- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Еволюцията...
Вярвам, но не знам защо. Така са ме учили по Биология!
Сега сериозно. Да, вярвам, стига сте клечили на тъпия принцип "Щом не го виждам, значи не съществува!"...
Ами вярвах преди да прочета една книга. Утре ще ви напиша цитати от нея, ако не забравя.
Виждам, че и по тази тема пералнята за тийнейджърски мозъчета си е казала думата.
Първоначално написано от PainMonopoly
Първоначално написано от Rofl4e
Първоначално написано от DimovB
![]()
Значи не е имало динозаври?!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=240229Първоначално написано от babity
![]()
Не лъжи.Първоначално написано от Bianca
![]()
Ти си на този принцип за Бог.![]()
За хубаво или за лошо - има еволюция. Или поне аз така си мисля.![]()
It's evolution,
Just evolution!![]()
Your pseudo sunshine I don't need.
нагаждане към обстановката/средата ли искаше да кажеш![]()
А някои да убиват... ебати доказателствотоПървоначално написано от DimovB
Иначе аз наистина не вярвам...![]()
Ми пък не съм съгласен ама точно в толко часа ми е турдно да си обясня защоПървоначално написано от tqnko
![]()
Да си вярваш, че знаеш ама само ти да го правиш пък трето
да вярваш на хора, които знаят повече от afterforever - пък 4-то![]()
как се нарича човек, който е посветил живота си на еволюцията, апропо? Смисъл някъв биолог ли е (питам сериозно)![]()
естествоизпитател ??![]()
![]()
![]()
Ето го отговораПървоначално написано от Canis_Dirus
42
Ама като гледам по мен, по скоро кучетата са произлезели от хората![]()
Май наистина не знаете кое е факт и кое не...
ФАКТ Е, че дарвиновата теория за еволюцията НЕ ОБЯСНЯВА възникването на живота. Белтъците не може сами в някаквка 'амино-локва' да се образуват без ДНК( код от милиони знаци ) да контролира процеса.
ФАКТ Е, че естествения подбор съществува неминуемо и показва измененията на различните видове, но старта им е невъзможен без чужда намесаВ 1 филм беше представеен за пример сложния механизъм на опашката на еди-някоя-си бактерия, чието устройство е толкова сложно, че няма как да е възникнало постепенно, ами е било проектирано... днк-то няма как да се развие постепенно от нищото... а точно това е дарвиновата концепция за еволюцията "малка стъпка, последвана от друга малка стъпка".
ФАКТ Е, че самия Чарлз Дарвин е казал, че ако в клетката се окаже, че се извършват сложни процеси и има сложно устроени органели, теорията му отпада. По онова време са смятали клетката за мембрана и някакъв вид желе, не са си представяли сложността й.
Еволюцията съществува, но е невъзможно животът да се е самозародил. Един мнооого голям старт е даден предварително.
Това смятам аз.
Относно образуването на първите рибонуклеинови киселини може да се погледне на този адрес:
http://exploringorigins.org/nucleicacids.html - Мисля, че е обяснено достатъчно синтезирано и разбираемо.
Лично аз съм използвал голяма част от информацията в презентациите си на тема Зараждане на живота и Еволюция от този сайт.
Обичам, когато някой вербализира хаотичните ми умотранскортивни мисли.Първоначално написано от EarthShaker
Линкът за РНК-то е интересен, но въпроса със сложните клетъчни структури, които не подлежат на развитие си остава висящ. Според теорията на еволюцията мутациите, които усъвършенстват вида се запазват, но такива сложни структури не може да са се образували наведнъж, т.е. отделните части сами по себе си не представляват предимства за индивида и няма как да се запазят в гените на клетката.
ето примерната структура, която бях споменал в предния пост:
http://www.reviewevolution.com/graph...nFlagellum.jpg
пп. линка с рнк-та е много интересен, сега ще му хвърля още един поглед![]()
Тя еволюцията хубаво обяснява...
Абиогенезата, обаче е все още хипотеза.
Въпросът ти е всъщност много правилно поставен.
То си е вярване.
Ми не,не вярвам че всичко е еволирало и после изведнъж всички междувидови форми умират(включително и получовека).
Защо няма изправени маймуни които живеят в пещери и тепърва откриват огъня някъде по Aфрика.
Абе то си е доста тъпо вярване,но щом "дипломиран специалист" ти го каже целия народ възкликва и се съгласява с интелигента.
Кво да прай простолюдието?