.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 29 от общо 29
    Оххх майко,аз у нас имам малко хлебарки но с удоволствие ще си взема още малко.Хайде много са ми мънички и невинни и ми лазят по ушенцето.
    (не ги убивайте,грижете се за тях!)
    по темата:
    Кучетата са по готини и умни,предпочитам куче.

Голям фен Аватара на JUSTDNB
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от splendour
    lelq mi vidqla deca pred bloka da dy6at ky4ence.dojalqlo i skarala im se i go pribrala.pasporti glyposti nqma no nz dali my e bila i dali my bie injekcii.ta tq go zanese na selo i tam baba mi si go gleda.samo 4e to ne e yli4no a edno bqlo i ne mnogo golqmo ta zatova si go gleda kato doma6no a za dvora si ima edin zvqr . ta tva ky4ence go ima moje bi ot 15 godini i mn si se obi4at[tq e lelq na dqdo mi ne mi e to4no baba i xodq rqdko tam a i to vse me lae] no e jivo i zdravo.a na selo ky4eto i kotkite mi ne sa vijdali ni injekciq ni ni6to.ky4eto qde qrma i kokali,kotkata xlqb i kot nameri [xv1rlqm i i mesce pod masata ] i se radvat na d1lgoletie.dori i dvete mi kotki tam se svanaxa v kapan i 1 godina im vise6e po ednata lapa i nz na ko vob6te se krepe6e i kokali i myskyli nav1n bqa ama baba mi ne6te i da 4ye za veterinar 6tot ne i pyka mn mn za kotkite.no sled godina nqk1de nito na ednata nito na drygata i ima6e ne6to si4ki kokalaci si se pribraxa obratno i si zazdravq se edno ne e bilo.smqtam 4e prekalenoto iznejvane na jivotnite vodi do tva 4e ot nai malkoto ymirat [obi4am si gi mnogo i bix gi glezila ama baba mi na selo ne6te i da 4ye za veterinar ili kote6ka/ky4e6ka xrana.ne 4e ne mi pyka za tqx]

Уплаши ме супер много тва Иначе много се радвам за котето и аз веднъж прибрах 1 малко котенце от улицата,но мисля,че малко сгафих с него накрая.. Оказа се,че май е било по-добре да не го взимам,дано още да е живо и здраво
    Цитирай Първоначално написано от angellove
    Абе що няма тема "Скочих без бънджи от една скала. В момента падам. Ще ми стане ли нещо???"

Град
    Somewhere...in The sea...
    Моята първа и единствена котка си я взех от улицата...беше много малка и някакси убедих майка ми да си я взема. Беше супер умно котенце. Нито веднъж не се изходи на място различно от тоалетната си. Никакви проблеми с нея, нито бълхи, нито болести. Порастна голяма и като почна да се разгонва, майка ми я пусна да живее зад блока. След седмица я прибрах отново. Беше щастлива, че пак ще хапва свястна храна. (Докато живееше в къщи не ядеше нищо, което е сложено на земята. Или от купичката си, или от масата.) После майка ми пак я изхвърли. Сега вече е дърта котка. Живеее си щастливо с децата си (първите и деца един урод ги уби) иии е баси безсрамната курва Скоро я видях да се чука с един котарак ттооооочно на улицата пред блока. (живея до центъра) и задника и беше насочен точно към минаващите хора...улицата я развали много. Бета се казваше.

She watch the sun-thats all she needed to let go
    She held the sea-thats all she needed just to Be Free !

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    ....
    Е да, но в един момент след около 3 седмици започна да киха постоянно, а от носа му стабилно количество сополи. Започна и да квичи от време на време. След 2-3 дена на усилено квичене го заведох на ветеринар, взеха някакви проби и казаха да мина след ден два. През тези дни обаче се влоши още повече и започна докато ходи да се спъва и да не може да стане и много да квичи. Отидох до ветеринарите за резултати - оказа се вродена гана - не знаят дали ще се оправи. Предписаха 3 вида хапчета, взех ги и започнах да му ги давам.
    Положението ставаше от ден на ден все по-трагично и болно за мен. Схванаха му се задните крачета и не можеше да си мръдне от кашончето. След още някой му се схванаха и предните. Не можеш да мръдне, да се изправи дори. Кихаше толкова силно и толкова сополи имаше, че се задавяше в тях и ако не съм там да го обърна на другата страна, ще се задуши. Изхождаше се всякак в кашончето, вадя го да го изчистя - а то квичи толкова много, че чак сълзи имаше на очичките и в погледа му се четеше нещо като 'защо ми го причиняваш' - поглед на безпомощност и много мъка.
    В един момент всичко стана толкова тежко, че цял ден съм седял до него, защото квичейки от болка се задушава от сополите си и ако не го обърна на другата страна ще погине. Така беше цял ден, не издържах на мъката и се обадих в единствения денонощен ветеринарен център в София - Анимо, в Младост. Хванах кашончето и го закарах при тях.
    Сложиха го на операционна маса и направиха изследвания и ми казаха, че болестта му е смъртоносна, като техните възможности се ограничават в това да му дадат болкоуспокояващи и медикаменти да му удължат живота с няколко месеца. Другата алтернатива беше ясна.

Биха му последната инжекция, поседях 5 минути до него докато се успокояваше от болката и бавно по бавно си затваряше насълзените очички. В един момент излязох навън за да избърша мойте собствени. Като се върнах ми го връчиха в черен чувал.
    Натоварих чувала в колата и на връщане към Люлин около 2 часа сутринта, на подходящо място спрях колата, слязох и го зарових.
    Върнах се, легнах си, но следващите вечери така и не можах да заспя.
    Филм вродена гана НЯМА. Това е вирусно заболяване. Над 90% от заболелите кучета умират. Заразило се е навън преди да го вземеш или ти си му го занесъл вкъщи с обувка или дреха. По - специфично е, че на някои животни еднократно поставена ваксина не е достатъчна за добиване на имунитет. След това поне година не трябва да се гледа куче там, където е имало болно от гана куче, защото вирусът е адски устойчив. Последно: Анимо са възможно най - лошият избор на клиника по какъвто и да е повод, а в момента, в който наистина намерят начин да удължат живота на заболяло от гана куче съм сигурна, че ще получат поне Нобелова награда.

Едит: Идеята на поста ми не беше да ограмотявам мачока, а че като ще го водите на доктор и като ще давате пари поне да ги дадете на някой, който разбира и ше ви каже какво е положението в действителност.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си