.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Кандидатстване....надявам се да не е прозвучало тъпо

Тъй като съм малка (7 клас) и вече съучениците ми обсъждат към какво са се насочили да кандидатстват в зависимост по какъв предмет са добри.
    И исках да попитам ако учаслед 12 клас география какво мога да стана освен учител.
    Ами ако следвам нещо с физика, история, химия или биология?

Някой може ли да ми каже какво мога да работя като професия с посочените по горе науки, защото там ми е силата в тея неща съм добра.

П.П. Макар че съм добра в природните науки аз ще кандидатствам за езикова паралелка след 7 клас да науча и езика и след тва след 12 клас мисля пак да се насоча съм кандидатстване с природна наука и да си знам и езика. Незнам това дали е добър метод, как мислите вие , но все пак искам да ми кажете какво мога да работя.

П.П.2: Надявам се всичко това което казах да не е прозвучало тЪпо... а и моля ви ако е прозвучало не ми се подигравайте
    Don't worry, be happy!

ами езика можеш да го научиш и в гимназия с изучаване на природните науки стига да попаднеш на добър учител. Ако след 12 клас продължиш с география можеш да учиш и нещо в сферата на туризма. С биология и химия можеш да учиш медицина-хуманна и ветеринарна, можеш да работиш и нещо във фармацевтичните компании, в лаборатория. С история, ако ти върви и българския можеш да учиш право. С история и география може да учиш антропология. А за физиката незнам. Освен да следваш и педагогика и да станеш преподавател по физика. Вариантите са мнооого. Потърси си нещо.

Град
    София
    Например ядрена физика..с биология можеш и молекулярна биология да учиш, с химия всякакви неща - всички са инженерни. С история само за право се сещам. С география можеш да кандидатстваш за много неща, но самата география не се учи..

В крайна сметка си научи език-два и след 12-ти клас действай накъдето искаш.
    Don't tell me what I can or can't do !

Мега фен
    ти много отрано си почнала да мислиш. до 12 клас поне 5 пъти ще си сменяш желанията сега се съсредоточи в/у кандидатстването и си влез в хубава паралелка, за да научиш език. тва е най- важното. до 12 клас има време, не бързай. ;]
    Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?

Най-пухкавата
    LOVE Най-Пухкаваия (h)

Senior Member Фен
    Град
    софия
    ми много неща!с химия и биология можеш медицина аз поне така смятам да направя!но наистина сега се съсредоточи върху тези изпити!аз реших тия 5 години да уча езика и после(дай боже) да следвам медицина във франция(уча в 9-та фег)
    ПП. УСПЕХ!!!!!!!!!!!

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от e_r_d
    ми много неща!с химия и биология можеш медицина аз поне така смятам да направя!но наистина сега се съсредоточи върху тези изпити!аз реших тия 5 години да уча езика и после(дай боже) да следвам медицина във франция(уча в 9-та фег)
    ПП. УСПЕХ!!!!!!!!!!!
    ауу..моята мечта..кой клас си?
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Senior Member Фен
    Град
    софия
    8-ми,ти?

Реално....с география и история освен учител....не че не можеш да станеш и нещо повече...но реално погледнато това ще ти бъде бъдещето!!!Не знам как си с математиката,но колкото и трудна да ти изглежда,тя е най-лесна!Подготвяй се от рано,имаш достатъчно време!!!Всички хубави специалности са с математика!Според мен това е истината!

Цитирай Първоначално написано от Pepon
    Реално....с география и история освен учител....не че не можеш да станеш и нещо повече...но реално погледнато това ще ти бъде бъдещето!!!Не знам как си с математиката,но колкото и трудна да ти изглежда,тя е най-лесна!Подготвяй се от рано,имаш достатъчно време!!!Всички хубави специалности са с математика!Според мен това е истината!
    +1 в днешно време като че ли с математика и информатика имаш най-големи възожности

Град
    Nqkude Iz Sofiq
    с географията нещо с турзиъм или иконимика,физика-някакъв инжинер история-право или пък историчка да бъдеш химия или биология-в медицинината и фарматиката

Благодаря много на всички
    Don't worry, be happy!

аз искам да попитам във Велико Търново какви хубави училища има след 7 клас.. спряла съм се на строителен техникум и езикова гимназия .. кое е по добро от двете... дайте ми някакви насоки плсссссссссс ...

Град
    Велико Търново
    Цитирай Първоначално написано от t3ddy
    аз искам да попитам във Велико Търново какви хубави училища има след 7 клас.. спряла съм се на строителен техникум и езикова гимназия .. кое е по добро от двете... дайте ми някакви насоки плсссссссссс ...
    ПМГ в строителен не ти го препоръчвам а от тази година мои познати които влязоха във ЕГ изобщо не са доволни от учителите.Аз сега съм 8 клас във ПМГ с профил биология и съм много доволна.

Град
    Градът на скучаещите милионери
    Цитирай Първоначално написано от sladur4etyYy
    ти много отрано си почнала да мислиш. до 12 клас поне 5 пъти ще си сменяш желанията сега се съсредоточи в/у кандидатстването и си влез в хубава паралелка, за да научиш език. тва е най- важното. до 12 клас има време, не бързай. ;]
    +1
    http://princessmagazine.tumblr.com/ --> my blog
    Препоръки,мнение,критика...

С география след 12ти клас можеш да кандидатстваш в супер много специалности.Туризъм,иконо мически и прочие..А с история можеш всяка една икономическа специалност.Лично аз кандидатствам тази година право и икономия с история

Град
    .. EE tЪМ, некЪде на сел0о .. ;D ;D
    влез и си учи езика пък другото ако почнеш да го мислиш от 7 ми клас не знам как ще ти минат теези 5 години ..

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Цитирай Първоначално написано от AnIcHkAtA
    Цитирай Първоначално написано от e_r_d
    ПП. УСПЕХ!!!!!!!!!!!
    ауу..моята мечта..кой клас си?
    И моята,но аз съм с английски и немски и мисля да следвам в Германия след много години..........
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Рано е да мислиш за това. До 12ти клас толкова много пъти ще си смениш мнението
    Stay up all night with the stars *

Мм да много е рано, за да мислиш какво ще учиш след 12ти клас.. Имаш много време..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си