.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37

Тема: Амбиция

Браво на вас с майка ти

пп: изяла си една буква в подписа
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Съгласна съм с ANTIHUMAN. Поведението на майка ти може да се разглежда като болестно състояние. Както майката на clever, така и мойта мисли, че здравето е най-важно За оценки никога не съм имала проблеми. Дори като имам двойка се радва, че съм си признала
    Щом баща ти е по-нормален, може той да поговори с майка ти.. Важното е тя да разбере, че такова отношение не ти влияе добре и не те мотивира - дори напротив.
    Много мразя когато родителите си прехвърлят амбициите на децата си
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

ееее сега подписът Но вече се разбираме. Благодаря за мненията и за това, че някои се радват за мен.
    УВАЖАВАЙ ДРУГИТЕ,
    ЗА ДА ТЕ УВАЖАВТ И ТЕ!

Re: Амбиция

.........

Аве доколкото си спомням и моята малко ми се караше за оценки в 5 6 клас но после е различно ,защото все пак в 6 клас си е лесно доколкото си спомням аз съм имала само 6ци
    КоГаТо РаЗсЪбЛеЧеШ дУшАтА сИ пРеД ХоРаТа, ЕдИнСтВеНоТо, КоЕтО ХоРаТа щЕ НаПрАвЯт е - Да я ИзЧуКаТ. ЗаТоВа, КоГаТо ПрАвИш ДуШеВеН СтРиПтИйЗ, ЗнАй КоГа Да СпРеШ. НаДъРвИ Ги и СпРи.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Не, родителите ми не са такива хора, че да правят циркове за оценки, да ми налагат забрани, наказания и какви ли не още извращения.Все пак бъдещето ми зависи изцяло от мен и ако аз не съм отговорна пред себи си и ако не уча заради самата мен, никакви скандали не биха помогнали.Още повече, че има предмети, които така или иначе няма да ми бъдат необходими за бъдеще, като физиката и химията примерно.Висшето ми образование, ше бъде изцяло на хуманитарна основа и заради това влагам усилия в добра подготовка по литература, история, география, езици.

Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Майка ми дори не ми е погледала годишните оценки.

Мега фен Аватара на ameli
    когато нося 6 майка ми зема контролното и го подписва без да каже нищо-даже не се и усмихва. ако донеса 5 - гледай да не се повтаря. ако пък имам 4 (редовно по мат ) тя ми казва- още една четворка и никакъв интернет- стягай се!

3 и 2 зася няма :P

Супер фен Аватара на lipsvashh_mi
    виж,наистина имаш висока цел...и за да я постигнеш 4ка не те задоволява..поне аз така си мисля..остави ваще какво говорят и мисли теб тази оценка одовлетворява ли те и какво ще предприемеш,за да я промениш..ако наистина влезеш в някое добро училище или Американския няма да ти описвам ваще как ще се радват и гордеят с теб..те искат само най-доброто и да постигнеш мечтите си-хич,не е хубаво да гледаш детето си да е разочаровано от неуспеха си..
    аз също съм си поставила височка цел-медицинска академия и когато имам по-лоша оценка..5ца примерно по био или химия мама от време на време ми казва,че трябва да имим по-високи оценки или да съм се отказвала от сега..знам,че е гадно,но го казва за мое добро..

Майка ми също има амбиции по отношение моето бъдеще. Също ми се цупи за оценки и понякога ми изнася речи за това колко много трябва да се трудя, какви възможности имам, колко много съм постиганала без труд и колко повече мога и трябва да се старая... И аз знам, че е права. Просто в момента не съм открила своя път, а тази година се представих по-слабо от предишните. Всичко става по-трудно, мен ме мързи и нямам никакъв стимул. Но така е, всеки родител иска най-доброто за детето си, отношението им не трябва да е толкова остро, но пък е напълно разбираемо... Просто не се влияй толкова и, ако ти самата имаш желание, положи двойно повече усилия, нахъсай се и радвай себе си и родителите си, но мисли само за резултатите в бъдеще

You can be as mad as a mad dog at the way things went. You could swear, curse the fates, but when it comes to the end, you have to let go.

Град
    Бикини-Ботъм
    Моята майка също е голяма амбиция,разбирам защо е такава и не я виня,но понякога наистина ти излиза през носа.Аз много се дразня,когато започне да разпитва как са се справили приятелките ми в сравнение с мене и как ми ги навира в очие,ако са по-добри в някой предмет..ъъъ..гадост !!!
    Разчитай на баща си или търси утеха в него,ако искаш,опитай се да поговориш с майка ти,за да те разбере,но предполагам,че вече си пробвала и накрая всичко е завършвало със скандал .. и при мен е така.Затова не се опитвам да я променя или да я карам да ме разбере,просто преминавам през периода,моята поне ми ,,прощава,, бързо.
    "Аз съм това,което оцелее от мене."

И двамата ми родители държат на оценките , но в последно време не ме напъват особенно много.Всъщност няма и защо до 8 клас завършвах с отличен , никога несъм падала с оценка по - малко от 5 и нещо поне за годината ! И не мисля да падна под 5 , като годишни оценки , важното е не да мислиш за тяхното удовлетворение от твоите оценки , а за собственото ти удовлетворение , когато си добър ученик.
    А колкото до майка ти , разочаровала се е явно .. За 6 клас е ниска тази оценка ..
    Иначе амбицийте са си само мои , не се съобразявам с тези на родителите си и какво те искат да постигна.АЗ ЗНАМ какво искам да постигна и съм го сложила на 1во място в списъка си с неща , който трябва да станат ФАКТ в живота ми .. Знам , че няма да ги разочаровам , ако и те ми помагат

♫ Beautiful.. ♫
    Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
    Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
    че те обичам както никой друг,
    искам те, искам да си тук!
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си