Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
Цитирай Първоначално написано от Cryptica
Зависи от човека. Мен по-скоро ме напряга и съвсем не мога да разпускам на нея. Като я слушам ми става неприятно и ми разваля настроението, губя желание за танц. С други думи - депресира ме
Чудно защо някой вид музика дразни някой хора. Трябва да се направи проучване по този въпрос.
Няма нужда, има си прост отговор - колкото различни хора, толкова различни вкусове и мнения. Нещо, което на други хора им харесва, на мен не ми харесва, и обратното. Вече цялата агресия между феновете на различни стилове е от подигравките. Примерно аз като мразя чалга да започна да ви подигравам, че я слушате, само защото аз не мога да я възприема като свястна музика. Това много хора го правят, но е неприемливо, тъй като много от феновете на определен стил не влизат в така наречените "стереотипи"- например твърдението, че чалгарите са глупави. Това не е вярно, имам един приятел, който слуша чалга, и мога да кажа, че е много интелигентен и разбран. Вярно, не мисля че има добър музикален вкус, но какво да се прави. Поне не се сърди като му викам "чалгар с чалгар", защото знае че само се бъзикам с него.
Колкото до стереотипите - аз бих казала, че тези които слушат чалга и са олигофрени, са си олигофрени и без чалгата. Не тя прави човека глупак, а той сам се прави такъв.