.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Някои въпроси по философия

За по-компетентните..решавах един тест по философия и някои въпроси не са ми ясни.Ето някои

Кой стил на поведение в междуличностен конфликт защитава в максмална дтепен интересите и на двете страни?

а) компромис
    б) избягване
    в) доминиране
    г) сътрудничество

Тук мисля че верния отговор е а,но не е той...

Според теорията на Лоурънс Колберг за моралното развитие на човека водещ морален мотив при етапа на следконвенционално развитие :

а) е страхът от наказание
    б)е стремежът към одобрение
    в) са убежденията и принципите
    г) са социалните норми и закони

Каква е тази теория на Л,Колберг и от къде мога да намеря да прочета нещо за да ми стане ясно или някой ако знае да обясни??

От предпоставките Ако физиката е наука ,то тя не е изкуство и Физиката не е изкуство, ,следва:

а)физиката е наука
    б)физиката не е наука
    в)нищо не следва с необходимост
    г)физиката е изкуство

Защо верния отговор на този въпрос е в????Според мен е а..Щом физиката не е изкуство ,то тя е наука.Как си го обяснявате?

В коя от изброените двойки понятия се отнасят помежду си като род към вид?

а)триъгълник-четириъгълник
    б)равностранен триъгълник-равноъгълен триъгълник
    в)четириъгълник – квадрат
    г)петоъгълник-ромб

Съждението някои научни проблеми не са решени е:
    а)общоутвърдително
    б)общоотрицателно
    в)частноутвърдително
    г)частноотрицателно

Какви са тези понятия и как се познават??

По обем понятието кораб е:
    а)абстрактно
    б)нулево
    в)общо
    г)единично

Също какво са тези понятия и по какво се познават?

И последния въпрос на който се очудих от правилния отговор

Като етика на разумното удоволствие може да бъде характеризирана школата на :
    а)евдемонизма
    б)хедонизма
    в)стоицизма
    г) аскетизма

Какво мислите по този въпрос,аргументирайте се.

Това са въпросите които не са ми много ясни ,ако знаете отговорите и следователно можете да обясните нещо,пишете.Благодаря предварително!

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Това за матурата ли е? Понеже и аз миналата година преглеждах един такъв.

На 1вия въпрос би трябвало да е сътрудничество, но и аз май го обърках.
    Лоурънс Колберг е известен с теориите си за мисленето и изборите на деца от 9 до 16 години, мисля. А иначе бих предпочел отговор А, ако искаш винаги можеш да погледнеш в google нещо повече за него, в днешно време всеки може да е философ с гуглето .
    Отноно физиката, аз когато учих философия, учителката ни казваше, че науките се водят от закони, общоприети норми и прочие, а изкуство не може да се роди от нещо такова. Аз лично бих отговорил Б , но пък щом не е наука не означава непременно, че трябва да е нещо.
    На следващия бих отговорил Г, не ме питай за мотив .
    Следващия - гугъл.
    Следващия - гугъл.
    А на последният хедонизъм ли е? Ясно, че се оливат от удоволствия, но вярвам, че е в някаква граница все пак ...или аскетите?
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Да за матура е.Първия въпрос е сътрудничество правилния отговор ,но по каква логика,аз мислих че е компромис.
    На втория е В.Третия малко съм го объркала за физиката въпроса е От предпоставките Ако физиката е наука ,то тя не е изкуство и Физиката не е изкуство, ,следва: Отговора е В незнайно защо....няма логика Щом физиката е наука и не е изкуство следователно е наука..На четвъртия е г.Петия г,6-ти в и последния е а -евдемонизма,макар че мислих че е хедонизма ,защото там е за разумното удовослтвие

свършват.

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Хедонизмът, както казах се оливат от удоволствие , за тях главната цел в живота е удоволствието...ама както и да е. На 1вият си знаех, че е сътрудничество, компромисът ако е едната страна ще бъде ощетена. За физиката ти казах.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Мерси момиче съм)))

свършват.

Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz
    Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Мерси момиче съм)))
    Ау объркал съм работата
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

По-добре не се явявай на матура "философски цикъл",ако тази година завършваш...

Вече се явих и мисля че ще е успешно

свършват.

Дано да е така!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си