- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- СВИНСКИ ГРИП ?
някой може ли да ми каже какви са симптомите на свинския грип мерси![]()
същите като на обикновения-силни болки в мускулите;температура и т.н. ...
още не е дошъл в БГ![]()
да слушам по новините обаче се притеснявам ако се зараза недай си божеи ако дойде по какво се разбира 4е е свински грип а не просто нормална настинка
![]()
Ако се открие н авреме,може да се излекува,просто защото е грип.Отделно се тръби,че европейският е по-слаб от колкото мексиканският.
Те си признаха,че е изтърван от лаборатория,"случайно",но аз мисля,че просто искат да си продадат милионите бройки Тамифлу,които лекували,останали от птичият грип,преди няколко години.А и що не това да е начин фарма компаниите,да борят кризата по този начин.Знаеш ли...версии колкото щеш.Но не се шашвай кой знае колко,ако ти е писано да се разболееш,ще се разболееш,просто отиваш и търсиш веднага лекар
Отделно нещо много важно - медиите винаги преекспонират всичко.
LastFM
Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!
мии ако ти се появят симптомите на грип-отиваш на лекарПървоначално написано от neopitomena_
ии той ще разбере дали е свински или обикновен
споко
сигурно се лекува като обикновен... не се притеснявай-ако имаш силна имуна система няма да се заразиш
дръж се далеч от кашлящи и кихащии..
ии така :P![]()
мен не ме е страх ...
още не е дошъл в БГ и не ме е грижа![]()
ами имам манту и доста силна реакция се получи ходих на лекар и ми каза 4е имам много голяма иммуна система защото сега трябваше пак да ми правят оба4е казаха 4е не може заради това и итака![]()
Първоначално написано от clever
Особенноста му е, че не се предава по въздушно-капков път.... - Ако се докоснеш до някой заразен или нещо заразено и после се пипнеш по лицето...... Е тогава става белята
Самия вирус мутира в прасетата. Вируса не ги засяга тях. Не знам точно как всичко е тръгнало. Вирусе се предава по въздушен капков път, тоест някой като кихне до теб, част от слюнка може да попадне в/у теб, и след това случайно да попадне в устата ти, ако преди това си пипал с ръца наплютото място, дори без да знаеш, или пък в градския транспорт. Вирусе е опасен и смъртоносен.86 загинали има в Мексико, 1 заразен в Испания, 2 заразени в Англия и 3-ма заразени в Германия. За да избегнете вируса, стойте по-далече от болни хора и мийте много често ръцете си.
Пример : Отиваш на училище. Качваш се в рейса пипаш навсякъде и след като отидеш в училище е желателно да си измиеш ръцете. Няма какво да ви уча на хигиена..
Свинският грип като птичия води до тежка пневмония и сигурна смърт![]()
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
Стига баламосва хората бе.Първоначално написано от redbul2
Ся па вие да не тръгнете да им слушате простотиите! Както казах,ако се открие на време е лечим,ако не,Бог да ти е на помощ.
LastFM
Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!
и аз като слушам новините за сега не съм чула да е дошъл грипа в бг.оххх дай боже и да не идва тука.Първоначално написано от clever
но например ако не си контактувал с болен човек от този грип няма как да хванеш грипа?
охх нз колкото повече чета за грипа сякаш толкова повече започвам да се страхувам и да се филмирам нз.![]()
Това не е вярно. Вируса мутира в прасетата. Както някои знаят, когато вируса не се намира в някое тяло, той няма признаци на живот. Попада на някое място и когато попадне в/у човек, той се настанява в благоприятната за него клетка и атакува тялото. Специално за този вирус H1N1 симптомите са, като на обикновенен грип, но разликата е, че се развива по-бързо и се получава пневмония. Че е смъртоносно, да ,но трудно може да умре човек...Първоначално написано от redbul2
отиди навреме на лекар,че ако е свински грип ти е лоша работата.То още няма открити лекарства и ваксини за него.Когото хване умира бавно в големи мъкисамо някои оцеляват като в Америка,но те са единици,изключения от общото правило.Няма лек срещу тоя грип,господ да ни пази.
ебати тъпия пост ще напиша сега, обаче как може да се надяват изобщо да стресне хората няква статистика, причинена от болест с животиско наименувание, било то и прасешко?!
Приличат на твоите...Първоначално написано от neopitomena_
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
хора
знаете ли дали свинският грип е дошъл в БГ вече
вчера цял ден ме боля глава и сега имам хрема и ме боли гърлото![]()
![]()
Изкуствено създаден вирус от американците - чисто биологично оръжие, само не знам що плъзна в Мексико. Целта е също може би някой да нагълта голямата баница с Тамифлу..
Докато продължавате да гледате новини и да им слушате измислиците, ще се притеснявате.. яжте си чесъна и си пийте ракията и да не ви пука. Българите сме яки говеда и не може да ни оплаши един грип..
Като му скръцнем със зъби и ще забрави, че е заразил 500 човека в Мексико.
Don't tell me what I can or can't do !
ами който не обича ракия и чесън ко прави... ??^^^
![]()
абе аз въобще не се притеснявам за тоя грип и мисля че няма да дойде в БГ![]()