Втори случай.Едно момиче в същият форум,за който писах каза две седмици преди да дойде една дата я назова и каза че е сънувала че тогава ще стане нещо лошо и по всички медии ще се говори затова.И аз имах сън за същото нещо,но няма да го описвам,защото беше далеч по неочеваден от съня на това момиче.Ако държиш ще намеря и датата,знам къде е.
Нарочно чаках с нетърпение този ден и влизах всеки път да не го пропусна.И забележи още едно съвпадение.Няколко дни преди тази дата стана пожара във влака София-Кардан и момичето след това написа че в този пожар са загинали много нейни близки познати.Познай какво стана на датата ,която беше обявила преди две
седмици.Беше обявена за ден на траур в цяла България.И аз имам един сън,които следя пък като дойде времето ще видим дали ще стане.Неискам много да говоря за него,защото първо много хора ще кажат че съм луд и второ ако вземе та нестане ще ме линчуват за нанесените вреди.
Но малко се отклоних.
Да прав си,ако знаех отговорите на тези въпроси,за които ме питаш,може би щях да съм в НАСА или да контролирам света,защото информацията е власт.Може би се прераждат,може би отиват на друго място,а може и да има n брой непознати ни измерения и да отиват навсякъде(колкото и да ни звучи непознато това)от най малките частици до всичко обгръщащо ни.И тъй като ми говориш за розови слончета пазачи на сладоледи ще ти дам един банален и често повтарян пример.Знаеш играта Pacman две измерения-едно
напред назад и едно наляво надясно.Да речем че отидеш в света на Pacman как ще обясниш на тамошните жители,които познават само две измерения,че всъщност има и трето-нагоре надолу като те изобщо не познават такова измерение.Та така и ти ме питаш неща,които не са ми познати,защото не си спомням да съм бил там.Всичко с времето
си.Някога науката може да достигне и дотам че да разбираме преди да починем.Та в тая връзка има два вида хора по тоя показател-едните,които вярват сляпо че науката е стигнала своя край,водят се сляпо по нея и ако учените не открият нищо ново още 1000 години все ще си мислят че това е максимума.Вторите се опитват да търсят
какво не е открито,те са учените,които откриват нещата и дават фантастични и невъзможни за другите идеи и никога не са съгласни че науката няма накъде да върви.Аз смятам че съм от вторите и ми се иска някога да участвам в един нов голям научен проект.
А сега ти ми дай доказателства че хората нямат душа?Не си спомням случай учените все още да са направили нова материя(антиматерията я изключваме,защото това не е нова материя,а еквивалент).Да си чувал ти,учените все още да са създали някакъв жив организъм,дори и най-миниатюрната жива клетка или бактерия,защото аз не.Да си чувал от нежива материя да е създаден жив организъм колкото и прост да е той?Не говорим още за хора.Аз не съм чувал за такъв случай.Такаче като искаш доказателства за мойта позиция дай първо за твоята.Още не съм чул за човек направен в лаборатория.Отсега да
си кажа,клонирането не важи.Еднакви организми,но различни души.

А и един леееек въпрос по твоята логика.Какво ще рече безкрайно?Вселената била безкрайна,това може ли да го пипна,помириша,опитам,изме я,притегля и т.н. Та същото и с душата.

Това дотук го писах вчера,но не можах да го изпратя,защото нямах време.Днес все пак ми дойдоха някакви идеи за понятито душа или дух.

Все пак и аз съм човек на днешното време,а не съм дошъл от далечното бъдеще такаче не искай много от мен.

Ще се опитам да ти го обясня на доста достъпен език,защото все пак си се кръстил тук системен администратор.
Та според мен душата е някакъв вид странна енергия(непозната ни),аура или някаква друга.Тази енергия е нашето "Аз".Тялото е един вид "превозно средство",което поради някаква причина да речем размерите и вида на нещата в заобикалящата ни среда е нужно
на душата.Мозъкът е една сложна машина Свързваща душата (потребителя),с превозното средство (компютъра).Той е нещо като BIOS.Хем съдържа хардуер(невроните и нервната система,хем софтуер(информацията,която се натрупва в него и е нужна на потребителя).На този BIOS обаче не му е нужна програмка около 8KB,а доста по голяма ???B BIOS-а се препрограмира.Често е направен да може да се препограмира само от разбиращи хора за да не могат да ръчкат разни "разбирачи",защото могат да си изгорят цялата машинка.В последно време започваме да установяваме че и при мозъка е
така.Стига да знаем как,може да си го препограмираме.Показателн за това са плацебо ефекта,който вече дискутирахме,хипнозата(ако искаш могат да те накарат например да усещаш болката от вадене на зъб като приятно усещане,да се справиш със страхове,зависимости и т.н),медитацията(аз не съм я пробвал,но казват че действа),осъзнатото сънуване и т.н..Всичко това е един вид препрограмиране на мозъка.
Може би затова по време на Р.Е.М. мозъкът е толкова активен.Защото
душата(потребителя) се отдалечава и той се опитва да я задържи за да не се отдалечи толкова много за да няма BIOS error,защото ако стане това потребителя няма как да се върне да препрограмира този BIOS.
На всяко наша машина в ежедневито ни,независимо каква е тя е нужен човек,който да я накара да работи и да и казва какво да прави.Независимо дали ще я бута или чрез команди.Ако ти приемаш че нямаш душа,значи все пак с половин уста признаваш че си
контролиран от някакво друго същество,което те кара да правиш това,което води до неговото благо,а нямаш собствена воля.Нещо като при нас с машините.За каквото ни потрябват съответно затова ги използваме.Ти за машина ли се считаш или за разум???