- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Честит 9 май
ден на победата на Червената армия над Германия!
![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
Сега, нека някой, на който не му е писнало, да обясни защо няма такова нещо като "Фашистка Германия" и защо народа е бил промиван с десетилетия.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Добре, победата просто над Германия, поправих го.Първоначално написано от mitternacht
Този ден не е празник за България, а трагедия за нея, защото падаме под 45 години комунизъм и зависимост от СССР. Освен това губим изконно българските територии Вардарска Македония и Беломорието, които през 1941 година си връщаме. Да не говорим, че 9 май узаконява смяната на една тоталитарна система- нацизма с друга още по-жестока от нея- комунизма. Разбирам и комунизма да беше премахнат тогава добре, и аз бих празнувал този празник, но то става точно обратното- света признава комунизма и това носи след себе си само беди за страните от източна Европа плюс Китай, Северна Корея и още доста други(не говоря за днешен Китай, а за Китай при Мао Цзедун).
И като цяло никак, ама никак не ми харесва тази Европа след Втората световна война- глобализирана и служеща изцяло на интересите на световните финансови грабители, на масоните и световното еврейство.
Първоначално написано от kristo
Абсолютно съм съгласен освен с онова, че нац.-соц. е била жестока система.Поне не и към нас.Всъщност, единственото изопачавано като жестокост е хвърлянето на крадци, престъпници, далавераджии, комунисти и т.н. в трудови лагери, където най-накрая са можели да направят нещо полезно, а да не вредят на държавата.Но тъй като хората се обявяват против тия трудови лагери подразбираме, че им харесва положението в което живеят и се кефят да застрелват 16 годишни (справка-новините).
Мисля си, при наличието на чест, законност, невероятна инфра-структура и т.н. системата е оплювана, а ако беше толкова агресивна и боклучава като псевдо-демокрацията, сещаш се къде, тогава какво ли щяха да кажат за нея?
Слушайте мама и тате!
Аз като празнувахте рождения ден на Хитлер ви оставих на мира, сега не смятате ли, че е редно и вие да проявите солидарност.
През 1758 година, императорските полкове на Екатерина II, предвождани от Суворов, превземат Кьонигсберг. С идването на руснаците в града почти нищо не се изменя. Заедно с тях се настанява и известен непознат до сега разкош. Луксът, френските маниери и “льо бон тон” на офицерите бързо привличат на своя страна немското население. Те започнали на устройват балове, търговията се увеличила, дори няколко гражданки на града се омъжили за руснаци. Особено благосклонни “окупаторите” били към университета. Много от тях се надпреварвали да посещават лекции, като с особена популярност се ползвала аудиторията на младия магистър Емануел Кант. Под руска окупация до 1762 година, Източна Прусия преживява период на просперитет и икономическо развитие.
Двеста години по-късно историята се повтаря в ужасен вариант. През 1944 година нищо вече не може да спре руските войски. Въпреки това в населението на Прусия продължава да живее споменът за онази оперетна окупация, която през 18 век завършила с няколко сватби и мирна раздяла след четири години. Прусаците знаят, че този път ще бъде много по-тежко, но все пак се надяват, че слуховете за руските зверства са силно преувеличени. И се лъжат, страшно се лъжат, правейки фаталната грешка да сравняват християнската руска императорска армия с аристократичните си образовани офицери и дивите комунистически азиатски пълчища, водени от надъхани комисари от НКВД с единствена мисъл за отмъщение на всяка цена.
“Когато през октомври 1944, съветските войски навлизат в Третия Райх, започват грабежи, убийства и кланета”- пише берлинският историк Йорг Фридрих - “така, че дори в безпристрастните наблюдатели те създават впечатление на монголски орди”. Червената армия издига войната до нов апогей, до ново качествено ниво.
„… в една ферма видяхме пет деца чиито езици бяха забити с пирони за масата” - съобщава очевидец от село Хайденкруг, в долината на река Мемел, където през октомври 1944 влизат войските на 43 армия от Първи Балтийски фронт.Малко по-късно той открива „пет момичета завързани с въжета и силно издрани гърбове, без дрехи, като че ли са били влачени по пътя в продължение на километри”.
Село Демеркоф в Померания, 9 март 1945. В кметството се събрали няколко старци, жени и деца. Те били наплашени, защото съветските войски били съвсем близо. Много скоро, както разказва една от жените, в стаята влязъл червеноармеец и „ без да каже нито дума, той се огледа и отиде към жените и децата. Повика с пръст сестра ми. Тя не стана веднага. Тогава той отиде при нея, постави автомата си под брадичката и се раздаде изстрел. Главата и отхвръкна и плисна кръв. Тя умря веднага, без да спомене и дума …”
Подобни сцени на зверско насилие се повтарят почти навсякъде по Източна и Западна Прусия, Шлезвиг и Померания. Метгетен, квартал на Кьонигсберг, е превзет на 29 януари 1945, но след това германските войски контраатакуват и си го връщат. Пред очите на войниците от Вермахта се откриват такива картини, които не би могло да измисли и въображението на психопат убиец. „Видях останките от две момичета около двадесетте - си спомня лейтенант Карл Кнор - които очевидно са били вързани за две коли и разкъсани на части” От намиращите се недалеч вили били изведени около 60 жени в обезумяло състояние. Всяка от тях е била изнасилвана по 6-7 пъти на ден. Недалеч от това място, капитан Херман Зомер открива десетки трупове на жени и деца. Децата са със счупени черепи, а някои от тях многократно са прободени с щик.
Червеноармеецът Лев Капелев, след това станал дисидент, си спомня, че когато влязъл в Източна Прусия, първото нещо което видял бил трупът на стара жена. „Дрехите и бяха разкъсани, между слабите и бедра забелязах телефонен апарат, а слушалката му беше забита във вагината и.”… за опитите си да защити цивилното население от безчинствата, майор Капелев заплатил с 9 години в ГУЛАГ.
Така за няколко седмици червените варвари превръщат града на Емануел Кант в развалини. Пощаден бил само гробът на философа. Казват, че това било по заповед лично на Сталин, който прочел някъде , че той бил значителна фигура в науката. „Ние плувахме в река от лава, която извираше от някаква зла преизподня” казва доктор Ханс фон Лендорф и продължава да описва изобретателността на освободителите: „ Те не щадят нито осемдесет годишните жени, нито болните в безсъзнание. Една от пациентките ми, която беше ранена в главата и беше в кома … те многократно я изнасилваха”.
Психозата завладява немското население на окупираните от комунистите територии. Тези, които не са успели да се изтеглят на запад, дълбоко го съжаляват. Руските войници не научили почти нищо на немски с изключение на „Фрау ком”. Жените нямали никакъв избор освен да се подчинят. Дори децата започнали да играят на изнасилване.
Господарите в Кремъл не се интересували от геноцида срещу немците провеждан от собствените им подчинени в Източна Прусия. Това не вълнувало Сталин, както не го е вълнувала и съдбата на собствените му граждани. Както казва на 3 март 1945 г. именитият сталински пропагандист Иля Еренбург: „Историческата мисия на Съветската армия се състои в скромната и почетна задача да намали населението на Германия”. Колкото повече страх нагнетявала Червената армия, колкото повече хора убивала, колкото повече жени изнасилвала, толкова повече немци напускали земите на дедите си и тръгвали на запад да се спасяват и освобождавали земите за бъдещо съветско заселване.
Що се отнася до Източна Прусия, Сталин успява и я превръща в пустинна страна с градове фантоми, същото което прави и в Русия. „Катастрофата, която се разрази в резултат на съветското настъпление няма аналог в човешката история” - пише американският дипломат Джон Кенан. „Аз сам прелетях на американски самолет на неголяма височина над тази провинция. Видях само руини и пустинна територия. От единия край на хоризонта до другия нямаше нито един признак на живот …”
От 2 380 000 жители на Източна Прусия, според преброяването на населението през 1950 остават само 160 000 …
После не се чудете защо толкова много осъзнали себе си руснаци се бият срещу тази паплач.
Мисля, около половин милион.Или 1 милион беше.Ако някой желае, ще му извадя точна статистика.
Слушайте мама и тате!
Аз бих желал да я видяПървоначално написано от mitternacht
![]()
Книгата е К.Юрадо, К.Лильс. ''Иностранные добровольцы в вермахте. 1941-1945'' Странното е, че руснаците правят по-кадърни проучвания за тоя период от историята.Ако чакаме на х'американите ще си останем с Редникчо Райънчо (мамицата му (да ме извиняваш)).
На страница 16 пише:
ВОСТОЧНЫЕ
ДОБРОВОЛЬЦЫ
Через несколько недель после начала
русской кампании произошел один из наи-
более удивительных феноменов Второй
мировой войны — вступление первых со-
тен тысяч советских граждан добровольца-
ми в германскую армию. По иронии судь-
бы, из-за расовых предрассудков нацистов,
Верховное командование вермахта высту-
пало против набора добровольцев из сла-
вян. Тем не менее, он продолжался и дос-
тиг поразительного размаха. Мы никогда
не сможем узнать точные цифры, но за-
служивающие доверия авторы утверждают,
что в вермахте служило до полутора мил-
лионов советских граждан — что эквива-
лентно численности трех групп армий.
Многие из них не будут интересовать нас
в этой работе, поскольку они входили в
соединения войск СС или различные мест-
ные ополченские и полицейские формиро-
вания. Но даже и при этом остаются две
крупные группы, которые попадают в поле
нашего зрения — «хивис» и «Восточные
войска».
Почти с самых первых дней кампании
отдельные советские дезертиры и пленные
предлагали свои услуги немцам для служ-
бы во вспомогательных подразделениях.
Их общая численность остается неизвест-
ной, но эти «хивис» (HiWi, от Hilfswillige —
добровольные помощники) насчитывали
как минимум несколько сот тысяч человек.
Это были водители, повара, санитары, ко-
торые заменяли на этих должностях нем-
цев. При необходимости «хивис» и сами
могли брать в руки оружие. Поначалу они
сохраняли советскую военную форму (без
знаков различия), а позднее стали получать
форму вермахта. Обычно единственным их
знаком различия были нарукавные повяз-
ки с надписью Im Dienst der Deutsche Wehrmacht
(«На службе германского вермахта»).
Вторая категория «Восточные войска»
(Osttruppen) включала весь личный состав,
интегрированный в подразделения вермах-
та. Обычно их сводили в батальоны, кото-
рые назывались Восточными (Ostbataillonen).
Первые такие подразделения организо-
вывались в обход официальных приказов,
по «личной инициативе» командиров не-
мецких подразделений. Основная часть
набиралась не из русских, но из других
национальностей СССР — прибалтов, ук-
раинцев, кавказцев, казаков и т. п. (Важно
не забывать, что Советский Союз только
казался монолитным для западного обо-
зревателя, но на деле он представлял собой
империю, состоявшую из многочисленных
этнических групп, среди которых домини-
ровали «великороссы», населявшие цент-
ральные области страны. Даже сейчас, не
говоря уже о 40-х гг., многие из этих мень-
шинств чувствуют себя ущемленными и
управляемыми иностранцами. С этничес-
кой и исторической точки зрения, между
московитами и народами Кавказа не боль-
ше общего, чем между поляками и испан-
цами. )
Основной задачей этих вспомогатель-
ных войск было обеспечение безопасности
в тылу. В ноябре 1941 г. в группе армий
«Центр» были созданы первые шесть бата-
льонов, для которых было использовано
название «Восточные войска», а вскоре
после этого Верховное командование вер-
махта разрешило создавать такие форми-
рования, правда, с рядом ограничений:
численность каждого такого батальона не
должна была превышать 200 солдат, а ис-
пользоваться они должны были только для
охраны. Однако вскоре после этого не-
сколько полицейских батальонов, набран-
ных в Прибалтике, были брошены на уси-
ление слабых участков на фронте группы
армий «Север». К концу 1941 г. был отдан
приказ о создании нескольких азиатских и
кавказских легионов — «Восточных ле-
гионов» (Ostlegionen), которые были сразу
же приравнены к Легионам европейских
добровольцев.
Летом 1942 г. было признано необходи-
мым упорядочить униформу и знаки раз-
личия, используемые Восточными войска-
ми. Сразу можно сказать о том, что эта
попытка не увенчалась успехом. Причины
этого очевидны. Эти подразделения никог-
да не несли совместную службу в составе
крупных соединений, а были разбросаны
по всему фронту. Личный состав набирал-
ся из совершенно разных источников, и
обмундирование отражало это невероятное
УФ стига съм копирал, я да дам линк там (ако не греша, може и в друга енциклопедия да беше) пише и за РОА-Руската Освободителна Армия, която се бори против болшевиките и т.н. МНОГО интересно четиво.
http://zamunda.net/details.php?id=72556&hit=1
Заповядай.
Общо взето, представата за немците като окупатори е глупост.Дори е по-правилно да се каже, че са освободители.
Премълчава се например факта, как съветските и украински граждани са си трепели сами евреите, само като са чуели, че немците наближават.
Слушайте мама и тате!
Поклон пред загиналите руски войници...и кур за СССР.
Объркал си армиите, пичПървоначално написано от Diam0nD
![]()
Слушайте мама и тате!
Всъщност зверствата и на двете армии са факт. Това че руските са значително по-големи, далеч не превръща немците в ангелчета. Техните зверства в Русия също са далеч отвъд границите на допустимото. Макар че Руснаците си го връщат тъпкано. Ужасното е че и в двата случая пострадват не насилниците, а невинни цивилни и от двете страни.
Машината работиПървоначално написано от Diam0nD
Знаеш ли, работата е там, че не съм виждал нито документални кадри, нито документални предавания дори, а камо ли реални разкази за зверства на немската армия.Първоначално написано от blago84
Ако говориш за неща като бесене на хора от съпротивата-възможно е.Така е по закон.Знаеш.Ааа... грешка.Виждал съм немски зверства из руските филми от комунизма.Нормално.
Колкото до другата страна-гледал съм документални кадри как посрещат немците в "окупираните" територии-с цветя и поздрави.
За документални предавания-бол.Всички разказват за дисциплината им, това го признават дори и най-промитите мозъци.
Колкото до реални разкази-в рода ни се разказва как:
-идват немците.Строени, всички отиват на чешмата, всеки се мие, бръсне.Абсолютна култура, дисциплина и възпитание.
-идват руснаците.Пияни, миризливи, мръсни.Ръгнали който-където намери и изпокрали кокошки, други животни и т.н....
Всеки си има мнение, но аз вярвам на разказите на роднините, които НЕ СА нац.-соц. настроени.
Слушайте мама и тате!
Да, не може да няма поне единични случаи.Хората буквално се побъркват на война, ако не са с по-силна психика.Първоначално написано от Raybeez
Офтопик-не знам кой е измислил това "хайку" но кърти мивки!!!
Слушайте мама и тате!
В България немската армия не е извършила нито едно изстъпление за разлика от съветската. Освен това е нямало от какво да ни освобождават- ние сме си били суверенна държава, доказателства затова колкото щеш. Германия и германците са ни уважавали. Партизаните пък ни са били не повече от 15 000, понеже народа ни е нямал за какво да се бори(в смисъл от какво да се освобождава както казах). Тоест нас Червената армия ни освобождава от свободата. Иначе нищо лично, жив и здравПървоначално написано от Diam0nD
![]()
Първоначално написано от kristo
![]()
![]()
![]()
Я пак си помисли за липсата на зверства в България. Прабаба ми е разказвала, как някакви немски войници са спали в съседите и са били изнасилили детето на съседа ни - 8 годишно момиченце, когато са влизали в магазина ако някой не им е дал го предредят са го завличали и после се е чувало едно тракане от Stg.44.
Разбира се малко преувеличих като казах, че не е имало никаква зверства- да имало е, но единични случаи, които обаче са били санкционирани строго. В немската армия е имало истинска дисциплина, за разлика от Червената армия, която е била като цяло разпасана пияна команда. Какви освободители са ни тея и от какво са ни освобождавали, от собствената ни държавност и суверенитет, инсценирайки държавен преврат? Браво, големи освободители, няма що... От германците определено не сме видели такова отношение, а напротив, уважавали са ни.
Да именно затова става дума, че германците си плащат без да се самоизтъкват а руснаците имат различен манталитет, те обичат да изтъкват заслугите си и да черпят дивиденти от това, било то големи или малки, например безплатна храна от магазина както споменаПървоначално написано от Diam0nD
![]()
А за турското е ясно, че те са ни освободителите и тука изобщо спор не се води. А и двата народа се уважаваме, да, но на държавно ниво нещата стоят другояче, Русия винаги е искала да й се подчиняваме по един или друг начин. Имперски манталитет, какво да се прави![]()
Нека позная наказанието - получават 1000 марки и правото да посещават заведения за форксдойче (в тях е имало право да влизат само висшите генерали, СС и тяхното семейство).Първоначално написано от kristo
" Прабаба ми е разказвала, как някакви немски войници са спали в съседите и са били изнасилили детето на съседа ни - 8 годишно момиченце, когато са влизали в магазина ако някой не им е дал го предредят са го завличали и после се е чувало едно тракане от Stg.44."
Приятелю, искрено съм очуден и се надявам, да не е вярно.Но ако все пак е вярно, нищо лично към прабаба ти, но ми е интересно:
1.Защо те са направили това, като знаят, че после ще има последствия, най-вероятно-смърт.
2.Това за в магазина звучи... малко нереално.Сериозно.Но не казвам нищо де.
3.И най-интересното-защо са изнасилили малко момиченце, а не жена му или евентуално някоя друга жена.Тъй или иначе после ще ги чака смърт...
Ааа не... защо просто не са свалили някоя българка.Те са си били възпитани, чисти и културни и порядъчни.Надали някоя мома от село би имала нещо против да бъде поухажвана (буквално).
Е, най-вероятно точно тези квартирувани там са били с психични отклонения.
Относно другите мнения-нека направим разлика между царска Русия и после-болшевишката Русия.
Както трябва да правим разлика между царска България и комунистическа.Всякакви селяндури заемат всякакви постове, просто щото били с Янко.Хъм.Не-цинизма Янко.
Слушайте мама и тате!
Ами как да свалят някоя мома, като са знаели да кажат на български само "Документи", "Арестуван си" и "Ела тук", интересен начин за сваляне на момиче, явно трябва да го пробвам. Прабаба ми има обаче доста добри спомени от руснаците: "Беха много мили момчета, не като немците, те они само марширувааа и викаа като ненормални, а руснаците големи сладури, вечерно време като се съберееме на мегдано и като почнеха едни танци та чак до заранта, секви хора играаме, и техни и наши, те много бързо се научиа да играат праото хоро. Един ма залюби ма отиде на фронто, писвахме си, ама изчезна по ено време и ни вес ни кост от него, ама голем красавец беше, ма то немците само това знаат, да обимат", цитирам ти прабаба ми. Жената е живяла тогава и го помни всичко.Първоначално написано от mitternacht