.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

наследствен ли е диабетът?

може ли диабетът да се предаде наследствено?
    приятелят ми е диабетик. разбира се много го обичам и желая да имам деца от него, но искам да съм наясно със сериозността на ситуацията

Да ,но май е през поколение

Град
    в света на приключенията ..
    може да бъде наследствен

дамн обаче в повечето случаи си простоо предразположен към полесното му заболяване... примерно от най-малкия стресс или от прекалено мази пържени сладки хрании и даа чувала съм го това че е през поколение
    На мъж който знае как да чука, винаги му отварят

Цитирай Първоначално написано от LetTheMusicTalks
    Да ,но май е през поколение

Мега фен Аватара на Rofl4e
    олее аз пък защо си мисля че ако е само от майка на бебе тогава има риск(който не е голям)бебето да е диабетик?!

детето ан бебето а в редки случай и бебето

Супер фен Аватара на zvezdichkaaa
    Град
    ^*в нас^*
    Хммм интересно,защото баба ми е диабетик,а също и баща ми.Но те не са родени с него,а при тях по-късно се прояви.Въобще в моето семейство и дете ми баби + баща ми са диабетици .Дано и при мен не се появи,чеее
    "Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
    Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
    Е, почувства ли се вече истински човек?"
    Дензъл Ребеловски

Внуците ви ще имат диабет ,децата не ,но зависи от много неща ,тябва да бъдат направени изследвания от ендокринолог и той ще ви каже най-точно.
    Йога и мъдрост

Супер фен Аватара на sladkalady
    Зависи от мн неща ,но е напълно възможно диабета да се предава от поколение на поколение
    Уморих се да издирвам оправдания!
    Претръпнах от обичане и от копнеж.
    Спи ми се-дълго и без сънища.
    Спи ми се! А пия кафе...

Ако се притесняваш едни изследвания и готово

Майка ми е диабетичка.Майката на баща й (т.е баба й) и майката на майка ми (т.е нейна баба) са били болни от диабет,преди 2 години и тя се разболя,на косъм бе от инсулина.
    Та аз сега съм с постоянна кръвна захар и заради това ме държат и лекари и всички много изкъсо "много лесно може да се разболееш,спри да ядеш..." и т.н засега държа фронта

Та,да,диабета е наследствен,в най-добрият случай е през поколение както по-горе казаха.

Та до колкото разбрах майката на приятеля ти е болна.Приятеля ти може и да не се разболее,защото може при зачеването му "диабтеният" ген от майката да не се е прехвърлил и да бъде здрав (освен ако той не прекалява,тогава ако иска и златен да стане,ще се разболее),НО може да бъде и преносител,а да не се разболее никога,а ако е преносител и някой ден ако решите да си зачените дете,гаранцията,че той може да прехвърли 'диабетният" ген е 50/50,а и дори да го прехвърли пак 50/50 че детето може и няма да се разоболее.

Извод:както ти е писано и всичко е на късмет.
    LastFM
    Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!

Кво да се прай ще тряя да рискуваш
    ~ Don't wait for the storm to pass - learn to dance in the rain.

Цитирай Първоначално написано от mishkaa
    Кво да се прай ще тряя да рискуваш
    +1

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    направо ме изумявате!
    това правило "през поколение" от кой всъщност идиотски псевдомедицински сайт изкопахте?!

към авторката: за какъв ТИП диабет иде реч?

Супер фен Аватара на zvezdichkaaa
    Град
    ^*в нас^*
    Аз не съм авторката,но ми стана интересно,тъй като много мой роднини са болни и ме интересува,дали и при мен няма да се наследи след време.Болни са от тип 2.
    "Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
    Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
    Е, почувства ли се вече истински човек?"
    Дензъл Ребеловски

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от zvezdichkaaa
    Аз не съм авторката,но ми стана интересно,тъй като много мой роднини са болни и ме интересува,дали и при мен няма да се наследи след време.Болни са от тип 2.
    ако като малка не си била системно хранене с прясно краве мляко, ако внимаваш с рафинираната захар, имаш добър двигателен режим и нормално тегло - почти сигурно е че няма за какво да се тревожиш

Град
    Плевен
    Браво на batkodoki. Диабетът е коварно заболяване. Има два типа диабет
    - тип 1 - ( инсулинозависим диабет )- клетките на панкреаса не могат да произвеждат инсулин, който намалява кръвната захар, транспортира я в клетките където става разграждането. Лечението е само медикаментозно - инсулин.
    - тип 2 - (инсулинонезависим диабет) - засяга хора в активна възраст, предразполагащи фактори са напълнява, стрес. Имаме достатъчно инсулин, дори много често и по - голямо количество, но клетките са резистентни към него. Препоръчва се намаляне на теглото и диета. Чак тогава ако не се овладее се преминава на лечение.
    За наследствеността - може да има генетично предразположение към заболяването, но да не се развие - важно значение има рационалното хранене и дозирано физическо усилие, борба със стреса.
    Бъди пръв или умри опитвайки се да станеш!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си