- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Спасете коте!
Намерих вчера едно много мъничко коте изхвърлено на улицата.
Вече имам 4 котки и няма начин да си го взема.
Много спешно се нуждае от дом до няколко дена, защото ако остане на улицата ще умре - много е малко.
Ако има някои добър човек, които иска да го спаси да пише!![]()
Преди време в работата довтаса съвсем малко кученце. По едно време нещо започна да драска по вратата и като отворих - беше то и ме гледаше с влажен поглед. Беше топла, но дъждовна вечер. Приютих го в кашонче, нахраних го.. беше от нещо много стресирано и много плахо. Затворено добиче беше.
Накарах колегите да се грижат през деня за него, вечерта пак си го видях и вече се беше успокоило, щъкаше напред-назад да изучи обстановката и вървеше само по дире ми. Беше сладко, защото където и да отида, тичаше спъвайки се след мен, а като седна, клеква до мен и си опира муцунката на крака ми и заспива на земята.
Привързах се още на тази въпросна втора нощ и през деня си го взех вкъщи, като веднага минах през ветеринари и му направиха 100процедури за 60-70лв, не знам кви бяха ама му биха инжекции, препарати и 2 кила храна..Поставиха му възраст - приблизително 2 месеца.
В къщи се оживи много и се привърза. Щъкаше навсякъде, опикаваше всичко. Но ми допадна това, че като се прибирах от работа идва на вратата и скача по мен 10 минути и само по мен ходеше препъвайки се навсякъде.
Е да, но в един момент след около 3 седмици започна да киха постоянно, а от носа му стабилно количество сополи. Започна и да квичи от време на време. След 2-3 дена на усилено квичене го заведох на ветеринар, взеха някакви проби и казаха да мина след ден два. През тези дни обаче се влоши още повече и започна докато ходи да се спъва и да не може да стане и много да квичи. Отидох до ветеринарите за резултати - оказа се вродена гана - не знаят дали ще се оправи. Предписаха 3 вида хапчета, взех ги и започнах да му ги давам.
Положението ставаше от ден на ден все по-трагично и болно за мен. Схванаха му се задните крачета и не можеше да си мръдне от кашончето. След още някой му се схванаха и предните. Не можеш да мръдне, да се изправи дори. Кихаше толкова силно и толкова сополи имаше, че се задавяше в тях и ако не съм там да го обърна на другата страна, ще се задуши. Изхождаше се всякак в кашончето, вадя го да го изчистя - а то квичи толкова много, че чак сълзи имаше на очичките и в погледа му се четеше нещо като 'защо ми го причиняваш' - поглед на безпомощност и много мъка.
В един момент всичко стана толкова тежко, че цял ден съм седял до него, защото квичейки от болка се задушава от сополите си и ако не го обърна на другата страна ще погине. Така беше цял ден, не издържах на мъката и се обадих в единствения денонощен ветеринарен център в София - Анимо, в Младост. Хванах кашончето и го закарах при тях.
Сложиха го на операционна маса и направиха изследвания и ми казаха, че болестта му е смъртоносна, като техните възможности се ограничават в това да му дадат болкоуспокояващи и медикаменти да му удължат живота с няколко месеца. Другата алтернатива беше ясна.
Биха му последната инжекция, поседях 5 минути до него докато се успокояваше от болката и бавно по бавно си затваряше насълзените очички. В един момент излязох навън за да избърша мойте собствени. Като се върнах ми го връчиха в черен чувал.
Натоварих чувала в колата и на връщане към Люлин около 2 часа сутринта, на подходящо място спрях колата, слязох и го зарових.
Върнах се, легнах си, но следващите вечери така и не можах да заспя.
^^ с това държа да ви предупредя, когато взимате душичка от улицата да му правите ПЪЛНИ изследвания и необходимите процедури.
А аз искам да ви кажа, че майката природа не е предвидила да оцеляват 100% от новородените котенца, кученца и тн.
Оставете природата да си върши работата. Тя знае, какво е по-добро!
Grumpy old madman
Точно заради разказа на Мачока никога не бих си взел от улицата.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
А може би майката природа иска някой добър човек да го спаси и то да стане едно щастливо коте! Аз вярвам, че има много такива хора и съвсем скоро котето ще си намери дом.
И ако има и такива случай в които не е щастлив кря, има и много, в които е! И те са много повече...
Майката природа не познава термина "домашни любимци". Остави котето да умре бе! Оставете природата на мира, баси.
Grumpy old madman
Успокояваш ли си съвестта така?!
Ти защо не живееш в пещера тогава? Предполагам, че и ти пиеш лекарства нали, не оставяш природата да реши дали да живееш или не, "баси"!
Не пия лекарства. С удоволствие бих живял в пещера и ще трепя животни за прехрана, но уви цивилизацията не ми дава тази възможност.Първоначално написано от Forest_girl
И айде стига мрънка сега - прибрала си коте, поела си отговорност - грижи се за него цял живот.
Grumpy old madman
Мачока е много прав. Но и да не е от улицата, пак може да се случи подобно нещо. И мен ме чака същото нещо, през което е минал той. Бруталното е в това, че го гледаш как се мъчи.
Един хубав слънчев ден с мой приятел отидохме да търсим подарък за рождения ден на приятелката му.Той искаше да вземе зайче.Отидохме в един от най-големите зоомагазини в София,хубав,с много артикули,услуги и избор на животни.Животните със сигурност не са събирани от улицата.(ъм в името на добрата проза ще пропусна,че в месетнцето със зайчетата имаше умряло зайче,което продавачките не бяха видяли).Та ние с цялата си глупост харесахме едно малко сладко бежово зайче,космато и пухкаво,колкото топка за тенис...Купихме го заедно с клетка,поилка,талаш и тн,всичко необходимо...Момчето го подари на приятелката си,тя му се радва,даде му име и...след 3 дена зайчето умря.
Мойта котка я прибрах от улицата преди 10години,още е жива,здрава и щастлива.
пробвай тук http://bezdom.info
трябва да забранят продажба на животни в зоомагазини, ебаси ужаса е там.
бтв мачок, не е само тази клиника, която ти спомена, денонощна в София. "Син Кръст" също е денонощна, но е на майната си...
Saatana vittu perkele hate crew!
Благодаря ти много!![]()
А по-горе бяхте писали, че като съм го взела да го гледам, ама не съм го взела. Имам 4 котки и няма начн да гледам още просто, а не мога да го оставя да умре! Няко хора просто явно нямат сърца, но се радвам, че ма и такива които обичат котки знам, че те ще ме разбират!![]()
Ето една подобна история.
Намерих едно котенце, ама толкова мъчничко, толкова изоставено, мръсно, мокро, грозно и мършаво. Скъса ми се сърцето и го взех. И аз така дадох сумати пари за имунизации, лекарства и т.н. ПОсле и се появи една кожна болест, взе да оплешивява и станах цялата на лишеи. Пак я излекувах. Кръстих си я Пейтън. Стана една мазна дебела котка, красавица от класа. Гледам си я вече от една година и ми е най-вярната дружка, винаги ми е хубаво като е около мен, спим заедно, аз даже и говоря. Чувствам се страхтно, че вместо да дам пари за някаква породиста котка спасих един котешки живот и адски обичам тази котка. Сега тя е мама на четири малки красиви котета и няма как да взема още една, но и аз ви моля да спасите котето, просто защото сме хора и е човечно.
Sometimes I get so weird
I even freak myself out
I laugh myself to sleep
It's my lullaby
Sometimes I drive so fast
Just to feel the danger
I wanna scream
It makes me feel alive
Ох мене ако питате бих взела всички котенца..ама майка ми не ми позволява..
Иначе съм имала 3 котки и просто ги обожавам.. много искам пак да си имам поне едничка
![]()
lelq mi vidqla deca pred bloka da dy6at ky4ence.dojalqlo i skarala im se i go pribrala.pasporti glyposti nqma no nz dali my e bila i dali my bie injekcii.ta tq go zanese na selo i tam baba mi si go gleda.samo 4e to ne e yli4no a edno bqlo i ne mnogo golqmo ta zatova si go gleda kato doma6no a za dvora si ima edin zvqr. ta tva ky4ence go ima moje bi ot 15 godini i mn si se obi4at[tq e lelq na dqdo mi ne mi e to4no baba i xodq rqdko tam a i to vse me lae] no e jivo i zdravo.a na selo ky4eto i kotkite mi ne sa vijdali ni injekciq ni ni6to.ky4eto qde qrma i kokali,kotkata xlqb i kot nameri [xv1rlqm i i mesce pod masata
] i se radvat na d1lgoletie.dori i dvete mi kotki tam se svanaxa v kapan i 1 godina im vise6e po ednata lapa i nz na ko vob6te se krepe6e i kokali i myskyli nav1n bqa ama baba mi ne6te i da 4ye za veterinar 6tot ne i pyka mn mn za kotkite.no sled godina nqk1de nito na ednata nito na drygata i ima6e ne6to si4ki kokalaci si se pribraxa obratno i si zazdravq se edno ne e bilo.
smqtam 4e prekalenoto iznejvane na jivotnite vodi do tva 4e ot nai malkoto ymirat [obi4am si gi mnogo i bix gi glezila ama baba mi na selo ne6te i da 4ye za veterinar ili kote6ka/ky4e6ka xrana.ne 4e ne mi pyka za tqx]
http://impulse.bg/bebcho0o0
Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
Отговор: Защото топките са му на елхата.
бих го взела,но имам един мъжки и се страхувам да не го нарани..всъщност,ти от къде си,за да мога да питам познати и ако някой се заинтересува да ти пиша на лично!
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
Ох, бих го взела, ама вече си имам едно. Преди 2 год. си намерих на село едно коте мяукаше в хартиена торба, беше със счупен крак и аз си го взех в къщата на село да го гледам. Много се привързах и като тръгнах да го давам на една баба, на майка ми й стана много тъжно и накрая решихме да го вземем и са си е тука у нас. Така, че в много редки случаи (ако го намерят и се смилят) , като моя, животното има късмет, че са го изхвърлили, защото попада при по- добро сем.![]()
Благодаря на всички, които помагат в търсенето!
Иначесъм от София, но не е проблем и човека да не е от София, само да обича котки!![]()
Абе дай сега за всяка мачка да пускаме отделна тема, а? През кур0 ми е, както някой каза" майката природа....."
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
И какво лошо има,че се опитва да го спаси?Първоначално написано от Canis_Dirus
Ми аз пък не искам да умира.И пририодата какво ще направи по въпроса?Дано се е намерил добър стопанин,че аз съм вече с 3 котки по същия начин спасени (ех,защо ли не ги оставих да умрът
).
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire