Не мислех да се връщам към тази стара тема, но четейки мненията ви и прибавяйки една случка от вчера , която ми показа за пореден път докъде може да стигне човешката наглост и непукизъм.
След баловете се наслушах на истории за абитуриенти. Един дал 2000 лева за наем на лимузина, друг направил 1500 лв сметка някъде си, некква дебелана дала 4000 лева за маркова рокля, която се скъсала още в колата, друга пък ходила до София и си купила ‘дизайнерски модел’ за 1950 лв, а после минавайки през Пловдив видяла абсолютно същата рокля на една витрина в обикновен магазаин за дрехи с цена 120 лв, а за абитуриентката от Перник с крадената рокля /уж взета под наем/ четох и статия във някакъв вестник. Независимо че става дума за различни истории реакцията всеки път е или насмешка или въртене на пръст насочен към слепоочието.
Снощи пък заварих майката на един вече бивш абитуриент от нашия блок, който напоследък не го мярках. Каква била работата. Покрай бала му не им останали пари и им спрели тока в къщи. Тогава смръдльото заявил, че не можел да живее в първобитно семейство и се изнесъл на квартира, която познайте кой плаща... Майка му дошла у нас за да помоли майка ми да изпере един сак с негови дрехи защото ... сещате се защо.
Божееее боже !!

Не ми е за това, че пералнята ще изпере дрехите на копелето. Вече започвам да се чудя защо е цялата тази дандания и изхвърляне след като в последствие им се подиграват. Чудя се и дали целта на бала е да се отпразнува завършването или да се покажеш колко си ларж с пари, които не са твои. Поне по мои разбирания / които не вярвам всички да споделяте/ завършвайки училище, човек трябва да докаже, че вече е по-сериозен и отговорен, а в същност илиза, че повечето доказват колко не им пука за семейството им и как биха похарчили всичките им спестявания само и само да се изфукат пред хора, които не ги познават защото тези, които ги познават едва ли ще си променят мнението за тях.
Не знам защо повечето мои познати съдят за човек по това, което има. Ако погледнем нещата от друга страна е съвсем различно. Сетете се за някой, който не можете да понасяте.... ама направо не можете да го дишате - мен непример. И сложете този ‘някой’ в луксозна кола, костюм на Армани или Пиер Карден, АйФон за 2000 лв или
Венту за 6000, 1 кг ланци от злато по него ..... дали ще ви стане по-симпатичен ? По-скоро ще го намразите ... А сега си представете един човек, който много уважавате. Ако го видите да рови по кофите дали ще спрете да го уважавате ?! Хората казват - по дрехите посрещат , по ума изпращат. Дори и да не ви посрещнат много добре по дрехите .... не е ли по-важно да ви запомнят с хубаво ?!
Вашите мнения ?!