Здравейте,скъпи съфорумци.Темата ми е вдъхновенат от вечерната емисия новини по БТВ(10.03). Тук изредиха поне 10 убийства между деца,в период от 2 дни се случиха 2 убийства-момиче във Варна,убито от комплексиран младеж и убийство на 15 годишно момче,чиито убиец е на 19г.Напомниха и за двете 14-годишни момичета,убили своя "приятелка",защото сваляла чуждо гадже и била надута! Напомниха и за 9-годишното момче,убило свой връстник,но няма да носи наказателна отговорност заради възрастта си.И това е смао част от споменатите примери.Тези са най-ярки за мен и извода ми е само един-НЕ ИСКАМ да живея в България,НЕ ИСКАМ и детето ми да расте тук и заклевам се,при добра възможност веднага бих разкарала семейството си от тази бездънна яма.
Дете убива дете и остава ненаказано;
Дете убива друго дете,докато родителите са на мястото на пресъплението и го разчленява(убиеца на 19г);
Мъж убива дете и приковава друго в състоянието "будна кома" и не получава адекватно наказание,заради социаното си положение (Максим Ставийски);
Наш многоуважаван от младежите рапър е признат в дело за търговия с наркотици и проституция и не получава адекватно наказание,а държавата приема нов закон,благодарение на който въпросния изрод лежи едва 4 години.Закона дори го кръщават на него- "Ванко 1".
Друг идол на част от нашата младеж отново е съден за търговия с дрога и проституция и благодарение на малко по-рано приетия закон "Ванко 1" е осъден едва на 3години затвор- Кондио!
Това са най-ярките примери,за които се сещам в момента,заедно с тези,споменати в емисията новини. Съжалявам,не знам какво точно искам да питам с тази тема.Просто ми е мъчно за корумпираната ни дуржава,която ближе гъзовете(без капка извинение) на хората с парите,ние сме безхарактерни,слепи и слаби! Страхувам се за детето си-не само,защото може да бъде жертва на някой,който благодарение на парите и състоянието си ще остане безнаказан,не защото може да бъде жертва на свой добър "приятел",а защото в тази масова деградация той може да се окаже виновният,а аз като негова майка ще трябва да го защитя!