.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21
    Супер фен Аватара на ThisIsMe

Можем да бъдем и по-добри.

Добър вечер на всички,макар че за мен не е така добра.
    Работата е там,че съм много чувствителен човек,дори в момента плача ;(
    Чувствам се много зле и имам чувството,че живота е много несправедлив.Защо има толкова много страдащи?не само от любовта,а въобще от живота?Не ми е добре,защото аз си имам всичко,а знам че има дечица които си нямат нищо и никого на този свят и просто много ме е жал за всичко това.Че когато ми е студено аз мога да се стопля,а те не,че когато съм гладна мога да ям,а те не.Съжалявам всички невинни дечица,които са малтретирани и унижавани,които постоянно ги обиждат и са незачитани.Сещам се за няколко такива деца,но знам че по света има много ,като тях.Познавам малки момиченца,изоставени от майки си.Баба им почина,останаха да живеят при дядо си да ги гледа,но как ще ги възпита един стар човек с консервативно мислене?а и да добавим ,че е пияница и като се напие дори буйства. .Познавам малко момченце,което има такова миловидно излъчване,но има затруднения в главата ,а всички го бият и му се гаврят.Познавам също така момченце,на което майка му почти не му обръша внимание и всички в училище го разплакват всеки ден и го бият,унижават го,присмиват му се,сякаш не е човек.Кажете ми всичко това справедливо ли е ?Защо трябва да нараняваме хората околко себе си,когато можем да ги обградим с любов.Толкова ли е трудно да помогнеш на някого?
    Знам,че повечето ще кажете ,че не можете да направите нищо по въпроса,но вместо да мислим само за личните си нужди и удоволствия,можем да се замислим колко много невинни страдат и какви ли не хора се срещат по света.Вместо да ударим някого,можем да поговорим и да разрешим проблемите чрез спокоен разговор.
    Извинявам се ,ако съм отегчила някого с моите разсъждения,просто напоследък това не спира да ме мъчи и да ми тежи на сърцето.Желая на всички ви много любов!
    Правете любов,а не война,защото именно любовта ще спаси света.

Повече от фен Аватара на Scouser
    Град
    on the pitch
    Евала, мацка! Караш ме да се замисля и също ми стана доста мъчно. От време на време и аз съм срещал такива дечица, но после нещо бързо ме е разсейвало и не съм се замислял по-сериозно в-ху нещата. Ти изглеждаш страхотен човек, ако всички бяха като теб... Нека всички да видят и да чуят твойте думи, нека всички да бъдат по-добри, за да може да живеем в един по-хубав и по-добър свят!
    If you told me to cry for you - I could.
    If you told me to die for you - I would.
    Take a look at my face.
    There`s no price I won`t pay
    to say these words to you ..

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Света и живота са жестоки неща.А хората сме най-голямата измет на тази планета-ние сме единствените същества,които можем да убиваме,насилваме и да правим какви ли не други зверства просто защото ни харесва.Това ни е в природата и не може да се промени.Инсивидите са добри,но хората като цяло (масата) са зли.
    Неприятно,но факт.Научих се да цивея с това,колкото и да не ми харесва.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Намери разказа на Варг Perb (има го в сайта му burzum . org), ще разбереш защо

Дано има повече хора като теб, мила. Сигурна съм, че ако всеки се замисли над това колко му струва да прави добро...поне за момент, ще разбере колко малко всъщност му коства.Нека има повече такива хора - несъмнено това няма да остане безмислена кауза. Евала ти правя

До сега дискутирах подобна тема. Цитирам се:

Код:
    If happiness was a commodity and we assume that each living person gives and takes from the overall pool of world happiness, then we can make it very simple:

If you give more than you take - keep living, you're doing fine.
    If you take more than you give - the high building's over there, go jump.

Sounds paradoxical? People argue that a being's ultimate goal is to maximize happiness. However, happiness is mainly achieved through interaction with other people. Therefore, if you take more from the pool than you give and the majority of people are like you, the pool will be depleted before everyone can take his share. Logically, they will be unhappy, because they were initially supposed to take an amount X, but couldn't. So they will either live unhappy or commit suicide.

Lets review the other scenario now - if people give more than they take. Then the pool will have something left to cover the imbalance which may result from new individuals entering the pool. Everyone will be happy, because they will be taking as much as they need. Some will even be happier, because they may take some of the "excess happiness".

More can be said on the hypothesis above, but I deem you smart enough to figure it out on your own wink.gif.

So if you don't want more mass murderers in schools, think well next time you "take" someone's happiness. He might be in the news on the morrow.

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Цитирай Първоначално написано от Python5
    До сега дискутирах подобна тема. Цитирам се:

Код:
    If happiness was a commodity and we assume that each living person gives and takes from the overall pool of world happiness, then we can make it very simple:

If you give more than you take - keep living, you're doing fine.
    If you take more than you give - the high building's over there, go jump.

Sounds paradoxical? People argue that a being's ultimate goal is to maximize happiness. However, happiness is mainly achieved through interaction with other people. Therefore, if you take more from the pool than you give and the majority of people are like you, the pool will be depleted before everyone can take his share. Logically, they will be unhappy, because they were initially supposed to take an amount X, but couldn't. So they will either live unhappy or commit suicide.

Lets review the other scenario now - if people give more than they take. Then the pool will have something left to cover the imbalance which may result from new individuals entering the pool. Everyone will be happy, because they will be taking as much as they need. Some will even be happier, because they may take some of the "excess happiness".

More can be said on the hypothesis above, but I deem you smart enough to figure it out on your own wink.gif.

So if you don't want more mass murderers in schools, think well next time you "take" someone's happiness. He might be in the news on the morrow.
    Много вярно.Съгласна с всяка дума.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Град
    40 Miles from the Sun
    Глупости, как няма да можеш да помогнеш. Хората само си дрънкат безсмислици, търсят си извинения, но много добре знаят, че ако искаш, винаги можеш да помогнеш. Може да не можеш да помогнеш на всички, но дори усмивката на едно от тези деца, които изброи, си заслужава. Python5 много добре го описа. Не може да взимаш без да даваш. (:

Цитирай Първоначално написано от AFT
    Глупости, как няма да можеш да помогнеш. Хората само си дрънкат безсмислици, търсят си извинения, но много добре знаят, че ако искаш, винаги можеш да помогнеш. Може да не можеш да помогнеш на всички, но дори усмивката на едно от тези деца, които изброи, си заслужава. Python5 много добре го описа. Не може да взимаш без да даваш. (:
    Напълно съгласен.Хората особенно в нашата страна са силни в приказките.Струва ми се,че в нашата родина егоизма като качество(който според мен носи всеки човек в себе си) е водещ и ни пречи да изразим състрадателността си не само с думи.

Re: Можем да бъдем и по-добри.

Здравей! Радвам се, че мислиш така. Знаеш ли какво? Аз намерих част от себе си в този текст! Работата е такава, че баща ми почина когато бях на 5 и до 8-та си година бях едно весело ( даже палаво ) момче, постоянно усмихнато и гледащо с надежда. А след тея 8 години живота ми стана ад.... майка ми се пропи и стана курвентия (тя пак пиеше даже и преди да се родя, но обаче тотално се пропи) и не ми обръщаше внимание, не ходеше на работа, не плащаше сметки и нямаше пари за храна и вземаше алкохол на вересия..... а аз бях гладен с мръсни дрехи и ми се подиграваха на училище почти всеки ден(в продължение на 5 години...), заради тея шибани проблеми и изгубих ахм... приятелите. Оттагава станах затворен, песимист и тотален индивидуалист а.к.а самотен вълк. Тотално ми се смени психиката... Сега съм на 19 и що годе имам няколко капчици оптимизъм в кръвта, но душевната рана най-трудно минава. През 2003 бях настанен при брата на баща ми и така до сега. Единственото ново нещо беше, когато майка ми почина през 2006 год. Сега 2009 година вече може да се каже, че съм станал мъж и съм се научил на добри черти като честност, респект към другия, да съм добър към добрия и да съм лош към лошия. За жалост в нашата шибана държава никой не цени положителните черти.... за тях в България означава, че ще си последната дупка на кавала във всичко и сега цари пълна олигофрения навсякъде. Тука се цени тъпотията, материализма... аве като цяло лошия характер на човек...
    Наистина ти БЛАГОДАРЯ за това, че поне има малко здравомислещи хора от тоя овчи народ....(и моля без излишни коментари относно израза ми ок?).
    "Губи онзи, който знае какво ще стори, ако спечели. Печели онзи, който знае какво ще загуби."

Niccolo Machiavelli

Град
    Валхала
    Тъжна история брат

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    не само в нашата държава е така вижте това моля http://www.vbox7.com/play:effc68a0

според Жан Жак Русо когато човек избира управник той прави договор да се откаже от някои свои права но да ги даде на друг да ги защитава нима някой народ би искал това което е в клипа нима някой се отказва от правата си за да се случи това?
    колко пъти преди да бъде обявена война е имало допитване до народа дали иска това ?
    гледах един филм "Златният Век" там учителя Ханко като вижда че има война и че учениците му заминават да се бият казва
    "защо пропилях целия си живот в това да ги уча да ги направя хора да ги отгледам след като ще паднат убити някъде къде е смисъла на живота нима живея напразно"
    и кой народ би искал да гладува кой би искал да умира от болести и мизерия?
    истината е че ние сме стадо овце което подскача под тоягата на овчаря и незнаем накъде ни води

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Кървавият бой престана,

мракът нощни наближи.

Паднал българин в окопа

там до сърбина лежи.

Един други се убили;

куршум щику дал ответ.

Гаснат сили, скоро двама

ще оставят белий свет.

- Брачо - сърбинът изпъшка, -

гаче те познавам аз?

- Аз съм, Йово, добра среща,

господ пак събира нас.

Жал ми е за теб, сюрмахо,

имаш дребна челяд ти!

- Фала, брачо... Памет тъмна... -

Кой си, я ме подсети,

дека с тебе се видяхме?

- Във Алексинацкий бой -

турска кръв там проливахме...

- Петко! Ти си? Брачо мой,

опрощавай... Лепо помня,

без теб тамо аз бях леш.

Майка ми за твойто здраве

често палила е свещ...

- Сполай, Йово... Няма нужда,

ти по-харно отплати!...

Ний избихме се кат псета,

господ нека ни прости.

- Брачо! - Йово, аз умирам...

Огън, жажда! Ох, горйъ!

- На водица в манерката,

пийни, брат. И аз ще мръ.

- Сполай, Йово... па прощавай,

свърших!... Моят гроб е тук!

- Петко! И аз с тебе брачо:

ще заспим един до друг!

Мръкна. Въз полето бойно

падна нощната мъгла;

пад мъглата спят спокойно

хладни, кървави тела.

Повече от фен Аватара на MalKa_BLuDnica
    Град
    Велико Търново
    http://www.vbox7.com/play:3ab587e3 1 част
    http://www.vbox7.com/play:5796e7ad 2 част

Това ни е държавата..това е положението!
    Какво повече да кажа ...аз нямам думи да го опиша. Целата ни работа е такава..
    no exit

Град
    40 Miles from the Sun
    Ъъ, кой е казал, че това го има само в България? Защо, по дяволите, все България я изкарвате виновна? Сигурно финансовата криза и глобалното затопляне също са по вина на мръсната задръстена България,нали? Самоубийства има по целия свят, нещастие има по целия свят, беднота и мизерия има по целия свят! Не е нужно да си българин, за да си боклук.

Град
    Велико Търново
    Е аз лично само тук съм била! Пък и темата е конкретно за бг. Незнам ама CNN ни оправиха добре. Чак тогава се сетихме че Могилино съществува!
    no exit

Град
    40 Miles from the Sun
    Темата не е конкретно за България, а за това, че малко хора се сещат да помогнат на останалите и мислят само за себе си. За това, че трябва да правиш добро, ако искаш да получиш такова.

Град
    Велико Търново
    Не съм разбрала правилно явно..е все пак само за тук мога да дам мнение.
    no exit

Мега фен
    хаха, България, та България ;д половината народ са някакви псевдо- патриоти, а на другите държавата им е виновна за всички проблеми. яко. :Д
    Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?

Най-пухкавата
    LOVE Най-Пухкаваия (h)

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Да,наистина,защо ли живота е суров?Чакай да се сетя...а,да ,защото това е истинския живот.Една джунгла,хубаво е,че си го осъзнала.Ще се опиташ ли да помогнеш да нуждаещите се,след като говориш така?Дарения?Съпричастност ?Разговори?Храна?Подслон?... ивота си е живот-или го живей както трябва или просто съществувай.Да не мислиш,че си единствената,която мисли като теб?Като си толкова загрижена,обърни се към някоя асоциация,закрила на детето...Макар,че не ми се вярва намеренията ти да са нещо повече от съжаление.На никой не му трябва съжаление и празни приказки.Щом мислиш,че трябва да се направи нещо-хайде,какво чакаш?Но държавата няма да ти помогне.Най-много някоя асоциация да обърне някакво внимание.
    Опитваш се да бъдеш по добър човек ли?Гадно ти е,че имаш всичко,ами знаеш ли,имаш голям късмет тогава.Не пропилявай шанса си за хубав живот,макар че не се знае какво може да стане в бъдеще,недай си Боже.
    Та...щом те е грижа-хайде помогни им,празните приказки не вършат работа.Но не парадирай,колко им съчувстваш и съжаляваш-никога няма да разбереш какво им е отвътре,абсолютно.Отиди в някой приют или нахрани някой на улицата.Според мен,ако наистина искаше да им помогнеш,щеше първо да действаш,а не да пишеш тема в тоя форум.Истинските дарители не се интересуват от известност,каквато и да е.Те просто искат да помогнат и го правят от сърце,БЕЗ да са наизустили няколко реплики.

Супер фен Аватара на ThisIsMe
    ^НЕ зная дали си ме разбрал/а правилно,но просто ми е мъчно за такива хора.Естествено,че ако видя някой от тях на улицата или където и да е,ще им дам каквото имам,ще се държа добре с тях,но моята тема не беше за осигуряване на дом за тези деца или храна.Аз лично не познавам такива дето стоят гладни и жадни.Тези ,за които споменах си имат и храна и дом,но не са заобиколени от любов.Това се опитвах да кажа.Знам,че с една тема никой не би станал по-добър,то си е до човек и до сърце,но поне ако направим тази стъпка да се държим по-добре с околните,вместо да ги смажем от бой ,все е нещо ,което води към по-доброто.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си