- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Амбиция
Проблемът ми е следният:
Както повечето деца и аз искам да кандидатствам в Американския колеж. Вярно, че взимат най-добрите, но и аз се старая.
Всички родители искат децата им да са добри ученици и да успеят в живота, но нормално ли е до такава степен? Аз в момента завършвам 6 клас и на изходното по БЕЛ (не ме бива) изкарах 4 и за т'ва майка ми не ми говори 3 дена!Даже още малко и щеше да ме накаже. Каза, че никъде няма да ме приемат и за това ще работя като продавачка! При баща ми положението е различно. На него мога да разчитам за училището. Майка ми дори и за 5.50 казва, че това не е 6 и трябва още да се старая. Моля, ви кажете ми и вашите ли са така?
УВАЖАВАЙ ДРУГИТЕ,
ЗА ДА ТЕ УВАЖАВТ И ТЕ!
Не.
Майка ти е параноичка, избягвай я! Но е хубаво да са само 6-ци оценките, ако са заслужени!
Don't tell me what I can or can't do !
Е чак да не ми говори майка ми за няква оценка... тц![]()
Просто от теб се изисква доста явно... при мен не е чак така.
Ето днес казах на майка ми,че имам 5 на класното по литература и тя само каза ''ее..5... може и 6 да бъде''
Нещо такова![]()
и в други теми съм коментирала..
родителите ми не са строги по отношение оценки
но когато им донасям 6 се радват![]()
всъщност аз се старая;добра ученичка съм и съм много по-строга по отношение ученето;за разлика от родителите ми![]()
сега съм приета в елитна гимназия;уча;старая се
а родителите ми се радват на успехите![]()
никога не биха ми се скарали и за 2 ...
казват-споко!не се натоварвайздравето е най-важно
![]()
При мене не е така 4 е нормална оценка не ниска.
Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!
Наскоро попитаха един известен наш режисиор по радиото"Умни ли са зубарите?" Той отговори "не,умни са тези който без никакво учене изкарват четворки,петици и шестици"От тогава наще погледнаха по-добре на мен![]()
Значи съм умен,юпиии!Първоначално написано от Krokozubel4o
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
Майка ми беше същаъа,когато бях колкото теб .. Не в някаква налудничева степен,но й ставаше гадно,когато й казвах,че имам 5-ци примерно .. Повечето са го минали,сега се изграждаш като човек,нормално е родителите да искат да бъдеш идеална във всяко отношение![]()
I draw you on a white paper
Your warm smile envelopes me..
Is this love .. ?
I see you even when I close my eyes ..
I'll be waiting for you ..
Не се имам за много умен,но се задоволям със сегашното ми положение разбира се,занапред още.Исках да кажа че това че имаш само 6-тици не означава че си умен,вавжното е какво ще запомниш![]()
Благодаря ви за мненията. Всъщност си поговорихме и се държат много по-различно. Разбирам ги.
А как се трие темата?![]()
УВАЖАВАЙ ДРУГИТЕ,
ЗА ДА ТЕ УВАЖАВТ И ТЕ!
Първоначално написано от Boyd
![]()
Мойте от тая гледна точка са най-добрите на света.![]()
Дори за 2 не са ми се карали,само казват да се постарая повече.![]()
Доста странно,аз едва ли бих била чак толкова толерантна на тяхно място.![]()
И аз имам една приятелка със същия проблем,само дето е по-голяма от тебе с 4 години. Ужас!!! Ти поне си в шести клас.Предполагам,че след 1-2 години майка ти ще спре да се цупи за оценки,защото това е глупаво.Все пак оценките не показват колко си умен!!!
Само едно ще ви кажа - оценките са вятър работа!
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
Майка ти е бележкарка.![]()
Не, не става въпрос, че е бележкарка!!!!!! Говорих си с нея, след като четох някои от вашите отговори и вече и 2 се държим различно!!!!!![]()
![]()
Как да заключа темата?
Благодаря за отговорите.
УВАЖАВАЙ ДРУГИТЕ,
ЗА ДА ТЕ УВАЖАВТ И ТЕ!
Извинявай, но болните амбиции на родителите, детето им да стане това което те на са били е психическо разстройство. Не мога аз да искам от детето си да има 6 по Биология, защото съм искал да стана ветеринар. На детето ми не му харесва този предмет, труден му е, не го влече. Заради моите болни амбиции които не съм успял да усъществя, защото съм слушал моите родители и съм създал тяхното перфектно дете . . . Ще ме извиняваш, но аз не искам от детето ми да си правя клонинг. То има своите слаби и силни страни в учението. Каквото и да правя, не мога да направя детето ми да стане като мен. Детето ми има собствени интереси, амбиции и мечти.Първоначално написано от Cathylicious
Такива родители са нуждаят от психотерапевт и т.н. болно състояние за мен!
Първоначално написано от ScionOfStorm
Съжалявам за теб, ама моите не са такива. Ако четяхте и др. отговори мисля, че щяхте да ми кажете как да заключа или изтрия тема. Нова съм.
УВАЖАВАЙ ДРУГИТЕ,
ЗА ДА ТЕ УВАЖАВТ И ТЕ!
само по английския съм добре другото не ме ***![]()
само модераторите могат да трият и заключват темиПървоначално написано от alexandra00
![]()
Благодаря ти мн за информацията!!!![]()
УВАЖАВАЙ ДРУГИТЕ,
ЗА ДА ТЕ УВАЖАВТ И ТЕ!
+1Първоначално написано от clever
![]()
В едно издание на Дисни:
- "Аладине, кучи сине!"Първоначално написано от SuNsEt
Майка ти иска най-доброто за теб,но все пак оценките НЕ са най-важното.Може да имаш и 2 висши и пак да работиш като продавачка в ХС у нас нищо не се знае.....
^ Това и го обясни с 2 думи......
Да, вече си говорихме. Все пак и тя е права. Но в никакъв случай не е луда, опасна или лош родител. Много е печена и след като й обясних, и аз се старая повече и тя го оценява![]()
УВАЖАВАЙ ДРУГИТЕ,
ЗА ДА ТЕ УВАЖАВТ И ТЕ!