- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Какво мислят днешната младеж за Бог?
Оценките ни пречат, не вярата, пък била тя и опакована в религия.
Сега сравни демографските данни за страните, с по- голям процент атеисти и тези с по- малък.
Германия беше с по- малка раждаемост, отколкото България, с въвеждането на 100 вида помощи стана по- голяма, а турското население стана 10 % от общото.
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Ми не знам...може би съществува някаква сила..![]()
To infinity and beyond.
О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...
"Моята молитва"- Христо Ботев
Към тези, които цитират Ботев:
Какво е олицетворението на Бог в човека?
Какво го характеризира като съществуващ в тази му форма?
![]()
Jesus Christ is in Heaven![]()
Всеки има свободата да вярва или да отрича![]()
идеята е, че човека е бог/господар на себе си, а не че бог е в него..Първоначално написано от Sham
Първоначално написано от DimovB
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Свасо, синдромът на топлата вода те тресе в пълна сила...
Ако не хора, то двукраки прасета в дрехи, нали знаете.
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Като цяло съм ЗА - света щеше да едно по-добро място, ако всички бяха вярващи и наистина спазваха законите на религията, било то Християнство, Мюсюлманство и пр. Но истинските!
А не всички да мислят, че греховете се наказват, а не да ходи да се изповяда и да получи опрощение, с което е спокоен, че няма проблем пак да съгреши като нарани някого, примерно.
Защото Човекът, колкото е умен и способен - толкова е и глупав и егоцентричен и винаги трябва нещо да му слага ограничение, защото той сам не може да си го наложи.
Аз лично съм атеист, защото мисля, че сам мога да се контролирам и не предпочитам някой друг да го прави вместо мен. И знам какво правя, чрез действията си.
Неща, които доста хора не умеят, но поради известни причини (колкото и да не ми се иска) не вярват в Бог и започват да мислят, че разполагат с живота на други хора и нещата се оплескват тотално и затова всеки го е страх, заради въпросните "центрове на света".
Другата простотия на хората е, че религиите са враждебни. Та всичките въпросни богове (които дефакто са една личност, представена по малко по-различен начин в различните религии) са родени (така се знае) от връзката на ЕДНА ДВОЙКА(мюж и жена, нали).
И всички диктуват мир, спокойствие и уважение на другия, а не масови изтребвания.
Лошото е, че някои се изхитряват и попроменят тълкуването на свещенните книги и пак става мазало...
Изводът ми е, че човекът е глупаво същество,и в края на краищата каквото и да му се наложи ще бъде развалено......
Заради религиозни войни,в света са избити милиони хора. На верска основа и днес се извършват редица престъпления. Нужно ли е да споменавам как някои много симпатични нам политици се опитват именно чрез религиозните различия в българското общество да асимилират и манипулират цели региони?Първоначално написано от hardball
Някога всеки народ е вярвал в различни богове,чрез които е намирал обяснение за природните стихии,дадености,собствени те си чувства и т.н. По-късно част от тези религии се разпространяват било насилствено,било доброволно,сред другите народи и това са днешните християнство,ислям,будизъм и прочее.
Науката вече може да обясни подробно огромна част от явленията в заобикалящата ни среда и в самите нас,за които човечеството преди няколко хилядолетия,както му се вика,и хабер си е нямало.
Религията наистина е давала опора и надежда на хората,но много повече им е отнемала.
Дори когато сменяме Тангра с Бог,е било от политически съображения. Така,че няма нищо истинско в каквато и да било религия. Чиста манипулация и нищо свръхестествено,нищо свято.
Да разграничаваме религия от вяра, все пак!
А и една простичка истина - хората, повече от всичко, обичат да се делят, независимо по какви черти и белези. Също така отиграно сграбчват всяко възможно извинение, за да мразят и сеят неприязън.
Защо намаляването на населението се счита за "демографски срив"? Това е напълно нормално в природата. Нито една система, която е оцеляла продължително време не е растяла безкрайно.
Иисус на кале!
Grumpy old madman
Интересна тема....
От тея 11 страници не можах да разбера ... автора за кой "Бог" говори и как определя той "Бог"!
погледнете тва:
Бог е божество, мислено от монотеистите като най-висша реалност. Бива разглеждан като творец, въплътител на вселената.
Философи и теолози му приписват някои атрибути на божественото, включително всезнание, всемогъщество, вездесъщност, всеблагост, божествена простота и вечно съществувание. Описван е като нематериален, като личност, източник на всеки морален дълг и най-великото от всички възможни същества.С всички тези атрибути Бог е охарактеризиран в една или друга степен от юдейските, християнските и мюсюлманските мислители и духовни учители, включително Св. Августин, Ал-Газали, и Маймонид. Зигмунд Фройд осмисля това гледище за Бог, като стремеж към построяване образа на идеалния баща, докато марксистките автори откриват корените му в безсилието на мъжете и жените в условията на подтисническите общества.
В различните митологии различните божества биват представени като антропоморфни (с вид на човек), зооморфни (с вид на животно) или дори аморфни (без материална форма). Представата за образа на божествата е показател за развитието и типа на съответната религия. Така, например, за тотемистичните религии са по-характерни зооморфни божества, а за анимистичните — антропоморфни.
Според това дали приемат съществуването на персонифицирани божества или не, религиите могат да бъдат съответно теистични и атеистични (от старогръцки θεος/теос — бог).
Според това колко божества признават и почитат, религиите могат да бъдат монотеистични, политеистични и примотеистични. При монотеистичните религии (като християнство и ислям) се зачита съществуването само на един бог, който често е наричан просто Бог, Господ (т.е. господар) или Аллах (арабски الله — бог). Политеистичните религии признават съществуването на множество богове и богини, всички със свои важни функции. Примотеизмът по същество е политеистична религия, но при него едно божество се счита за върховно и особено важно за света и хората, а останалите божества се възприемат като по-низши, подчинени нему.
source: Wikipedia
Та.... надявам се ви стана ясно, всеки вярва в някакъв собствен Бог!
Що се отнася до мене, аз вярвам в Източно- Православния Християнски Бог! За тезко който не са разбрали... ето по подробно в какво вярвам:
Символ на вярата (Символ веры)
Никео-Цариградски символ на вярата
1. Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.
2. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало.
3. Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек.
4. И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан.
5. И възкръсна в третия ден, според Писанията.
6. И възлезе на небесата и седи отдясно на Отца.
7. И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.
8. И в Духа Светаго, Господа, Животоворящия, който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.
9. В едната, света, вселенска (съборна) и апостолска Църква.
10. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете.
11. Чакам възкресение на мъртвите.
12. И живот в бъдещия век! Амин.
Обеден съм че Богът в който вярвам съществува и мога да си дам разумно обяснение, на всеки проблем който бива поставен било то "Що има войни?", "Що хора гладуват?" и така нататъка!
Според мене, и всеки друг би могъл, стига поне да е прочел Библията. В този ред на мисли трябва да добавя, че Библията не е роман.Тя се чете паралелно с ръководства, които поясняват написаното в нея!Също така не мисля, че деца на по 15 години (нищо лично) могат да разберат истинската същност на християнската религия и Бог. За да може някой да говори за християнство, въобще, му е нужна поне 10 годишна подготовка (за да се нарече богослов)
Амин!
Мир!
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
Има само един Бог и той беше описан в предишното мнение.
ПП Днешната долна младеж не може да мисли, затова повечето говорят срещу Християнството.
Ми ... нали знаеш, ако си чел "Апокалипсис" ... се сещаш за кво иде реч.... нали?
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
Не съм го чел, но не се и сещам за какво иде реч..Първоначално написано от skuck
Ще се радвам да споделиш.
ще се сметне за офтопик, не искам да правя попара
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
ще се сметне за офтопик, не искам да правя попара
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
Да опишеш вярата е сложно нещо...
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Знаем, че ти ще се справиш с лекота. Айде копирай си още някое старо мнение, че да ахнем, колко си умен!Първоначално написано от SWASTIKA
Grumpy old madman
Ти си се разахкал от доста време...Първоначално написано от Canis_Dirus
Особено в подписа!
![]()
Нямам време сега, мислиш си, че ми е до форума постоянно, работа имам... Като я свърша, ще обясня.![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
А така. Можеш да намериш изход от световната финансова криза междувременно!Първоначално написано от SWASTIKA
![]()
Grumpy old madman