Цитирай Първоначално написано от Battlescarred
Не, драги, ти не схвана, че колкото и да харесваш отделни песнички и не им слагаш стилове, ти си просто един музикален пумияр, който не може да си изгради вкус, който да изгражда. Явно е доста сложна мисъл това, но си мисля, че за човек с претенции като твоите ще си дадеш отговор на въпроса защо дадени хора се асоциират с даден тип музика. Дали е защото им харесват 5 песни от този стил, 4 от друг коренно различен и 12 от някакъв трети.

Изграждайки си определени стилови предпочитания човек доразвива своят вкус на ниво като поджанрове, течения и определени групи, а конформистите просто харесват по 5 песни от различни стилове и усърдно парадират с глупостта, че не гледат етикетите. Много е лесно да говориш за поп, рок, метъл и т.н., но това го правят някакви абсолютно незапознати хора, които не знаят какво огромно разнообразие се крие зад тези няколко букви и колко е абсурдно цялото ти твърдение и елементарно приравнение.

Надявам се, че това простичко обяснение ще успее да намери благодатна почва в твоята глава и да узрее достатъчно, за да го схванеш.
Аз много добре схващам, но лошото е и, че схващам до къде може да стигне човешката простотия!? Доста далеч явно...

Така. Сега чети добре, музикалния спец. Това, че слушаш определен стил музика, не значи, че трябва да плюеш всички други и да мразиш целия свят. Това, че слушаш определен стил музика не значи, че трябва да си достатъчно прост и да не схващаш, че и в другите стилове има хубави песни, независимо от еикета, тъпако. Пак ли не схвана? И това, че слушаш определен стил с музика и се идентифицираш в дадена група от хоеа, не значи, че, ако слушаш някоя друга песен от друг стил, ще се развалиш или, че ще ти стане нещо. Аз слушам определен стил музика повече, но не ми пречи да слушам и други песни, които не са част от него. Ти като искаш си се ограничавай и простей на воля. Твой си е избора. Може поне да се научиш на толерантност и да се съобразяваш с вкуса на другите! Мен не ми пречат нито метъли, нито чалгари! Един стил музика не прави човека по-тъп или по-умен!