- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не е за тук, но не знам къде да я сложа. Прочетете!
Niakoitam, сериозно - опитвам се да не ставам лош![]()
Но не видях смисълът от твоят жокер... Вероятността например комар да се удави в моето кафе, преди две минути - при положение че има мрежи против подобни гадини на прозорци и врати, летящо-гадино-трепач устройство в стаята и че комар не бях виждал от поне 6-7 месеца - е нищожна. Всъщност ако седна да я сметна ще се окаже в процентно изражениече е в пъти по-малка от тази на жокер който си ползвал![]()
Но се случи. Според мен напълно произволно. Намерил е начин да мине през мрежичката, развил е тип резистентност към устройството(или устройството не бачка правилно...) и ми се е цопнал в кафето. Сега, аз ще отида да си направя ново кафе. Не защото виждам знака, или пък за упокой душата на комара. Просто не съм свикнал да си дъвча кафето.
Няма смисъл да ме убеждаваш в каквото и да еНе виждам и защо се опитваш. Нямаш доказателства... а пък аз искам доказателства. Такива - неоспорими, изследвани. Например за духовете. От какво са съставени, каква маса имат, подчиняват ли се на физичните закони(и ако не - защо), къде по дяволите отиват(точни координати във вселената, ако може по формата на НАСА), като отидат там какво правят, вечно ли го правят, защо го правят и още много други въпроси. На всичките ще ми отговориш с "Не знам", "Не можем да го разберем все още", "Не ни е познато" или "Не може да бъде обяснено".
Как искаш да повярвам в нещо подобно?Дори и да е реално. По същият начин спокойно можеш да вярваш в невидими с просто око летящи розови слончета, охраняващи сладоледа. Слончета които тежат частици от грама и могат да се телепортират. Живеещи на обратната страна на Луната, например. Които науката все още не се е развила за да може да потвърди съществуването им, а още по-малко да ги изследва...
Примера с розовите слончета е пресилен, да не седнете сега да го оборвате и да ми описвате разликите(както правите по принцип...)![]()
Смисълът е че вие и идея си нямате какво е това там, реално ли е или е плод на въображението ви, подсъзнанието ви или просто се движите по акъла на останалите. И въпреки всичко вие сте убедени и вярвате че това е нещо конкретно, съществуващо и неоспоримо... дори повече - вие виждате знаци!Яко, к`во.
![]()
Виждайте си ги, бъдете спокойни че има "живот след смъртта"(самият израз е една голяяяяма ирония, ако не сте забелязали...). Аз съм си спокоен и без да вярвам че има нещо. Като се гътна, ще видя има ли нещо или няма. Дотогава, освен ако не се докаже противното - приемам че няма нищо, понеже не е доказано че има нещо.
Ако имахте сносно образование по физика и знаехте дефинициите на нищо и нещо, щяхте да ме разберете по-добреНакратко: нищото няма свойства, не може да бъде изследвано или да му се въздейства(да ви напомня за "нещо" в което вие вярвате? :P ). Тоест, нищото е абстрактно понятие за несъществуващото. В момента в който нищото бъде открито - то се превръща в нещо. Нещото има свойства, може да бъде изследвано, манипулирано и преобразувано от едно нещо в друго нещо. Тоест нищото може да става на нещо, но нещото не може да става на нищо. Само на друго нещо. Нещото от своя страна може да мени съставът си, масата си, размерите си и още куп неща. Но не може да стане на нищо. Понеже винаги ще има свойства, ще може да бъде изследвано и така нататък...
Сега схващаш ли къде ви куцат теориите на всички...![]()
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!