- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Психология
"Нарича се етика и психолога не трябва да издава тайни, освен, както гласи закона, тези тайни не говорят за извършването на предстоящо престъпление или замислянето му"
Такам...глей ся ква е дилемата която ще измисля на бързо - Ще споделиш ли тайна с този психолог знаейки,че трябва да направиш нещо мн незаконно,за да спасиш нечий живот!?
А от къде можеш да си сигурен че психолога не е от онези подкупните,агент на някоя страна и изнаса информация(перфектно прикритие),от онези които се възползват от информацията,от онези които имат връзки и дори да се обадиш на куките,психолога никой неможе да го докосне с пръст....този случай може да е един на милион или един на хиляда психолога,но когато е заплашена личната свобода и близките на някого,пък дори това да е психолог,инстинкта за самосъхранение в него ще проговори.
Знам че може да ти се струват странни тези неща,но ти си нямаш и на идея в какъв странен свят живеем!
Нищо не е такова каквото изглежда че е!Мога да ти кажа че подслушването на телефони е най-лесната работа,пък да не говорим за многото хора които точат лична информация за лична изгода!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/