Подценявате човешкото
Нормално е под въздействието на силни емоции, особенно при поставяне пред свършен факт на който не можете да противодействате да сте разсеяни и объркани. При това положение, търсите логиката в ситуациите и се опитвате да си обясните фактите - за да не изпаднете в тотално объркване и паника. Тук идва мистицизма, задгробният живот, духовете и тем подобни. Лесно е да обясним нещо използвайки легенди, митове и предания без да се уповаваме на научно доказани факти или уповавайки се на псевдофакти.
Да, има странни неща - не отричам.
Помислете малко. Колко време е било необходимо на мрамора за паметника на дядо ми да се формира? Земните пластове се движат за дядо ми?

Ами що не за някой друг? И защо се е формирал някъде наблизко, ами не да речем в Австралия? Каква е вероятността някой да извлече точно това парче мармор от много такива? Каква е вероятността да попадне точно в този град? Ами да попадне точно на този познат на баща ми, който дялка паметника? Ами каква е вероятността да го издялка точно до там, че да се появи бялата нишка(и вероятността да изберем тази форма)? И каква е вероятността бялата нишка да се падне точно от предна страна, ами не отстрани или отзад? И ВИЕ МИ ТВЪРДИТЕ ЧЕ ТОВА Е ЗАМИСЛЕНО ОТ НЯКЪДЕ СИ И ОТ НЕЩО СИ САМО ЗАРАДИ ЕДНО СЪЩЕСТВО?!? No way, baby, no way(превод: "Без въй, бабо, без въй" - бургазлии ще ме разберат

). За да се подредят така нещата за едно живо същество би означавало да се разредят за поне сто други. А за да подредите нещата за две живи същества(взаимносвързани като баба ми и дядо ми), за да запазим коефициента - трябва да унищожим последователността за 100^2, т.е. сто на квадрат = десет хиляди(теория за взаимносвързаните вероятности - ВМ). Звучи нереално, нали? За да се получат нещата за 2-ма човека, зарязваме 10к човека? Щото някой в същият град може да е носел бял костюм на черни райета, а подобен мрамор да не се е формирал - само черен с леки бели нишки. Да не изпадам в повече подробности(че пак се олях

).
Всичко е напълно произволно, вие сте тези които му придават значение(или не му придават). Щом така ви е по-добре - заповядайте.