.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 37

Питайте за брекетите

Здравйте та значи аз съм момиче на 14 и съм с брекети (лингвални тоест вътрешни) ако някой има въпроси за брекетите да пита с радост ще му отговоря.

кво ше рече вътрешни??? и аз съм с брекети

eми поставят се от вътрешната страна на зъбите и не се виждат казват се лингвални

Цитирай Първоначално написано от Babuls
    eми поставят се от вътрешната страна на зъбите и не се виждат казват се лингвални
    ааа, ми за пръв път чувам за такива, то тва сигурно е нещо като шини.. ама попринцип е гадно да са отвътре щото могат да доведат до фъфлене, смешен говор и като цяло затрудняват говора. Мойте са си нормални брекети.

не бе същото е като брекетите онвън обаче се поставя отвътре и да ти кажа чесно нямам абсолчтно никкви проблеми с говора ама никави даже някои познати незнаят все още че съм с брекети защото не се усеща разлика в говора. За да ги видиш влез в google и напиши лингвални брекети и ще ги видиш.

и аз си мислех че ще имам проблеми с говора и се притеснявах но изобщо не е така

Тези брекети правят ли ти рани на езика? Щот моите са външни и от както ми ги сложиха все ощи ми праят рани.
    www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

хм.. интересно... и ква е цената на този вид процедура, ако не е тайна? ааа, и още нещо, че ми е интересно, как ти ги лепнаха така отвътре? сигурно е било мъчение...

Цитирай Първоначално написано от OneGirl
    Тези брекети правят ли ти рани на езика? Щот моите са външни и от както ми ги сложиха все ощи ми праят рани.
    на мене лекарката ми ми каза че ще ми правят ранички, ама на мене досега не ми се е случвало

Значи рени изобщо не ми правят.А докато ми ги слагаха не не мъчение изобщо не боли просто се изморяваш да ти стои устата отворена.Та за цената значи 2000 лева е за двете челюсти значи може да платиш 1000 лева а другите хиляда на изплащане по колкото решиш се плаща в срок 2 години повреме на самото лечение с тях.КОгато ти ги сложат усещаш едно такова дърпане.Но като мине дърпането нямаш никави проблеми.А за лепенето значи първо почисва мястото посля слага лепилото и после брекета и със някава лампа с коятоо лепило се втвърдява и това слага ми ги 40 минути и това беше а и да отбележа само че вътрешните брекети нямат пръстени както външните.

Цитирай Първоначално написано от Babuls
    Значи рени изобщо не ми правят.А докато ми ги слагаха не не мъчение изобщо не боли просто се изморяваш да ти стои устата отворена.Та за цената значи 2000 лева е за двете челюсти значи може да платиш 1000 лева а другите хиляда на изплащане по колкото решиш се плаща в срок 2 години повреме на самото лечение с тях.КОгато ти ги сложат усещаш едно такова дърпане.Но като мине дърпането нямаш никави проблеми.А за лепенето значи първо почисва мястото посля слага лепилото и после брекета и със някава лампа с коятоо лепило се втвърдява и това слага ми ги 40 минути и това беше а и да отбележа само че вътрешните брекети нямат пръстени както външните.
    2000лв!!!! в нета пише че са по-скъпи от обикновените, мойте бяха 3000!!! е вярно че са от най-скъпите ама.... А за лепенето, мн добре знам как се лепят . просто ми стана интересно как човека дето ти бърка в устата успява да достигне така отвътре..

Твойте са вънкъшни как така ще са 3000.Вънкъшните са 800.А в нета пише че са по скъпи защото тогава са били по-нови а сега вече се използват по-често затова са по-евтини.

Не всички външни са 800 лв. И моите са външни обаче са от обикновенните метални и са 1200лв. а нейните може би са естетични и затова со 3000 лв. То има различни видове външни брекети.
    www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Ааа да вярно извинявам се бях забравила

800 уау.... де да беше така...

зависи какви са ти брекетите защото има вънкашни за 800 има и за 3000

за 800 имаше.... много отдавна

eми още има за 800

йакво кавко
    какви
    брускети ся

ти космяс'i
    умирам от болка като слушам ви фолка... ><

RHCP

Град
    в света на приключенията ..
    Цитирай Първоначално написано от d00d
    йакво кавко
    какви
    брускети ся

Брекети се казва

Град
    buhovo

брекети

Аз съм на 12 и мисля да си слагам бреки какво да направя да сложа или не..... кажете някои добър ортодонт
    AZ sum si AZ

Re: брекети

Цитирай Първоначално написано от elito97
    Аз съм на 12 и мисля да си слагам бреки какво да направя да сложа или не..... кажете някои добър ортодонт
    емиии ако имаш нужда слагай ние как да ти кажем? посъветвай се със зъболекар, пък за добър ортодонт, първо кажи в кой град си.

преди няколко години носих платкови шини, но не направиха почти нищо. иначе зъбите ми са ужасни: 1ви горни са добре обаче сл това..
    2ри горни навътре, 3ти горни издадени навън (малко приличам на вампир), захапката ми беше леко обратна, но с платковите се пооправи (не напълно)

скоро реших да отида на ортодонт и да си направя нови. казаха ми че ако опитат с платкови само ще влошат положението, а брекетите, които ще използват са възможно най-евтините и стари, защото са по-здрави и резултатите са по-бързи. сумата беше 3000лв, като материалите са 400, а костаналото е за лекарката. бяхме...удивени защо, а тя каза:"постоянно излизат нови технологии и аз постоянно ходя на курсове. вашите шини не покриват и един курс"

таа някой добър ортодонт в софия?

въпросната ортодонтка е от "Юниордент" (на попа)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си