На прага на доста важен период в живота си съм, както и за всички други, които са абитуриенти и (евентуално) бъдеши студенти. Кандидатствах в Германия и ме приеха, а там имам роднини. Бих учила бизнес администрация на английски, но в същото време кандидатствам тук и в СУ. И се чудя кое от двете да изебра-да отида в Мюнхен да уча бизнес или да отида в София и да уча мечтаната си специалност-журналистика. Двете нямат нищо общо, знам. Но на мен ми се иска да уча именно журналистика, въпреки че всички ми казват, че от бизнес администрация би имало много по-голяма позла, може би донякъде е така, но в Германия ще трябва да уча и макро и микро икономика, а не знам, не се виждам да ги правя тия неща. Там, ако отида ще бъда при сестра си, няма да плащам за квартира. И в София имаме жилище. Изпитите в СУ предстоят-още един редовен и устен, на предварителния в СУ имам 5, а при кандидатстването си в чужбина имаше и тест, и интервю. Та се чудя къде да отида... Едно ме дърпа към чубжина, друго към София, обясних ви вече кое-как е. Таксата в това уни е рядко ниска-800 евро на година, ама университета е малък и ги късат доста често, така разбрах, изпитите са 14 на брой накрая на семестъра, ама пък ще получиш щат веднага... и все пак, иска ми се сякаш на този етап да отида в София, а после може да запиша магистратура в чужбина, но не знам, майка ми е твърдо за чужбина, а аз още не съм съвсем наясно... Какво бихте ме посъветвали ?