Май не е мястото точно в тази тема да говорим затова,но това,което ти описваш с опита в стаята се казва плацебо ефект.Показва силата на съзнанието и как човек може да се почувства по добре или по зле само поради причината че е повярвал на това и е успял да притъпи всички свои усещания и да излъже мозъка си.Каква ти е гаранцията тогава за нормалните усещания.Има хора с болка,която не е физическа,а се получава на психическо ниво и все пак усещането е като за силна физическа болка.Гледах един експеримен.На един човек поради дадена причина или инцидент му е отрязана ръката.Той усеща постоянна болка с години,защото мозъка му подава импулси да си стегне ръката,но понеже тя липсва,той стяга,стяга и от това се получава болката.Та експеримента беше следният:Сложиха му здравата ръка в една огледална кутия отвътре.Скриха му другата ръка и го оставиха да гледа здравата си ръка и отрежението и.Той започна да си стиска здравата ръка много здраво в юмрук,но можеше да я контролира.И болката му изчезна.Тази болка беше от противоположната страна на лицето му,защото невроните са близки.След тази манипулация болката му изчезна.Отдадоха го на бързото пресвързване в други връзки на неврните в мозъка му,които започнаха да се използват за другата му ръка.Мозъкът му си бил "преначертал картата" и затова не усещал болка.Това значи че ако си повярваш много силно и болката може да изчезне.Колко хора има повярвали си и се излекували от заболявани над които лекарите са вдигали ръце.
Ще пропусна многото неща,които каза,защото за повечето не е дадено никакво научно доказателство.Може и да се крият де,незнам.
И много ясно че не можем да копираме нещо като не знаем технологията му пък и не сме стигнали дотам.Мислиш ли че някои неандерталец например ще може да изкопира една сегашна совалка или подводница?Аз мисля че не.Защо ли някоя мравка не построи например Големият Адронов Колайдер,а?Ми сигурно,защото не е еволюирала дотам можеби?
А за извънземни трябва да си много наивен за да вярваш че НЕ съществуват.Как може така Вселена,която уж е безкрайна каквото и да значи това,с толкова много планети и в нея една субатомна частица спрямо нея наречена Земя и ние сме единствените.Голямо самонавиване,голямо нещо пада обаче.Та ние незнам дори къде и в какво точно се намираме и дали всъщност всичко не е една симулация,ти си тръгнал да обясняваш как видиш няма извънземни,няма задгробен живот,науката знае всичко и никой не може да го успори.Учените смятаха че и в клетките ни почти нямало електрически вълни,а впоследствие се оказва че имало и те били доста мощни.И като човек почине всичко просто се укротява и спира след определено време разбира се,а нищо в природата не се губи.Човек олеква няколко грама след като почине.Експериментирано е.Къде отива съзнанието ни?Опитът ни трупан цял живот?съжалявам,но не можеш да ме убедиш че всичко е накрая да се разпаднем на частици.То в такъв случай микроорганизмите не искам да казвам другата дума,защото все пак не пишем в най-подходящата тема затова трябва да са по висши от нас,защото просто им ставаме храна,а нали който е по нагоре в хранителната верига бил и по висш.Да това е самонавиване.Навиваме се че сме най-развитите и няма задгробен живот просто,защото на някои хора им се иска да живеят за мига и изобщо да не се замислят за последствията.Съжалявам,но аз не се смятам за компютър или някаква такава бездушна машина,на която след като и изтече срока на годност просто се разваля и отива на боклука.