.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Тема: Логест

Hybrid View

Град
    Хасково

Логест

Знам че това не е темата, но в Здравната няма посещаемост, а ми трябва бърз отговор Предварително благодаря за разбирането и още веднъж се извинявам за темата... Проблема е следния:

Значи до миналия месец пих Линдинет 20, но получих междуменструално течение. С майка ми отидохме до най- добрия лекар в града ни( според майка - при него ходели всички бременни и приема само на частно). Изписа ми Герикапс( витамини хранителни добавки) и Логест, понеже се оказа че кървенето било заради нискодозирания Линдинет 20. Но наскоро прочетох някъде че Логест-а действал по друг механизъм. Докато едните противозачатъчни не позволявали на спермата да достигне яйцеклетката и ако я достигне - да не позволява тя да се закрепи за маточната лигавица, то тези Логест не позволявали на яйчниците да правят яйцеклетки или както там се нарича.. ( не съм много запозната с термините) и по този начин залинявали, защото се оказва че нищо не вършили и точно от това ме достраша... Просто спирали да функционират по време на приема... Моля някой компетентен да изкаже своето мнение или просто ако има опит в тази област и е приемал точно тези контрацептиви - ЛОГЕСТ.

Благодаря.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Всички противозачатъчни правят това! Блокират функциите на яйчника, защото внасят хормони външно. На практика яйчникът става ленив, не произвежда хормони и яйцеклетки. Противозачатъчните имитират бременност. Даже в листовката на Линдинет 20 пише това:

1. Предотвратена е възможността за освобождаване на яйцеклетка, която да бъде оплодена от сперматозоид.

2. Секретът намиращ се в маточната шийка се сгъстява, което го прави по-трудно преодолим за сперматозоидите.

3. Маточната лигавица не набъбва достатъчно, за да може в нея да се имплантира яйцеклетка и да нараства.
    http://<br /> http://www.framar.bg/...d11010266.html

Няма от какво да се плашиш. Ако си бременна също няма да отделяш яйцеклетки и яйчника ще е в покой. И тъй като бременността при хората е 9 месеца се препоръчват паузи на всеки 9 месеца. Разбира се консултирай се с гинеколога си, но аз лично правя паузи на всеки 9-10 цикъла по 2-3 цикъла без ОК.
    Ако се притесняваш за бъдещото си поколение-няма страшно. даже след прием на противозачатъчни, вероятността да забременееш е по-голяма, заради хормоните. Както е по-голяма вероятността след бременност или аборт. Често се прилага прием на противозачатъчни за 2-3 месеца при стерилитет. Яйчниците да си починат, а после да стане бум на хормоните. не знам защо не си прочела листовката на Линдинета? Няма ли такава? Точка 2 и 3 от цитираното са допълнителни +-ове, но те се дължат на факта, че липсва овулация, а удебеляването на лигавицата и наличието на церквиална слуз са последици от овулацията.

П.С. понеже мисля, че отговорът ми е задоволителен, местя темата в правилния раздел. Ако нещо те интересува по-подробно-питай!

Град
    Хасково
    Много ти благодаря за точния отговор. Чела съм листовката, но някак си по друг начин съм го разбрала и след като причетох какво беше писало едно момиче ( мисля че това беше ти) някак си го схванах по различен начин и даже докато си говорих с майка ми - и тя не е много наясно с оралните контрацептиви и си помислихме че те са по- различни от другите хапчета и да не би да стане нещо с яйчниците ми.. Но благодаря ти че ме успокой още веднъж.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Не се тревожи. Жените ги пият с години. Аз лично вече 7-ма година с прекъсвания, а последните 4-редовно. Просто следя състоянието си и ако гинекологът ми прецени, че яйчниците ми са твърде малки-спирам ги. За 2 месеца си връщат нормалните размери и менструацията ми е долу-горе редовна. Долу-горе имайки предвид кистите, заради които ги пия като цяло. Логест са нискодозирани. Аз лично съм ги пила и съм останала доволна от тях. Просто срещу кисти не помагат за съжаление. редовните прегледи и почивките на всеки 9 месеца обаче ще предотвратят бъдещите проблеми.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си