Цитирай Първоначално написано от Battlescarred
Не, драги, ти не схвана, че колкото и да харесваш отделни песнички и не им слагаш стилове, ти си просто един музикален пумияр, който не може да си изгради вкус, който да изгражда. Явно е доста сложна мисъл това, но си мисля, че за човек с претенции като твоите ще си дадеш отговор на въпроса защо дадени хора се асоциират с даден тип музика. Дали е защото им харесват 5 песни от този стил, 4 от друг коренно различен и 12 от някакъв трети.

Изграждайки си определени стилови предпочитания човек доразвива своят вкус на ниво като поджанрове, течения и определени групи, а конформистите просто харесват по 5 песни от различни стилове и усърдно парадират с глупостта, че не гледат етикетите. Много е лесно да говориш за поп, рок, метъл и т.н., но това го правят някакви абсолютно незапознати хора, които не знаят какво огромно разнообразие се крие зад тези няколко букви и колко е абсурдно цялото ти твърдение и елементарно приравнение.

Надявам се, че това простичко обяснение ще успее да намери благодатна почва в твоята глава и да узрее достатъчно, за да го схванеш.
Да кажем, че поста е отправен към мен.
Нямам време да се интересувам от музика, нито ми пука за имената на стиловете, поджанровете и т.н. Нямам нужда да съм фен на даден стил, нямам нужда да си "изграждам вкус", просто защото го имам.
Не съществува група, на която всичките песни да ми харесват, напротив, повечето са си обикновени, но всеки изпълнител има някой хубави песни. Предпочитам да слушам по 2-3 качестевени изпълнения от всякакви групи, вместо всичко на даден стил. Защото ако слушах само 1-2 стила, то повечето песни стават само за музикален фон. Предпочитам най-доброто от всичко, защото имам вкус само за добрите мелодии, текстове и вокали, от всякакъв вид. Не ми трябва, нито имам нужда да съм фен на стил или да се ограничавам до един тип музика.