- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- АЛГЕБРА - Не е лесно!
Хора,значи някой може ли да ми обясни как се решават тези Разлагане на многочлени на множители.ДОста ми е тръдно.Бях отсъствал цял месец и точно него изпуснах а удругиден ще имаме контролно по Алгебра.Моля ви помогнете!!!!!!!!
7 или 8 клас си?
7-ми
mojesh li da mi dadesh primer 4e shte mi e po lesno da ti go obqsnq..![]()
пхахахахахаха тва па е едно от наи лесните![]()
![]()
![]()
![]()
НИКОЙ НЕ УМИРА ДЕВСТВЕН,ЖИВОТА ВСЕКИ ПРЕЕБАВА!!!!
Ми като е лесно обясни му деПървоначално написано от lo6a_karma
![]()
ooo i az otsustvah mn vreme i gi propusnah teq ne6ta i sq hodq po 798564354 puti na uroci da fana ne6to...ama daskalkata kaza 4e dokato ne tiolegne v glavata nestava...![]()
![]()
Admin-Coki:
неподходящ размер на снимка в подпис
/ широчина/.
da az moga da ti pomogna.mnogo dobre gi razbiram tiq raboti ama trqbva da dade6 nqkakyv primer za6toto taka 6te mi e po lesno da pomogna
ax+by+bx+ay=(a+b)x+(a+b)y=(a+b)(x+y)
Горе-долу това е общият вид на многочлен, ако имаш въпроси, пиши.
ами най-общо можем да кажем за многочлените че гледаш да ги разложиш
(групираш)общо взето са интересни щото ти размърдват мозъка
аз лично съм в математическа гимназия и много зор докато им свикна ама сега си4ко е ок
а и другото което е във всички учебници има дадени примерчета от най-простите до по-сложните
отваряш учебника и гледаш решените и решаваш другите задачи
за тая работа има и нещо наречено сборници
айде успех
т`ва е елементарноПървоначално написано от Зле по Математика
седни си на гъза и си прочети урока и ше разбереш
Clip for our country -> http://www.image.bg/show.php?id=22
то ако така ставаше по математика да седнеш и да си назубриш урока,а да не говорим за хората,на които не им се отдава предмета... това да не ти е някой разказвателенПървоначално написано от k0tencet0
![]()
а,иначе по-горе дадоха пример
Може ли да ми решите тези задачи?
Благодаря предварително!
1-(2x-1)(2x+1)-х(х+3)=5(2-х^2)
(х-1)(х^2+х+1)-х(х^2+=7
(х-1)^2/5-x^2-6/2+3x/7=1-3x/2/10
7x/5-x/2=x(1-x)+x^2-x/10
5-1/3x/7-x=1-4x/3+2x+2x/7
(x-1)(x+3)(1-x)=0
.Къ'в е знака след хикса от дясната страна на 1-вото уравнение в скобите
.И кво праят емотиконките в условията на задачите ти,то верно че да се рисува в клас е хубаво ако ти в скучно ама ти прекалява6
![]()
P.S.:А наклонената ти черта деление ли е.Ако да,по-добре го пиши ей така: ":"
.Изясни малко условието и ще ти ги реша
До автора:Съществуват няколко вида разлагане:
Чрез изнасяне на общ множител извън скоби,например:
ab+ac+ad=a(b+c+d)
Чрез групиране:
a(b+c)+d(b+c)=(a+d)(b+c)
Чрез ФСУ(Формули за Съкратено Умножение(в учебника ти би трябвало да ги има,мързи ме да ти ги давам всичките))
И накрая разлагане чрез комбинирани тактики,демек ако примерно имат общ множител,изкарваш го и след това се получава формула примерно която също прилагаш...абе аз не мога много много да обяснявам тъй че земи попрочети малко в учебника и реши неколко задачки ще ти станат ясни работите![]()
Вместо да слушаш по цял ден чалга , седни си на задника и научи урока. Да си слушала в час!!! И аз бях зле по математика до 7 клас (учителката не биваше) , но когато попаднах на свестен преподавател математиката стана лесна. Тези задачи са елементарни... , а като си толкова зле отивай на уроци как може ние във форума да ти решаваме задачите? И според тебе може ли да ти обясним като хората какво трябва да направиш , можем да ти я решим , но това няма да ти реши проблема!Първоначално написано от fenka_raina_koce_roni
Я се вгледай по-внимателно в условиятаПървоначално написано от ArTanDra
.НИКОЙ не може да реши част от уравненията тъй като в математиката няма такъв знак: "^"
.Или дори да има се взима след 8 клас
.Ако пък е знак за да се замести степен кажете,аз форумна математика не разбирам
.Иначе задачите не са трудни,в 7 клас трудни задачи(особено по алгебра) няма
![]()
Ти откога ползваш компютър ? Този знак "^" значи повдигнато на "n" степен , а този "/" играе ролята на дробната черта..Първоначално написано от lqlqlqlq
Еми значи от 4 години ползвам комп,просто първия знак не го бях срещал.Втория знаех че е деление,ама не бях сигурен дали не е модул тъй като някои хора пишат / вместо | :P .
sorry no parvite primeri ne moga da ti gi razbera ima znaci koito ne moga da razbera i ot tam ne moga da ti re6a i zada4ite edinstvenia primer koito ti raz4itam e poslednia zatova na nego 6te ti pomognaПървоначално написано от fenka_raina_koce_roni
(x-1)(x+3)(1-x)=0
x-1=0
x=1
x+3=0
x=-3
1-x=0
x=1
do kolkoto ne me laje pametta mislia 4e taka se re6avaha ot odavna ne sam re6avala takiva zada4i zatova ako sam se obarkala neka nqkoi da me popravi hem 4e mislia 4e taka se re6avaha tezi zada4i
1-(2x-1)(2x+1)-х(х+3)=5(2-х^2)
Айде аз ще ти реша първия да се радваш ..
(2х-1).(2х+1) = формула , (4х^2-1^2) и става:
1- (4х^2 - 1^2) - х^2 - 3х = 10 - 5 х^2
1 - 4х^2 + 1 - х^2 - 3х - 10 + 5х^2 = 0 , Х^2 - унищожават се
-3 х - 8 = 0
-3х = 8 , умножаваш по - 1
3х= - 8
х= - 8/3 , смесено число = - 2 2/3
Тва Алгебрата е мноо шибано нещо!Особено в 7 клас!Тряа помниш кат' слон!![]()
аве хора ,мн сте зле вето моми4ето писало февруари месец,вие сега пишете
![]()
![]()
![]()
![]()
впро4ем...това ли ме 4ака след ста4ката?!?!?!?! олеле добре 4е ходя на уроци.....
Мене ако питаш граматиката по БеЛ е по-страшно нещоПървоначално написано от *SwEeTy_KiTtY*
![]()
![]()
OMG! algebrata ako pitate men, e mn priqtna i lesna za u4ene.E,razbira se govoraa za elementarnata matematika ,a ne vis6ata
Sega u4a v Matemati4eskata Gimnazia vav Vidin: