Първоначално написано от
Mooo6no
Всъщност защо приемате думите на бащата относно майката за чиста монета? Той е избягал от Полша без да е получил родителските права. Нормална е и реакцията на децата, след като 2 години са били при бащата. Изобщо не защитавам майката, но в този случай в масовото обществено мнение отново действа законът на тълапата съчетан с известна доза шовинизъм. По принцип нещата трябва да се проучат и тогава да се изрази мнение. Не сме и запознати относно дали това са последните инстанции в света, които решават родителските права на кого да са.
Защо всички сте толкова убедени, че бащата е прав? Чули-недочули нещо, видяли едно клипче от десет минути, разбрали за твърденията на бащата + недоверие към чуждото => вече присъждате родителски права. Само дето масовата част от българите са толкова компетенти по тея въпроси, че... по-добре нищо да не казват.
Преди някой да ми се нахвърли... изобщо не заставам на страната на майката. Не заставам на ничия страна, защото смятам, че не аз съм осведомен и мога да бъда съдник относно това. Но съм против чисто импулсивната реакция на българското общество, която веднага защитава бащата, защото е наше момче, което твърди, че лошите чужденци и институции са му отнели правата и твърди, че някой е пияница, наркоман или скитник. Не мисля, че той е най-достворният изночник за това и думите му трябва да се приемат като чиста монета.