- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Тичане нощем. Вредно?
Аз лично тичам късно вечер (22-23ч.) и не смятам,че е вредно.. екстра си ми е![]()
Като не знаете да губите, няма да играете!
Аз пък за първи път чувам каквото и да е тичане да е вредно![]()
![]()
Aliena vitia in oculis habemus a tergo nostra sunt
абсолютноПървоначално написано от DJ_Mrav4o
но пък е хубаво да се тича сутрин (не мога да ти обясня защо...)
Не съм голяма специялистка по тези неща но тичането не е вредно изобщо. Може да се каже че вечер не е толкова ефикасно или пък просто защото пулса ти ще се покачи и може би ще заспиш трудно след това но нищо по-специялно. А иначе е истина че тичането сутрин е по-зравословно и е така защото сутрин не си ял толкова калорий и по скоро изгаряш мазнините по тялото си от колкото калорий както е през деня ако разбрахте какво имам впредвид.
Да Обичаш значи да позволиш на един човек да разбие сърцето ти ,но да им имаш доверие че няма да го сторят.
Veni , Vidi, Vici !
...така от години тичам по всяко време...пълни глупости..вероятно е по-полезно да седиш у дома да лежиш,да ядеш чипс и да гледаш ТV...
Еми по принцип през нощта се спи...Ти ако спиш през деня,няма мищо лошо да тичаш през нощта.
Ако познавате някого, който не харесва ЧъкПървоначално написано от qsmin
Норис, няма да го познавате за дълго.
Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.
няма значение кога тичаш винаги е полезно
Минута мълчание за простотията на горните постове ^^
При тренировки се отделя адреналин и няма да можеш да спиш известно време след като си тичал. Но това не го прави вредно.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Ами всъщност е вредно. Не се произвежда само адраналин при физически натоварвания, а и други неща които имат обратното дийствие на веществото което произвежда мозъка ни, когато е тъмно за да ни преспи. И ако редовно си прайте нощни кросове това може да доведе и да постоянно безсъние и ще трябва да гълтате хапчета за сън.
Просто организма ни е направен вечер да заспива, а не да търчим.
Вредното е че трудно ще заспиш после.Иначе няма никакви други проблеми.Чувал съм че като тичаш вечер ще издържиш по-малко,така че по-добре си тичай сутрин,ако можеш.![]()
Да, вредно е, може да се спънеш някъде![]()
В едно издание на Дисни:
- "Аладине, кучи сине!"Първоначално написано от SuNsEt
Обмяната на веществата е ускорена сутрин сеш` са , пък и в началото на деня няма умора и мускулите след тренировка се възстановяват по -бързоПървоначално написано от psychopath
![]()
Първоначално написано от MrCasual
HUGS NOT DRUGS!!
Пристрастена съм към тези емотикони.>>
не е вредно , защото аз винаги тичам през нощта и нищо не ми е ставало
Те много хора си мислят, че са здрави, ама не са...Първоначално написано от absd
Както и да е... по темата:
Тичането сутрин и вечер се различават доста. Като начало - не трябва да се спортува с храна в стомаха... В първия случай (сутрин) - тялото ползва за гориво мазнините (+), тъй като в организма не е постъпвала храна няколко часа, във втория - тялото гори калориите от храните приети през деня... И пак с тичането сутрин е малко спортно - зависи кога става човек, кога яде и кога тича... Ако става рано, (+) може да закуси и да тича след като смели храната в стомаха - тук се горят не само мазнини вече, а може и да тича после да закусва. При вечерното тичане, вече роля играе цялостното хранене през деня.
Задължително е след тичане вечер да се пият течности!!!
Според мен и въздуха сутрин е по-свеж и чист, което си е доста ключов фактор.