Ами аз имах години наред този проблем. Особено се влоши като имах сериозен сърдечен проблем. 1 година си лекувах сърцето, после си почнах пак професиолно да спортувам. Мой наблюдения са, че с трениране на сърце и дишане (аз на това наблягам най-много) се подобрява доста и отшумява. А и с йога се занимавам от тогава до момента. Понякога седмици наред нямам проблеми. А се влошава не само при липса на достатъчно движение, а и когато не пия достатъчно течности, нарушавам хранителния режим, когато съм нервен. Преди си правех и специални бани - слагах си ръцете последователно в съд с топла вода, после в съд със студена, и редувах. А и до сега си правя масажи на ръцете от лактите надолу - самото налягане в съдовете се повишава.

Всъщност, не знам дали се води "увреждане на периферната нервна система" или вегето-съдова дистония/сърдечно-съдова дистония. Чувал съм, че при някой е помагало лечението предписано от вегетолог, при някой дори оперативно. За себе си съм на мнение че трябва да си тренирам сърцето и дишането, да се калявам и да съм спокоен. Поне при мен това даде резултат