Тъй като няма такава тема,реших да пусна,за да ви набия малко във главите,какво всъщност ядем! Някога да сте поглеждали опаковката на еди си кой хранителен продукт и да сте се замисляли какви са Е номерата,написани на съдържанието? Повечето от продуктите,както повечето от вас (може би) знаят,са тотални боклуци! Някой съставки са даже ракообразуващи и повечето са забранени,обаче на нас и още доста държави не ни пука! Сега ще ви напиша едни от най-вредните:
Е211 - Използва се във почти всички газирани напитки,сосове (кетчуп,майонеза,горчица) и много други.Избягвайте тази съставка,тъй като има рискове от рак!
Е123 - Много опасен червен оцветител! Използва се за кексове,желета и т.н.Забранен е в САЩ от 1976г.
Е330/Е338 - Това предразполага към злокачествени тумори и сърдечни заболявания. Затова британците съветват употребата да се ограничи до минимум.
И тъй като на някой хора може и да им е смешно,аз спирам дотук,за да не си хабя времето напразно и който иска да разбере повече,ето ви малко полезни линкове: