Цитирай Първоначално написано от kristo
Този ден не е празник за България, а трагедия за нея, защото падаме под 45 години комунизъм и зависимост от СССР. Освен това губим изконно българските територии Вардарска Македония и Беломорието, които през 1941 година си връщаме. Да не говорим, че 9 май узаконява смяната на една тоталитарна система- нацизма с друга още по-жестока от нея- комунизма. Разбирам и комунизма да беше премахнат тогава добре, и аз бих празнувал този празник, но то става точно обратното- света признава комунизма и това носи след себе си само беди за страните от източна Европа плюс Китай, Северна Корея и още доста други(не говоря за днешен Китай, а за Китай при Мао Цзедун).

И като цяло никак, ама никак не ми харесва тази Европа след Втората световна война- глобализирана и служеща изцяло на интересите на световните финансови грабители, на масоните и световното еврейство.

Абсолютно съм съгласен освен с онова, че нац.-соц. е била жестока система.Поне не и към нас.Всъщност, единственото изопачавано като жестокост е хвърлянето на крадци, престъпници, далавераджии, комунисти и т.н. в трудови лагери, където най-накрая са можели да направят нещо полезно, а да не вредят на държавата.Но тъй като хората се обявяват против тия трудови лагери подразбираме, че им харесва положението в което живеят и се кефят да застрелват 16 годишни (справка-новините).
Мисля си, при наличието на чест, законност, невероятна инфра-структура и т.н. системата е оплювана, а ако беше толкова агресивна и боклучава като псевдо-демокрацията, сещаш се къде, тогава какво ли щяха да кажат за нея?