И аз ще кандидатствам с Биология след 2 години(17 съм) - медицина.
Тъй...
По биология уроците НЕ са задължителни,дори няма смисъл,може да ходиш само да те изпитват примерно (ако някой учител не е съгласен за това де,така аз ще направя).Биологията е разказвателен предмет,трябва да се чете и съответно да се научи С разбиране.В конспекта са общо 4 учебника.От 8-ми клас,9-ти,и 2 от 10.Тези от 10 клас - има различни теми,от план-конспекта,който се обявява (различен е) всяка година месеци преди изпита.Това е план,където са посочени всички теми,които могат да се паднат. Та за 10-ти клас. Посочение са 15 теми от учебника за 10-ти клас,но някои теми задължително трябва да се комбинират от двата учебника.
Хмм...какво друго...ми това е,учат се посочените уроци от план конспекта,после се развиват като теми.Същият вариянт е и на Олимпиадите по Биолгоия в училище.Тест + тема.Миналата година беше Сърце.Сърдечно-съдова система (Анатомия - 8 кл),тази година - Белтъци (9 кл). Олимпиядата е по-лесният вариянт,защото възможната тема е от 1 учебник,а не от 4 .
Не знам какво друго да ти кажа...учи се и това е...аз ще почвам от това лято лека-полека да се подготвям-пиша темите и от другата година почвам с ученето на темите и ходенето на уроци по химия.Ако има нещо друго питай
Университите са/Факултети на МУ-тата и изобщо:
МУ Варна
-Факултет по Дентална Медицина - Варна (нов,окрит края на 2008 -та)
-Факултет по Фармация - Варна (строи се)
МУ Пловдив
МУ София
-Софийският Университет
Стара Загора
Плевен
Като цяло МУ Варна и МУ София са с най-високо качество.
МУ Пловдив е за паралиите,ако схващаш
LastFM Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!