.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15
    Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума

Студенти - сесия?

Добре де , знам , че повечето са ученици в тоя форум , но искам да запитам и малцинството от студенти , как учите по време на сесия? В смисъл , за последно ли оставате нещата , целия материал подробно или само най-важните неща , или зависи от дисциплината? Учите за оценка , или просто да изкарате? Най-общо се опитвам да разбера докъде ни стигат амбицията и силите , и дали някой учи по време на семестъра ... или само като опре ножа до кокъла...
    Аз да си призная са ми излязли няколко изпита , от чийто предмети - да ме убиеш - нищо не знам. И изобщо докъде е нормално да ти се преподава 30% (примерно) от материала , а останалото да трябва сам да го намериш и научиш, и само при мен ли е така , че изискват повече , отколкото са ни дали? Не се оплаквам , просто събирам впечатления.

Аз мога да ти кажа как уча по принцип.
    По предметите, които са ми интересни, се ровя по всяко време, уча си, занимавам си се, по останалите - виждам какво се иска за заветната оценка, сядам и си налагам да покрия базата.

И да, нормално е да се обучаваш сам. Не сте клас 20 души, за да се занимават с всеки персонално, да ви диктуват планчета и прочее. Оттук насетне всеки за себе си решава какво иска да знае и как да го научи.

Голям фен Аватара на lmao
    в момента уча по време на сесията
    очертава ми се по 1 седмица за учене преди изпит, като все още уча за да мина просто, защото няма предмет който в момента да ми харесва особено
    през семестъра си имам достатъчно други работи за вършене като курсови работи например
    So much anger aimed in no particular direction
    Just sprays and sprays

Уча за изпити по време на сесията по много причини. 1-През семестъра не ми остава време, защото програмата ни не е от най-леките. А и постоянно трябва я нещо да се прочете за някое упражнение, я контролно ще правим и...така. 2- Ако уча през семестъра докато дойде време за изпита 100 % ще съм го забравила. Колкото до ученето, не бих казала, че уча колкото да изкарам. Уча, колкото да го науча. Друг е въпроса, че има изпити, по които се моля, наученото от мен да стигне за 3, но има и случаи, когато съм се ядосвала за петици...
    Според мен е нормално да преподават само част от материала. Това не е училището, където ти го дават сдъвкан и изплют. Но не е проблем според мен.Стига да кажат кои книги да прочетем е нормално.

Мега фен
    Град
    Извън границите
    три дни преди изпита уча
    кой нормален ще седне по-рано?

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Различно.

Понякога уча през семестъра, понякога си разпределям материала равномерно през дните, които имам през сесията, понякога изобщо не уча и преписвам или изобщо не уча, защото си го знам.
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

След лекции по малко, презе ваканциите като за сесия и по време на сесията вече ми е писнало да чета. Иначе най-доброто си е да се освободиш.

Голям фен Аватара на tedinkata_
    Град
    [ h ]

Re: Студенти - сесия?

Цитирай Първоначално написано от BlackWings
    Добре де , знам , че повечето са ученици в тоя форум , но искам да запитам и малцинството от студенти , как учите по време на сесия? В смисъл , за последно ли оставате нещата , целия материал подробно или само най-важните неща , или зависи от дисциплината? Учите за оценка , или просто да изкарате? Най-общо се опитвам да разбера докъде ни стигат амбицията и силите , и дали някой учи по време на семестъра ... или само като опре ножа до кокъла...
    Аз да си призная са ми излязли няколко изпита , от чийто предмети - да ме убиеш - нищо не знам. И изобщо докъде е нормално да ти се преподава 30% (примерно) от материала , а останалото да трябва сам да го намериш и научиш, и само при мен ли е така , че изискват повече , отколкото са ни дали? Не се оплаквам , просто събирам впечатления.
    Така е и аз съм разочарована че искат да пишем неща непредадени от професорите . Аз уча на куп всичко . Преди сесията само може да препрочитам но основно уча през сесията.

Град
    София
    Според това колко е материала за четене Досега обикновено беше най-много 3-4 дни преди изпита,но тази година отделихме за 2 изпита по 2 седмици за учене,а другите ги изтеглихме преди сесията Така че..доста време ще е тая година
    Smile!?

Мега фен
    Град
    София
    Един кандидат студент на гости

Айде да кажете и какво учите

Цитирай Първоначално написано от Loshotia
    Един кандидат студент на гости

Айде да кажете и какво учите
    +1 na men o6te mi e mn rano da mislq za tova kavo 6te se y4i no mi e interesno mislq da kandidatstvm v svi6tov v stopanskata akademiq-bankovo delo nqkoi znae li koi sa to4nite predmeti koito se izo4avat ,4e mi e interesno

Град
    Roma, Italia
    ..
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Град
    Roma, Italia
    По време на сесията Даже сега трябва да чета и след малко ще отивам на там.
    Почвам да се замислям и да осъзнавам,че това студентство няма особен смисъл - повечето четат в последния момент, по някои предмети може да се преписва и за какво следваме? - за една хартийка, дето после не се знае ще ни помогне ли!
    Ама нали да сме по-образовани...
    Аз по принцип чета и колкото изкарам, защото и без това чета през сесията и не се знае дали ще изкарам или дали ще изкарам висока оценка.Колкото до оценките, ако изкараш по-високи може да кандидатстваш за стипендия (което зависи и от доходите ти) или ако ще учиш и за магистър там искат оценка над 4,00 или 4,50 (не съм сигурна).
    'айде успех на всички през сесията!
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

По принцип целта ми е да взема изпита- не да имам висока оценка и уча преди него най-важното. През семестъра не мога да седна, а на лекциите предават материала, ама да има кой да ходи :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си