Чалгата е масова музика за простовати хора с афинитет към турски и ориенталски ритми, чиито неконтролируеми чувства, намират облик в лицемерните поетични-диарии на няколко силиконови курви, които пропагандират неуместно облекло и са основни виновници за моралната деградация на подрастващото поколение.
Чалгата, т.е. "свирнята" е лесно смилаем продукт, който е добра почва за виреене на иначе незаинтересования младеж, дете на новото време. Нашето поколение на прехода не тачи чалгата, докато идното е закърмено с нея. Пост-социалистически музикален стил с обособен таргет - селяните. Скоро обаче този "стил" прераства в нещо много по мащабно - поп фолк, докато достигне до крайната фаза - наричаме поп-фолк изпълнителите ВИП.
Който се забавлява на чалга - прав му път, нека бъде свободен. Продукт на масовата култура, която е единственото отроче на отровената от социализма и комунизма българска музикална почва. Обяснението е много просто - когато имаш в продължение на 30-40 години едни и същи музикални изпълнители, обединени под шапката на комунистическата партия и изкуствено създадения модерен музикален елит - позволените "естрадни" певци, значи имаш крайна фаза на тоталитаризъм и цензура в изкуството, в частност - музиката. След неговия край, който е сравнително късно за развитието на каквито и да е музикални стилове тук, тъй като вече са отминали или отмиращи, единственото, което може да вирее е неумиращия народен ритъм, често изкопиран от близки-нам балкански народи и примесен с люта доза пошла приказки. Лицемерието на днешните поп-фолк певици пеещи за любов, докато проституират дори на сцената залива младежите и прави общата маса такива затъпяващи овчари без никакво чувство за самооценка. Наличието на огромно количество чалга заведения е просто един най-нормален завършек на ударния икономически план за завладяване на музикалната сцена от страна на поп-фолк индустрията. Честито, очевидно и вие сте част от тези хора.
Нямам против някой да се забавлява или да си пие и да слуша Галена, но да ми казва, че чалгата е музиката на забавляващите се младежи и да ме ограничава, да ми го натрапва отвсякъде, във форуми, по телевизията, по заведенията... няма да се получи момчета и момичета. Дреме ми, че сте духачки, подобно на героите ви от "Планета", дреме ми, че единственото което мозъка ви смила са "любовните сълзи" на Галена, просто не ме занимавайте със смърдящата ви циганска музика. Наздраве
GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA!!!
GORA EUSKAL HERRIA SOZIALISTA!!
GORA GU TA GUTARRAK!!!
GORA EUSKADI!!!