- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Вашият личен топ 3 военни филми!
Мисля, че темата е ясна.
Аз ще пусна пръв. Няма 1, 2 и 3.
Apocalypse Now
Das Boot
Tora Tora Tora
Grumpy old madman
Platoon е много як също.
Обаче Редник Райън (пичката му матерна, както казват Черно Фередже) е много блудкав до Das Boot. Лодката я гледах преди няколко дни отново - на голям екран с 5+1 - абсолютно луд филм.
Иначе моето топ 3 горе-долу покрива - сухопътни, военноморски и авиация.
Grumpy old madman
Dr. strangelove or how I stopped worring aln learned to love the bomb готин филм.
Аз понеже последните дни гледах малко немски филми - Goodbye, Lenin, Das Leben der Anderen (адски силен и най-нескопосаните бг субтитри), Das Boot та Das Boot просто е съвсем друга категория - 4 часа и половина не можеш да се откъснеш от филма. И адски реалистичен. Точно войната. Не типичните американски "геройства".
Grumpy old madman
Единственото, което ме спира да гледам Das Boot е това, че е почти 5 часа... Но явно си заслужава.
Das Boot![]()
Сори за спама, аз съм тъпа жена и не се кефя на военни филим :/
Saatana vittu perkele hate crew!
Звезда го пуснах да се дърпа и тия дни ще го гледам.
http://www.youtube.com/watch?v=rNMhyl3t0fU
Grumpy old madman
Saving Private Ryan си е номер 1 за мен..
иначе моята класация е доста по-голяма от 3 само.. :Д
A Bridge Too Far
Band Of Brothers
The Longest Day
Enemy At The Gates
Hell Is For Heroes
The Big Red One
Memphis Belle
Thin Red Line
Flags of Our Fathers
и т.н. и т.н.
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
1. Platoon
2. Black Hawk Down
3. 9-ая рота[/color]
оо, ама то не само за втората световна??
аа не, ще стане лошо ако тръгна и другите да изброявам :Д
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Като човек, почти некомпетентен във военната област , а и с риск да изляза немодерен бих лепнал:
Бялото слънце на пустинята
Судьба человека
Звезда-като за него оставам с двойнствени емоции.
Не целта е цел, а пътят
На западния фронт нищо ново
Също много силен филм
Последният мохикан (минава ли военен)?
Просто представите ни за война и военен филм се свързват с войните след 1850. С окопите и тн. А не като доброто старо време - определя се, къде ще си срещнем армиите и айде.
Grumpy old madman
^
Правилно. Типичен пример- Пърл Харбър.
Либовите са за фон и колорит.
Nothing new on the western front - може би най-добрият филм за ПСВ.
Grumpy old madman
я, аз не знаех че има филм...бях чел книгата едно време..Първоначално написано от Canis_Dirus
ше го издиря сега
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Не мога да повярвам че никой не е споменал When Trumpets Fade....
![]()
![]()
Stalingrad, Assembly, The brotherhood of war, също и Threads, макар и да не е точно военен в пълния смисъл на думата, ако някой харесва стари фими да си намери и Батаан(1943), Cross of Iron(1977),
Sands of Iwo Jima(не помня годината), Battleground (1949), The Longest Day(май беше от 1966-та), Idi i Smotri примерно.
След като присъства в класацията и Saving Private Ryan,който филм не харесвам особено заради прекаляването с специалните ефекти, трябва да присъства и Windtalkers и може би и Miracle at St.Anna.
Без повече подобни картинки!
.: machoka :.
The Pianist е качествено издържан филм за войната.
Само Пърл Харбър ми харесва
Pearl Harbour според мен е блестящ военен филм.
Първоначално написано от Canis_Dirus
Канисеее .. признавам те!
1.Apocalypse Now
2.Platoon
3.60 часа Майкопская бригада (документален руски)
Не искам да се правя на всезнайко, но много искам да гледам Тигър Тигър Тигър - преведено Тора Тора Тора. Това е била командата за началото на нападението на ВВС на Японската империя над Пърл Харбър!![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Да, не е военен филм, но е филм за войната.Първоначално написано от Raybeez
Екшън, бойни действия и един човек с превръзка на челото, който да избива цяла армия няма, но сюжетната линия е много подходящ поглед, през който е видяна войната.
То и филм ли има?Първоначално написано от Decu
Enemy at the gates?
Вярно, че е американо производство и доста украсено, но прехвърля няколко стойностни кадъра.
Не целта е цел, а пътят