.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Hybrid View

Физика...pls help

ако някой може да помогне за няколко въпроса по физика ще му бъда много благодарна, защото аз нищо не разбирам и немога да отговоря

1.Кой най - бързо размахва крилете си при летене:мухата, пчелата, или комара?Защо?
    2.Защо при летене пеперудата не издава звук, а пчелата издава?
    3.Във вода е потопен високоговорител, койти излъчва мелодия.Как ще се чъва мелодията във въздуха?Защо?

T.1
    swords1010

1. Мисля, че е пчелата защото е най-тежка и трябва повече сила да се задържи.

2. Крилата са меки покрити с мъх което намалява триенето с въздуха. Също така имат голяма обща повърхност (S) и прави по малко на брой замаха с по ниска скорост.

3. При преминаването на звука от водна във въздушна среда звуковата вълна губи енергия около 5 пъти (защото звука се движи 5 пъти по бързо във водна среда от колкото във въздушна) Мисля, че може да се получи пълно вътрешно отръжение (n1 > n2) и нищо не се излъчва. Разработени са специални високоговорители за озвучаване на басейни и други водни съоръжения. Ааа мисля, че имаше нещо от рода на това, че звуковата вълна при преминаване на средите губи половин дължина на вълната (ламбда/2). оФфф знаете ли какво обърках се вече незнАм!

Задник съм!

Re: Физика...pls help

Цитирай Първоначално написано от sisiito
    ако някой може да помогне за няколко въпроса по физика ще му бъда много благодарна, защото аз нищо не разбирам и немога да отговоря

1.Кой най - бързо размахва крилете си при летене:мухата, пчелата, или комара?Защо?
    3.Във вода е потопен високоговорител, койти излъчва мелодия.Как ще се чъва мелодията във въздуха?Защо?
    Муха - 1000 трептения в секунда но това не е сигурно
    пчела - 200 пъти в секунда
    комар - 500 пъти в секунда Инфо тук, последния пост на Нелита http://209.85.129.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=bg

Според това тук комара издава маха най-бързо с крила http://209.85.129.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=bg

Това е от мен
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

ЕЕ поне кажи защо

Задник съм!

Цитирай Първоначално написано от Genetix
    ЕЕ поне кажи защо

Не мога да кажа, но размаха на крилата няма толкова общо с тежеста на тялото, колкото с маневреността. Лястовицата се води най-бързата птица ако не греша със скорост до 180 км в час, защо например по-малкото врабче не се движи по-бързо или колибрито.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Град
    В Русия съм , в Русия съм (Бургас)

Re: Физика...pls help

Цитирай Първоначално написано от sisiito

1. Кой има най - висок звук (висок не като сила а като честота (ниските честоти са басовете , високите са ударните (чинели) ) )
    2. Тя издава ама ние не го чуваме , тя размахва крилете си с честота около 3 - 4 hz а човешкото ухо чува над 20
    3.По същтия начин . Защото големината и дължината на звуковите вълни се запазна , само че скороста във водата е по - голяма , заради градивните и частици , които са разположени по наблизо (:

Надявам се да съм ти бил полезен (: :Р
    When my guitar gently crying .
    Yes dear , you are wonderful tonight ....

мерси мн на всички

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си