Ами мила какво да ти кажа... Според мен не си на повече от 16, защото проблемите, които си описала се срещат общо взето на тия години... Дребни неща, за които няма смисъл да се тормозиш
Сега за приятелката ти... Преди може да сте били много близки, но хората се променят. Както виждаш тя самата се е променила и моят съвет е или да поговриш с нея и всичките тия неща дето си ги написала тук да й ги кажеш, или просто да започнеш лека-полека да се отдалечаваш... Дано сама се усети и се поправи
За вашите - родители, какво да ти кажа... Всички са такива, всички искат най-доброто ЗА и ОТ нас... Поговори и с нея и й кажи, че много искаш да сте приятелки и да можеш да й споделяш, но това, че постоянно търси нещо, за което да те упреква, те дразни... В крайна сметка перфектни хора няма и всеки прави грешки нали?
За сестра ти - ми аз лично не съм ги имала тия проблеми, защото съм едно дете, но съм чувала от приятели и приятелки, че всички са така Бият се, карат се, но се обичат много...

Общо взето всичко ще премине с възрастта Не се затваряй вкъщи. Илизай дори и сама понякога... Общувай с други хора, не затваряй кръга само около твоята приятелка