- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Домашно ;|
Не, не този
. този... И майлко по-надолу още един.
Първоначално написано от fen4e123
Ем аз съм от нейния съседен клас и те са с 2-3 урока п0-напред и за т0ва,защото ние този урок също ще го взимаме и тези задачи ще ни бъдат за д0машно и на нас![]()
Да, да. както и да е.
напиши я петата задача
So much anger aimed in no particular direction
Just sprays and sprays
Семейство изтеглило от банката пари за обзавеждане на ново жилище.За мебели изхарчило 1/3,а за кухненско обзавеждане --4/7 от парите.За други покупки им останали 2000 лв .Каква сума е изтеглена от банката ?
Мерси на всички![]()
Между другото колко пъти твоята приятелка е опитала самичка да си реши задачите ? Веднъж ? Два пъти ?![]()
Еми не знам ..каза ми да и ги реша ..и аз .тея задачи не ги знам мн.и реших да питам вас![]()
![]()
x- парите в банката
1/3 по хикс + 4/7 по хикс + 2000 лева = хикс
от тук се намира че хикс е 21000 лева, това са парите в банката
1/3+4/7=19/21
изхарчили са 19/21 от 21000 лева което е 19000 лева
Just sprays and sprays
Отговора е 21 000 лв. Там се пита колко пари са изтеглили от банката . А тези 2 000 лв . не са останали в банката , поне доколкото разбрах .
аз трябва да ставам
успех с останалите задачи
Just sprays and sprays
Чао.и мерси многоПървоначално написано от lmao
![]()
6 задача е
Дървосекачи за една седмица отсекли 2/5 от една гора и през втората седмица -- 1/3 от останалата част.От гората останали 4 дка.Колко декара е била първоначалната площ на гората?
x- гората
първата седмица - 2/5 от х = 2/5х
втората седмица - 1/3 от х-2/5х = 1/3 . ( 5/5х-2/5х) = 1/3 . 3/5х = 1/5х
останали - 4 дка.
2/5х + 1/5х + 4 = х
4 = х - 2/5х - 1/5х
4 = 5/5х - 3/5х
4 = 2/5х
х = 4 : 2/5
х = 4 . 5/2
х = 20/2
х = 10 дка.
7 задача
Фараонът тръгнал на поход и взел 1/13 част от монетите в съкровищницата.След месец синът му тръгнал да му помогне и взел 1/17 от останалото .В съкровищницата останали 960 монети.Колко монети е имало първоначално в съкровищницата на фараона![]()
![]()
![]()
![]()
8 zadaча
Дължината на детска площадка в един парк е 24 м.Широчината и е 7/8 от дължината и.Намерете колко правоъгълни плочки с размери 3о см и 20 см са необходими за павиране на площадката.
и 9 последната е
Госпожа Петеова отишла на пазар с 20 лв.С 3/8 от тях купила месо.От останалите пари изхарчила 2/5 за зеленчуци.Колко лева струва всяка от покупките и колко лева са и останали?
Това са![]()