.
Отговор в тема
Страница 6 от 6 ПървиПърви ... 23456
Резултати от 126 до 149 от общо 149
    Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    ...
    И аз мисля така.

Град
    Paradise
    machoka, за това си прав. И бащата не изглежда стока. Но видя ли как рускинята носеше детето като куфар, като вещ... Не като дете. Това ли е начинът, по който трябва една майка да се отнася към децата си? Така ли се отвеждат деца... Аз не мисля, че тя може да се грижи за тях.

А те няма да са щастливи с нея, това се вижда. Те са в ужас от нея

Не мога да разбера едно: как без развод ги дават на майката/или пък имат развод/ защото според действащите закони в България,деца не навършили пълнолетие не могат да напускат страната без изричното съгласие/в случая на бащата/ на родителя!
    По арогантно и непристойно поведение на МВР не съм виждал никога.Те действали по заповед верно ,но не говоря за редовите полицайчета-марионетки ,а за техните БИГ БОСОВЕ.
    Но този случай е показателен,как се защитават чуждите граждани в БГ от техните си ведомства и как нашите дупедавци пак се надупиха сами/говоря за цялата разскапана съдебна система/ и си свалиха гащите.

Един родител е способен на всичко, за да получи децата си.
    Едни манипулират, други ползват сила, и така нататък.
    Наистина не може да се знае какво точно е станало, но е тъпо да се смята на 100 процента, че бащата е Добрият спасител, а майката – злата пияндурница. И така да е, едва ли някой от нас е способен да твърди това със сигурност.
    И мен са ме настройвали като малка срещу един от родителите ми. Мислите ли, че не съм позволявала да бъда манипулирана? И аз щях да крещя с пълна сила "Помощ!", ако този, срещу когото са ме настроили, се опитва да ме вземе със себе си, било то и насила.

Град
    в света на приключенията ..
    пълен ужас ....потресена съм просто!!!

Цитирай Първоначално написано от Boot
    От Ребийз:

Извинявай, а каква страна по делото е рускинята, която отива да прибере децата? Защото Хагската конвенция, която всички така щастливо цитират е Конвенция за дец, които са били отвлечени. А в случая бащата е минал преминал няколко национални граници без проблеми и то ПРЕДИ 2 години. Не искам да се впускам в някакви подроности и размишления, но ако децата наистина са били отвлечени (от което да влиза в сила споменатата конвенция), то тогава щеше да има пролеми още по границите или най-малкото щеше да има много по-бърза ответна реакция. Такава няма...

Има една рускиня и един дипломатически автомобил, които НЕ СА страни по това дело, които отвличат дете с услужливата помощ на български полицаи и служители на други институции. И това е направено в нарушение на протокола в подобни ситуации... Детето бива скрито в посолство (което е чужда територия) и евентуално изведено от България с ясното НЕСЪГЛАСИЕ на единият родител.

ПП. Всеки, който чуе дете да пищи помощ толкова сърцераздирателно трябва да се замисли дали има нещо нередно... всеки нормален човек.
    на мен това също ми направи впечатление, как точно две деца, които 14 нямат, а не 18 напускат Полша, минават през граница и влизат в България без никой да ги спре? Някой хора са излизали от България преди да направят 18 години и им е ясно, че трябва съгласие и от двамата родители на детето, то да излезе!

Супер фен Аватара на SolusChristus
    btw, децата са ми втори братовчеди.

Сега виждам темата...

Град
    Paradise
    Цитирай Първоначално написано от SolusChristus

Сега виждам темата...
    И как са наистина нещата? Майката алкохоличкали е? Бащата настройва ли ги?

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Цитирай Първоначално написано от Mooo6no
    Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly
    Това не се прави заради бащата, а заради децата. Не погледна ли видеото как момиченцето пищи за помощ? Мислиш ли, че й се отразява добре този стрес и прилагане на сила?

Да приемем, че бащата е крив и й е промил мозъка. По-малка ли ще е психологическата травма върху нея поради този факт?
    Изобщо не. И, да наистина, може би, не е този начинът да бъде отнето. Но това не значи, че бащата е прав.

А относно минаването на границите. С бутане на рушвет всичко става. Самият аз съм запознат със случай, при който е бутнат рушвет за да мине българското дете през българската граница понеже майка му не му е направила нужните документи, с които удостоверява, че бащата е съгласен за преминаване на границата и бащата го няма. Детето въпреки липсата на тези необходими документи е минало,а после се е и върнало в България. И не е отвлечено, но някой, който отвлича детето си, също може да бутне въпросния рушвет и да минава през границите наред. Така че не съм съгласен с тази теза на Райбез...
    Пак Рейбийз:

Ами тук не е мината само една граница, а няколко и явно искаш да кажеш, че полските митничари са подкупни (нека уважаемите поляци се занимаят с това).

Второ - това "отвличане" е станал преди 2 години, а чак сега има действия- защо? Дали не се дължи на факта, че майката тогава не я е интересувало какво се случва с децата, а сега може да има някаква изгода?

Трето - тази рускиня, която взима децата каква страна се явява? Не подминавай и този въпрос толкова елементарно, защото ако може да се говори за отвличане то гражданката на трета страна, която НЯМА отношение по делото, но има аудио-визуални (вече) доказателства, че се отнася зле към децата ги взима със СИЛА.

Тук не защитаваме бащата, няма да е зле да го разберат някои хора, най-малкото е трябвало след като изведе децата от чубина да иска ългарски съд да се произнесе по въроса, а не да чака незнайно какво...

Saatana vittu perkele hate crew!

Жалки сте пак само стоите и философствате .. колко от вас отидохте на протеста ? а колко се опитаха да направят нещо друго ..

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Ти да не би да отиде?
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от Bellatrix
    Цитирай Първоначално написано от SolusChristus

Сега виждам темата...
    И как са наистина нещата? Майката алкохоличкали е? Бащата настройва ли ги?
    Да, майка им наистина е алкохоличка.

Ти да не би да отиде?
    Не съм, но и не философствам напразно.Тъй като не ми понася София, опитвам се в моя град да организирам протест, жалко, че на хората от моя град не им пука много.Ако не се получи, здраве да е .. няма за всяко нещо протест да вдигаме я .. пф

Супер фен Аватара на bloodfrozen
    Град
    Far From The Sun
    Прещраквайки каналите, попаднах на новините на БТВ. Излъчваха репортаж за отвлеченото момиченце, Николета. Журналистите й зададоха въпрос дали е щастлива при майка си, а тя въодушевено отговори с 'да'.
    Не можах да хвана началото на репортажа. Вероятно съм изпуснала още някоя сензационна новина по случая.

Съвсем се обърках вече.
    You are broken, I can fix you...

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Цитирай Първоначално написано от Serseri91
    Ти да не би да отиде?
    Не съм, но и не философствам напразно.Тъй като не ми понася София, опитвам се в моя град да организирам протест, жалко, че на хората от моя град не им пука много.Ако не се получи, здраве да е .. няма за всяко нещо протест да вдигаме я .. пф
    Ами тогава защо не се скриеш някъде?
    Щом искаш :> както винаги няма да стигнете до никъде, особено с тая злоба ако питаме вас трябва да ругаем майката, да флуудим плачещи емотиконки и да съчувстваме на бащата и децата, и така ще стигнем до решение.. деа бъдете малко реалисти

ПП: След този пост няма да следя тази тема вече, така че може да не си правите труда да ме псувате.

Град
    Но колко лесно се манипулират децата и се променя мнението им. Вижте какво казва детето пред телевизията от Полша на видеото...

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=132258

Raybeez
    1. Ами те повечето митничари са подкупни, независимо на коя граница. Разликата не е в морала, разликата е в цената. Аз като минавах границите с автобус на една фирма, с която ходихме на екскурзия в Италия даваха цигари, пари и какво ли не още, за да не губим време по границите с проверки на багажа. И това стана на всички граници с изключение на Сръбско-Харватската, където единия път просто митничарите искаха да ни покажат колко велики са те (митничарите, а и сърбите), бавейки ни. Но на всички останали граници се минаваше само с лична карта (или международен паспорт на сръбските граници), но без проверка на багаж. А на връщане дори минахме и Италиано-Словенската граница без да влязат в автобуса ни и да ни проверят кои хора сме вътре и имаме ли лични карти, след като екскурзоводът се извини на митничарите с това, че е 3 часа през ноща и хората спят. Хипотетично така може да се прехвърлят престъпници от една държава в друга. Сам си прави изводите....

2. За това не мога да коментирам, защото не знам. Тук всичко е възможно... да има финансова изгода, родителите и да са я натиснали, да е проговорило майчинското чувство и съвестта, всичко. Няма как да знаем на този етап.

3. Да, тук си прав. Но и сега има аудио-визуално документирано как детето вече е щастливо само 2 след като е ревяло за помощ. Доказателство за това колко лесно се манипулира едно дете.. и от двете страни.

Аз не съм съвсем запознат, но мисля че вече български съд се е произнесъл в полза на майката и то не като просто е прекопирал полската версия, а е преразгледал нещата. Ако бащата е прав, то и той има вина, че не си е наел добър адвокат да му защити правата и за това "не са били допуснати неговите свидетели, който да обърнат процеса в негова полза" (цитирам като смисъл какво беше казал бащата).

Град
    ^ Имаш в предвид режисирано? .... със сигурност. Много е жизнерадостно, а и кой е операторът.... не изглежда да е от националната полска телевизия... Но не вярвам да могат да накарат насила детето да е толкова щастливо пред камерата.

Град
    Аз такива смели мнения и предположения не бих дал без доказателства... но е възможно по принцип. Въпреки че имам съмнения да е точно това. Просто децата се контролират, манипулират и си сменят мнението изключително лесно.

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    http://www.vbox7.com/play:895f5fe6

ПОКЛОН!!!
    Сълзите ми потекоха докато го изслушах
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от GossipGirl89
    http://www.vbox7.com/play:895f5fe6

ПОКЛОН!!!
    Сълзите ми потекоха докато го изслушах
    http://gong.bg/view_article.php?article_id=79097
    същото.и.в.сайта.на.гонг..
    мани,и.аз.се.разревах

Град
    Мхм... не обиждам никого, но конкретното предаване е изключително просто и е на много ниско (емоционално, не смислово) равнище.

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Абе не знам предаването какво е ама знам, че Томислав Русев е единственият човек, който всеки път застава на трибуната и казва мнението си без да му пука за последствията... Доколкото разбрах сега искат да го съдят за нещо ... най-вероятно за това, което е казал по въпросния случай и е срамота ако наистина го осъдят.. Срамота е българският съд да позволява на една полякиня, на една чужденка, да идва и да взима, да дърпа и да причинява психически тормоз на българчета... а в същият момент да упреква човекът на когото му пука за тия деца - човекът, който им казва истината всеки път ...
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Мега фен
    Пичове, снощи гледахте ли новините на НОВА ? Малкото дете стоеше пред лаптопа и беше отворило страниците на форума на....teenproblem ! Виждате ли каква млада аудитория си имаме !

Супер фен Аватара на Momchence
    Град
    София
    поредното реалити шоу...

очакваме да обяват номерата "ако подкрепяте бащата наберете 7896" "ако пдокрепяте майката наберете 9678"

само дето децата са изкупителната жертва...

Бащата е глупак
    Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си