретарката (Мая) питаш 'какво се изисква, за да кандидатствам в поп и джаз факултета с ударни инструменти'..сега покрай кандидат-студентските кампании ще ти обясни много точно и ясно.

общо взето това е факултета за теб.. там са мега изродите.. разбираш каква е програмата за ударни инструменти и трябва да се подготвиш за нея.. свири и учи една година като луд и пробвай следващото лято да кандидатстваш - изпитите са юли ако не се лъжа и никак не са тежки.

Благодаря.
    Намерих клипче от концерта!!
    http://www.2shared.com/file/5808709/.../P4301954.html
    Долу има едно click here.

nice

ами гледай сега.. звучите добре отстрани сякаш по това, което виждам. Сега, без лоши чувства ще кажа, че тия песни не са с някаква специфична сложност, общо взето всеки с малко чувство за ритъм ще ги изтропа, да не говорим че вокалистите не са нищо специфично.
    Иначе хващаш ритъма и горното ми предписание за академията си остава в сила. Но имай предвид едно - ударните не са само барабаните, трябва да имаш понятие и от другите инструменти от групата - маримба, ксилофон и малко тимпани поне.
    Добрият барабанист се познава по соло изпълнението си, иначе в група не е нищо специално)
    Това е същото като китарата - всеки музикант започва първо с класическата. Ако не си усвоил нейните принципи, никога няма да бъдеш добър ел китарист.

амм та така.

Имам понятие, преди обикалях бая по инструментите на оркестъра в Операта преди някой спектакъл, щото бяхме балетаджии и във времето между репетициите и спектакъла се опознавах с музикантите.

Всъщност съм свирил на тея неща, само, че не съм знаел как се казват...
    Интересно беше при тимпаните, които бяха с един педал, които опъваше кожата и си експериментирах с тоновете.
    Маримбата също много ми хареса, много нежен звук има, чудеса могат да стават с нея. Преди няколко седмици имаше концерт в НДК и там свириха четирима човека от музикалното училище на маримба.. Направо ми напълниха душата.)

Ами тъкмо имам време да се подготвя и да кандидатствам там.

А тея песни наистина не са кой знае каква философия.

Не са ами.. най-гениалните поп и рок парчета са най-елементарни от функционално-музикална гледна точка...като техния цвят е в китарените сола и гласа на вокалиста.

Не са ами.. най-гениалните поп и рок парчета са най-елементарни от функционално-музикална гледна точка...като техния цвят е в китарените сола и гласа на вокалиста.
    О, да.

абе, кво стана с музикантите, що спряхте да пишете

Ми освен да се изфукам, че до две седмици ще си взема Mapex Q серия...

нищо не ми говори )

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Ехеее музиканти ли имало във форума
    Браво, браво
    Мачок изсвири ми това:
    My Winamp is playing: 561. IUJEN VIATUR - CHIU ME TI
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Ей това

Ама без чинели, щото е втора ръка. Тях по-нататък.

Мога и на китара и на тарамбука
    HUGS NOT DRUGS!!

Пристрастена съм към тези емотикони.>>

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си