.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 53

Не е за тук, но не знам къде да я сложа. Прочетете!

Хора, преди няколко дни един от най-добрите ми приятели почина при катастрофа, беше голям шок за всички близки и приятели. Толкова е нелепо млади хора да си отиват така. Не е честно, не трябваше да става така. но това е живота - кратък и в много случаи гаден. Не го пожелавам на никого. Чувството да загубиш близък човек по-такъв глупав начин е неописуемо и жалко.
    Но мисълта ми е друга. На погребението му като започнаха да качват ковчега в катафалката, ковчегът не можеше да влезне, сякъш нещо го спираше. Някой се провикна, че момчето не иска да си отива от този свят и носеха ковчега до гробищата :О Освен това когато обядвах същия ден в къщи на терасата вятъра бутна една бутилка с червено вино, тя се счупи и виното се разля по земята. Днес вдигнахме наздравица с приятели за момчето, и всеки отля малко от питието си за него, но след 1-2 мин една приятелка бутна чашата си и тя се разля. "На някой му се е пиело" казаха всички. Замисляла съм се дали има живот след смъртта, но никога не бих дала отговор за това нито аз, нито някой учен. След тези неща се замислям над това.Сякъш има някаква сила, някаква магия. Какво е всъщност това? Какво мислите вие по темата? Имали ли сте подобнаа случка?

П.П. до всички настоящи и бъдещи шофиори: Замислете се над тези неща, над безбройните катастрофи по улиците на държавата ни и ШОФИРАЙТЕ РАЗУМНО. Само 1 секунда без внимание може да промени целия ви живот или живота на околните. Да не дава Господ на никой подобна случка.
    Na tozi swqt ne e lesno da si dobar, trqbwa da budesh i dostatachno silen, za da ponesesh posledstwiqta ot dobrotata si ..!

Просто ви липсва и несъзнателно отказвате да приемете смъртта му и за това са всички тези "Съвпадения"

Мега фен
    Град
    Tam kyDetO Sym veChno vLubenA
    Хората казват, че, когато някой почине душата му си отива от този свят на 40-тия ден от смъртта, нали Христос на 40-тия ден възкръсва. И аз иначе много пъти съм мислила за това, но отговор няма как да получим. Но аз вярвам, че има нещо такова, щом хората "изпитвали" клинична смърт го потвърждават.

Град
    В думите на хората ;)
    съжалявам за загубата ви но лично вярвам че няма връзка между този и задгробния живот...

Мойте съболезнивания .И аз съм чула че душата на мъртвия остава на тази земя 40 дена след като е умрял.Ти не трябва да обръщаш толкова внимание на това суеверие и на другите като него . Знам че ти е тежко , но се опитай да не мислиш постоянно за това .Колото и трудно да ти е трябва да приемеш смъртта му

Град
    Търново.... Велико Търново
    не е точно по темата ... ама шофьорите в българия са боклуци

Град
    В думите на хората ;)
    Цитирай Първоначално написано от kael
    не е точно по темата ... ама шофьорите в българия са боклуци
    За повечето си прав но има и добри...

Град
    Търново.... Велико Търново
    така е. обаче тфа енай шибания начин даумреш горото момче

Моите съболезнования.
    Аз лично винаги съм се чудил какво става със съзнанието ти след смъртта.Някак си твърде нереалистично звучи да има задгробен живот.От друга страна съм ставал свидетел на какви ли не странни случки.Пример като малък съм викал Дама Пика (предполагам доста от вас са го правили) и незнам , може би заради самата нагласа да се случи нещо , но определено ставаше нещо странно.Прозорците трепереха и имаше една странна хладина в стаята .. Нищо не е невъзможно.

Мега фен
    Град
    Tam kyDetO Sym veChno vLubenA
    Относно Дама Пика мога да кажа, че като бяхме викали едно време, едно шише падна на земята, уплашихме се и едно от момчетата хвана картата, скъса я на малки парченца и я хвърли, при връщането си, падна на земята и от ръката му падна парченце от картата - точно главата на дамата.

Супер фен Аватара на BigFakeSmile
    не, това не е съвпадение..поне така мисля
    когато дядо ми почина баща ми си изгуби цигарите и спорика и си крещяха с майка 2 часа къде ги е сложила тя...
    докато не ги намериха и не се сетиха че в ковчега на дядо трябва да сложат кутийка цигари, понеже той пушеше доста
    аз мисля че той просто си ги е искал..
    нз..имаше и нещо друго подобно но ся не мога да се сетя..
    не мисля че е съвпадение
    I saw this place was open, tonight
    And the girls and the boys
    They were rocking
    And the alcohol was flowing
    And I knew right away this was my life
    Oh what a night....!!

Фен
    Град
    Рая
    Може може . Аз вярвам в такива работи

Голям фен Аватара на CucAgMuH
    Град
    Архангелск, Русия
    Подценявате човешкото

Нормално е под въздействието на силни емоции, особенно при поставяне пред свършен факт на който не можете да противодействате да сте разсеяни и объркани. При това положение, търсите логиката в ситуациите и се опитвате да си обясните фактите - за да не изпаднете в тотално объркване и паника. Тук идва мистицизма, задгробният живот, духовете и тем подобни. Лесно е да обясним нещо използвайки легенди, митове и предания без да се уповаваме на научно доказани факти или уповавайки се на псевдофакти.

Да, има странни неща - не отричам. Бил съм свидетел как дядо ми ни извика и обяви че ще умира същата нощ, а пък искал да се види със синът си(баща ми, бел.авт.). Преглеждаха го доктори - в перфектно здраве. Баща ми поел веднага да се връща, но дядо ми почина в 4 и 30 през нощта. В перфектно здраве. Баща ми пристигна около 5. Самовнушение? Или просто е знаел че нещо не е наред? Нещо което докторите не са видели? Според тях - естествена смърт. Не ми се спори много кой прав, кой крив. За съжаление трябва да призная че човека се беше отписал и беше готов да умре без капка страх в очите или някакво притеснение. И тогава изчезваха цигари, разливаха се вина - традиция. Всеки виждаше някакъв символ някъде си - малко петънце на мрамора от който беше направен паметника му - това не е просто произволна жилка в камъка. Дядо ми обичал да ходи с черен костюм, черна риза, черни обувки и бяла вратовръзка(тъкмо за това ми натякват че съм приличал на него - остава ми само бялата ватовръзка ). Беличката жилка в черният мрамор познайте кое било... именно. Според мен напълно произволно. Естествено можехме да се заядем с тоя дето е правил паметника и да си имаме изцяло черен, нали?

Баба ми - същата история. Извикала ги, казала им че ще умира и питала за мене. Айде юруш. Че ако търсите символиката, почти на същото място бях на което беше баща ми когато са го извикали за дядо ми. Според мен - пак случайност. Аз пък, да ми се невиди още по-зле и от баща ми - час и половина съм закъснял. Тъкмо пристигам и некви копеленца отпреде се моткат с ковчег. Ей много криво ми стана. Направо ги подминах като малък камък и хванах къра към Бузлуджа/Шипка. Повървях си два-три километра извън града докато ми дойде акъла. После се сетих че наблизко съм си погребал котката - на едно закътана полянка от дърветата с ручейче Ходих, четох си надписа "fide et аudax - pantera domesticus". Малко изтъркан, ама ако вкараш въображение и се разчита. Извиках си такси да се върна. Като ми казаха какви били последните думи на баба ми и пак ми стана криво - събудила се, питала "Ники дойде ли...", те казали че всеки момент пристигам, а жената казала "Ами аз ще си полегна ей тука да подремна, събудете ме като дойде...", ама нещо номера със събуждането не сработил

Разбира се, предсмъртното желание и на баба ми и на дядо ми били да бъдат погребани заедно, за да са заедно за вечни времена(а у, old school любов ). И на гроба на дядо ми какво мислите има - лале, едно. Дето никой не го е сял, никой не го е копал(има само някаква зеленинка, ниска като тревичка по принцип...). Познайте на баба ми какви й били любимите цветя - лалета. Естествено - ето пак, логика. Дядо ми посрещал баба ми с любимото й цвете. На погребението то не бях ветрове, не бяха чудеса - всички свещи гаснат, аз тичам като някакъв пироман, фен на Прометей паля всичко наред. Вятъра бутнал виното върху гроба - аааайде символ... И както си духаше и ми изкарваше душичката с тия свещи, така изведнъж - оп слънце, няма сумрак и вятъра утихна. Баща ми като почна със "те са се събрали и вече са спокойни" и тем подобни... Да, баща ми, добре - те определят времето над половината България...

Това което виждам аз е низ от произволни събития. Толкова. Останалото е нагаждане на фактите според случеят от хората които се чувстват засегнати. Защитна реакция срещу силата на природата. Трудно е да приемеш че рано или късно си заминаваш безвъзвратно. Инстинкта за самосъхранение не го позволява. Затова и хората търсят нещо с което да се успокоят. Богове. Духове. Задгробен живот. Ад. Рай. Не може всичко да свършва със смъртта. Търсят доказателства с които да си подкрепят предствите. И ги намират. И са спокойни. Без да осъзнават че случките са напълно произволни, въпреки че те намират смисъла в тях.

Помислете малко. Колко време е било необходимо на мрамора за паметника на дядо ми да се формира? Земните пластове се движат за дядо ми? Ами що не за някой друг? И защо се е формирал някъде наблизко, ами не да речем в Австралия? Каква е вероятността някой да извлече точно това парче мармор от много такива? Каква е вероятността да попадне точно в този град? Ами да попадне точно на този познат на баща ми, който дялка паметника? Ами каква е вероятността да го издялка точно до там, че да се появи бялата нишка(и вероятността да изберем тази форма)? И каква е вероятността бялата нишка да се падне точно от предна страна, ами не отстрани или отзад? И ВИЕ МИ ТВЪРДИТЕ ЧЕ ТОВА Е ЗАМИСЛЕНО ОТ НЯКЪДЕ СИ И ОТ НЕЩО СИ САМО ЗАРАДИ ЕДНО СЪЩЕСТВО?!? No way, baby, no way(превод: "Без въй, бабо, без въй" - бургазлии ще ме разберат ). За да се подредят така нещата за едно живо същество би означавало да се разредят за поне сто други. А за да подредите нещата за две живи същества(взаимносвързани като баба ми и дядо ми), за да запазим коефициента - трябва да унищожим последователността за 100^2, т.е. сто на квадрат = десет хиляди(теория за взаимносвързаните вероятности - ВМ). Звучи нереално, нали? За да се получат нещата за 2-ма човека, зарязваме 10к човека? Щото някой в същият град може да е носел бял костюм на черни райета, а подобен мрамор да не се е формирал - само черен с леки бели нишки. Да не изпадам в повече подробности(че пак се олях ).

Всичко е напълно произволно, вие сте тези които му придават значение(или не му придават). Щом така ви е по-добре - заповядайте.
    Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.

My evul side ish powered by nostalgia... hush!

Супер фен Аватара на lipsvashh_mi
    първо,моите съболезнования до авторката на темата!Ужасно съжалямав за загубата ви,но това,което не ни убива ни прави по силни,така,че смело напред...
    за знаците,не мисля,че са случайни-няколко дена след смърттта на единия от 3мата ми най-близки хора,видях отражението му в огледалото..понеже бяхме у леля ми,а там е пълно...и нито съм сънувала ,нито нещо..просто презнощта образа му се появи и ми се заусмихва от огледалото..да не ви разправям каква паника бях,въпреки,че беше той

Супер фен Аватара на kosder
    Може малко да се отклоня от темата,но е доказано,че когато човек очаква нещо дори и да не се случи той си го ...представя,ако мога да кажа...Нещо като случая с викането на дама пика...Когато я викате вие се надявате да се появи,нещо да стане.Дори "символ" като духане на вятър от незатворен прозорец ви се струва необичаем...Гледах и такъв "експеримент" в езерето Лохнес(чудовището Неси) по National Geographic...Потапят и дърпат надолу един прът по средата на езерото и хората идват с надяването да видат "Неси" и после като ги питат какво беше това..Те отговарят,че са видели главата,гърба на "Неси"...Пробваха това и в обикновена река(езеро.. не се сещтам какво беше) пак със същия метод с пръта...Питат хората какво са видели--->прът,дърво...Не обръщайте внимание на такива "символи",въпреки че и аз вярвям в тях ...

Моите съболезнования за момчето...
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Град
    София
    мойте съболезнования..ужасно е един човек да си отиде така..
    Бях много малка (7-8 години) и леля ми почина.Бяхме мнооого близки имахме някаква връзка като майка и дъщеря .. така малко се отклоних ..и една вечер странно аз започнах да рисувам счупено сърце и в този момент мама ми каза че тя е починала и от тази вечер нищо не беше същото .. вечер я виждах и я усещах навсякъде около мен чувах гласа и
    ;; ImpoSSible iS noThing ;]] ,,

Повече от фен
    Град
    плд
    много съжалявам за това, което се е случило ;( мисля, че има нещо такова до 40-тия ден духът все още витае...чувала съм, че през тези дни той прави това, което е обичал, когато е бил жив
    Не заливай с омраза този, когото някога си обичал!!!

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Моите съболезнования.

CucAgMuH,според мен малко грешиш като използваш законите на науките за доказателство.

1.Ти напълно ли си сигурен че всички науки и всички закони в тях вече са ни напълно или поне отчасти познати?
    2.Ти сигурен ли си че в този задгробен живот законите и науките са същите или поне малко си пасват с тези в нашият материален свят.Може пък и да нямат нищо общо.В нашият свят доказателствата и изчисленията са обърнати спрямо материята,а в задгробният свят може да са обърнати спрямо духът.Ако приемем фактът че духът е нещо много по висше нещо от материята,защото все пак я задвижва за да е жива оттук може да следва че ние с тези закони и науки изобщо неможем да докажем нищо,защото нещата в задгробният живот са на съвсем по различно ниво,което нас ни е непознато или може би все още не сме дораснали дотолкова че да го разберем.

Ще ти дам един пример с мен.Преди доста години почина дядо ми по майчина линия.Той беше болен от рак на дебелото черво и му го отрязаха цялото.Дойде си в блока му.Но понеже баба ми и дядо ми са от София,а ние не сме,ходехме в почивните дни на всяка трета или четвърта седмица.Един път пак едни такива почивни дни отидохме там.Беше добре и се подобряваше.Аз и брат ми бяхме малки.
    Дойде времето да си тръгваме.Като излезнахме на мен леко започна да ми става гадно,но не му обърнахме внимание Бяхме минали почти половината от пътя и бяхме близо до Окръжна болница.Тогава ми стана толкова гадно че вече не можех да се държа на краката си.Родителите ме заведоха в болницата.Там казаха че трябва да ми направят много изследвания и съответно ме приеха в болницата за няколко дни.Направиха ми куп изследвания и не откриха нищо.Уж кръвната ми захар се била покачила малко.Същевременно родителите ми се върнаха да нощуват при баба ми и дядо ми,защото не можеше всеки ден да пътуват по 30км.И понеже трябваше да се грижат за дядо ми пък и да идват при мен рано или поради незнам какви причини пратили брат ми при леля ми и лелинчо ми.Пак казвам дядо ми уж бил добре,доколкото позволявало състоянието му.Същата нощ за часове,даже и за минути се парализирал напълно и можел да си мести само очите.До сутринта починал.Последните му издихания били...В СКУТА на майка ми,неговата по голяма дъщеря.
    И баба ми по бащина линия почина в скута на майка ми тя от запушване на черният дроб.Последната и реакция е била следната:
    Започнала да си лъха с ръката пред очите.Майка ми я попитала какво прави,а тя и отговорила Нищо и веднага след това починала.
    Незнам дали си чувал че някой котки усещат смъртта на даден човек 3-4 часа преди да е настъпила и се гушват в негоТе все пак усещат и земетресенията предварително,а ние още неможем.
    И това е отклонение от темата,но ти чувал ли си за кристалните черепи и други подобни неудобни открития.
    Как са направени кристалите черепи толкова перфектни и по този начин,никой неможе да каже.Според сегашната наука тези черепи изобщо не трябва да съществуват,защото са направени така че преминават през няколко осеви линии на кристала.В такъв случай трябвало да се пръснат на малки парченца още докато ги дялат за да им придадат тази форма.Има една версия с пясък,която повечето хора отхвърлят,защото това значи един такъв череп да е правен 300-400 години по 24 часа работа всяко денонощие,а нямало следи от надрскване от пясък дори гледащо се през най-добрите съществуващи днес микроскопи.
    Чувал съм и още две версии.Едната е че са направени от много по развити от нас същества,с технология,която още не познаваме.другата е че може да са били част от организъм с кристален скелет.
    Та това е далече от темата,но просто исках да ти покажа че не можем да използваме научни доказателства и да отхвърляме неща,които са ни непознати като невъзможни или просто поредица от случайности.Аз все повече започвам да се убеждавам че случайности на този свят няма.

Първо,мойте съболезнования до авторката на темата. И аз съм чувала,че до 40-тия ден душата на мъртвия витае и прави това което е обичала да прави приживе.Няма да излъжа ако кажа,че знам как се чустваш преди 11 месеца изгубих най-добрия си приятел с когото много се обичахме и бяхме неразделни и бяхме и нещо повече от приятели и на мен все още продължават да ми се случват странни неща нз може би е внушение или нещо подобно,но запомни,че няма да спираш дори за ден да се сещаш за него... особено в някой по важни случай

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Като за начало - моите съболезнования

А иначе и аз съм ставала свидетелка на подобни аномалии (ако мога така да се изразя).Когато прабаба ми почина и баба ми се захвана да меси няк'ва пита всички яйца,които счупи бяха с по 2 жълтъка ( ).Като за капак баба ми меси 4 пъти тестото,но все не ставаше и го хвърляше ... Това се повтори и 40-тия ден и на 1-та година Аз супер много се бях шашнала от тези "съвпадения",а баба ми спокойно ми каза "Ината на баба ти ще се проявява и след смърта й Явно пак нещо не й се харесва ..." ( )

Що се отнася до катастрофата ... В Силистренса община (аз съм от Силистра по принцип) от началото на годината до сега са загинали общо 14 младежи и повечето на едно и също място ... Кофти е,но нищо не може да се направи Докато има шофьори,които се мислят за нещо повече от другите и не си дават сметка за последствията ще е така ...
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Град
    In Devil's Castle
    хубаво е да мислиш, че има нещо след смъртта, че не всичко свършва с нея.
    каква би била реакцията на човека, ако му кажат , че със смъртта всичко свършва. живял си, усещал си и после нищо???????

това си е чиста присъда.
    а ние имаме право да се защитим. като доказателства използваме всички тези странни неща, които ни се случват, разказите на други и т.н.

Колкото до мен, не мога да кажа, че 100 % вярвам в задгробния живот, но повече от всичко на света искам наистина да има ( и да не е като ''ад'').

И като се замислим, как душата умира? възможно ли е изобщо да умре.
    тялото, ясно.... но душата? всъщност без нея тялото е едно нищо. нещо материално със срок на годност ( както всичко останало). Но душата?

И такива въпроси възникват ... 'в подкрепа' ... на теорията за задгробния живот. Горното е в кавички... просто защото ми прозвуча малко странно, докато го произнасях.
    someone else...

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...
    Цитирай Първоначално написано от CucAgMuH
    Подценявате човешкото

Нормално е под въздействието на силни емоции, особенно при поставяне пред свършен факт на който не можете да противодействате да сте разсеяни и объркани. При това положение, търсите логиката в ситуациите и се опитвате да си обясните фактите - за да не изпаднете в тотално объркване и паника. Тук идва мистицизма, задгробният живот, духовете и тем подобни. Лесно е да обясним нещо използвайки легенди, митове и предания без да се уповаваме на научно доказани факти или уповавайки се на псевдофакти.

Да, има странни неща - не отричам.

Помислете малко. Колко време е било необходимо на мрамора за паметника на дядо ми да се формира? Земните пластове се движат за дядо ми? Ами що не за някой друг? И защо се е формирал някъде наблизко, ами не да речем в Австралия? Каква е вероятността някой да извлече точно това парче мармор от много такива? Каква е вероятността да попадне точно в този град? Ами да попадне точно на този познат на баща ми, който дялка паметника? Ами каква е вероятността да го издялка точно до там, че да се появи бялата нишка(и вероятността да изберем тази форма)? И каква е вероятността бялата нишка да се падне точно от предна страна, ами не отстрани или отзад? И ВИЕ МИ ТВЪРДИТЕ ЧЕ ТОВА Е ЗАМИСЛЕНО ОТ НЯКЪДЕ СИ И ОТ НЕЩО СИ САМО ЗАРАДИ ЕДНО СЪЩЕСТВО?!? No way, baby, no way(превод: "Без въй, бабо, без въй" - бургазлии ще ме разберат ). За да се подредят така нещата за едно живо същество би означавало да се разредят за поне сто други. А за да подредите нещата за две живи същества(взаимносвързани като баба ми и дядо ми), за да запазим коефициента - трябва да унищожим последователността за 100^2, т.е. сто на квадрат = десет хиляди(теория за взаимносвързаните вероятности - ВМ). Звучи нереално, нали? За да се получат нещата за 2-ма човека, зарязваме 10к човека? Щото някой в същият град може да е носел бял костюм на черни райета, а подобен мрамор да не се е формирал - само черен с леки бели нишки. Да не изпадам в повече подробности(че пак се олях ).

Всичко е напълно произволно, вие сте тези които му придават значение(или не му придават). Щом така ви е по-добре - заповядайте.
    съгласна съм с теб,но просто на някой хора им трябва да вярват в нещо,едни вярват в ада,други в рая....колко ли неща не съм чувала
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

Като за начало..Моите съболезнования на авторката на темата ....

Вярвам,че има някаква сила след смъртта ... няма да разказвам какво се е случвало при мен ... Има толкова много неща,които са необясними за нас,за науката ... Пирамиди,кристални черепи и т.н...... Както се казва "никой все още не се е върнал,за да каже.." чела съм,че когато умират хората стават по-леки (не помня точно колко) и се твърди,че това е душата им ...
    I walk through the valley of the shadow of death
    I’m not scared cause You’re holding my breath
    I only fear that I don’t have enough time left
    To tell the world that there’s no time left

Повече от фен Аватара на littlebaby
    Град
    Пловдив
    Моите съболезнования....

Цитирай Първоначално написано от lipsvashh_mi
    първо,моите съболезнования до авторката на темата!Ужасно съжалямав за загубата ви,но това,което не ни убива ни прави по силни,така,че смело напред...
    за знаците,не мисля,че са случайни-няколко дена след смърттта на единия от 3мата ми най-близки хора,видях отражението му в огледалото..понеже бяхме у леля ми,а там е пълно...и нито съм сънувала ,нито нещо..просто презнощта образа му се появи и ми се заусмихва от огледалото..да не ви разправям каква паника бях,въпреки,че беше той
    Точно мислех да разкажа случка с огледало.Когато дядо ми почина, огледалото в нас се счупи и то само.Без никой да го бара или квото и да е.Е така пред очите ми.Казах на майка ми и тя ми отвърна, че когато някой роднина или близък човек умре, огледалата се закриват с нещо, за да не може мъртвият да види отражението си....

Супер фен Аватара на Take_That
    Град
    Сливен/София
    Моите съболезнования
    Вярвам в задгробния живот, така да го кажа и не мисля, че това са съвпадения - винаги съм мислила, че когато наш близък човек почине - роднина, приятел, той винаги е с нас
    Because everytime when I close my eyes... I'm with you - Only with you!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си