.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Hybrid View

Град
    Пловдив

Какво е да си студент

Всички ми казват че е супер айляк, няма изпитвания, само купони, а като гледам всички студенти ходят с тонове книги и са някви зубари страх ме е, утре ми е изпита, ще кандидатствам за английска филология ама дори не знам какво е да си студент

и аз съм чувала, че било много хубаво иначе всеки избира дали ще учи или само ще купонясва ...
    Успех на изпита утре

Hold, hold me for a while ... I know this won't last forever ... So hold, hold me tonight
    before the morning takes you away ...

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Зависи къде и какво студентстваш.
    Но ако си мислиш че като станеш студент ВЪОБЩЕ няма да ти се налага да учиш - ще трябва да те разочаровам. Няма такава опция - безкраен купонджия-айляк , вечно безгрижен и клатещ си краката. Рано или късно те притиска това , за което си се захванал.

Наско, твойта кожа, разкарай се от тоя раздел

Да си студент не значи, че имаш само купони, и нямба зипитвания. Но е най-якото нещо, което ще ми се случи.. поне на мен.
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

Град
    Пловдив
    Е тва не мога да разбера хем те спукват от учене, пък хем "най-якото време от живота"

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от ReBeL
    и аз съм чувала, че било много хубаво иначе всеки избира дали ще учи или само ще купонясва ...
    Успех на изпита утре
    Благодаря

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от BlackWings
    Но ако си мислиш че като станеш студент ВЪОБЩЕ няма да ти се налага да учиш - ще трябва да те разочаровам. Няма такава опция - безкраен купонджия-айляк , вечно безгрижен и клатещ си краката. Рано или късно те притиска това , за което си се захванал.
    А като уча английски, какво трябва да уча..........смисъл думи, граматични правила........тва ли

Цитирай Първоначално написано от NaskoKaulitz
    А като уча английски, какво трябва да уча..........смисъл думи, граматични правила........тва ли
    Не. Специално за АФ се предполага, че знаеш езика на доста добро ниво преди да влезеш. т.е. теб не знам как ще те земат
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от afterforever
    Не. Специално за АФ се предполага, че знаеш езика на доста добро ниво преди да влезеш. т.е. теб не знам как ще те земат
    Абе я

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Добре аз ли да ти кажа?
    Ти преди да решиш да кандидатстваш това , не се ли информира какво точно представлява и с какво аджеба си обвързваш бъдещето?
    Незнам какво ще учиш. Само знам , че каквото и да е , няма да е свързано с безкрайно безделничене и вечни купони до края на света, така че не тръгвай с нагласата , че студентстването абсолютно винаги е айляк-работа.

Град
    Pays de la Loire
    Хубаво е, преди да решиш да кандидатстваш някаква специалност, да се информираш за учебния план.

И аз не мога да разбера как така си решил какво да кандидатстваш, без да знаеш какво ще учиш. Иначе в АФ, думите и граматиката, които се учат са на някакво хипер високо профи ниво, а освен това ще имаш досадни предмети като история на езика(което съм чувала, че е едно от най-тежките неща) и разни други предмети. Незнам, защото не съм се интересувала, но ти би трябвало да знаеш. А по темата много зависи от това къде възнамеряваш да учиш. Но при всички положения ще ти се налага да си сядаш понякога на гъза и да понаучаваш по нещо, къде повече къде по-малко.

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Има и учене, и купони
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Голям фен
    Чувал съм, че в СУ е голям гърч АФ. Не знам дали ще кандидатстваш там, де.

Аз съм се насочил към Скандинавистика и Китаистика, ама няма да ме вземат, мисля.

А студенството е такова, каквото си го направиш.

Успехи.

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Е тва не мога да разбера хем те спукват от учене, пък хем "най-якото време от живота"
    поне още 2-3 години развитие ти трябва,за да разбереш

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Град
    пОдРоБнОсТи сЯ*
    това ще са ти най-хуабвите години от живота, недей пита
    One 21 GunS

Град
    Whole of the world
    Еми след около 3 месеца и аз ще съм студент, и мисля , че да си такъв е супер яко.
    Беар Гриллс не собираеться сдаваться!

Senior Member Фен Аватара на PlamenMEN
    Град
    В онзи тъмен ъгъл на гардероба ти...
    Зависи какъв човек си. Сега завършвам първата си година. Една година студент - скука, тъпотия...
    Ако си падаш по купони с бесни чалги, разговори ограничаващи се до "ебане, пиене, чалга, гльедай кфа мацка, напрво шъ и скъсам кръчьетътъ" и т.н. то за теб студенския живот ще е рай. Ако си позьор, то в ВУЗ-а си супер пич.
    Ако обаче се държиш, както до сега в средното училище, ако искаш от време на време да си говориш нормални неща, слушаш музика, различна от общоприетата, обичаш такива заведения, в които се пуска такава различна музика, (абе направо да си кажем - нещеш да им ходиш по купоните, защото са въплъщение на простотията и селянията, не си падаш по техните интереси и музика), то се приготви за не чак толкова приятни моменти.
    Ученето - смята се, че се учи само през сесията. Един месец здраво учене, през останалото време див купон. Ама не баш. През семестъра правиш контролни, точно както в училище. Някои даскали определят различни правила според тези контролни. При мен например по един предмет ако не си ги изкараш и двете, отиваш или на поправка, или на ликвидация директно. Зависи какво прецени даскалката. При други пък можеш да се осводиш от редовен изпит с оценките през семестъра. И т.н.

Важно е да не отдаваш чак такова внимание на този университет. Не си в Харвърд. Тегли една майна на всичко и готово. 4-5 години ей така ще минат...
    Не се обръщай...
    Знаеш че е там... Усещаш дъха му... То те дебне... Идва от мрака... Води в мрака...
    Не се обръщай...

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от PlamenMEN
    Зависи какъв човек си. Сега завършвам първата си година. Една година студент - скука, тъпотия...
    Ако си падаш по купони с бесни чалги, разговори ограничаващи се до "е**не, пиене, чалга, гльедай кфа мацка, напрво шъ и скъсам кръчьетътъ" и т.н. то за теб студенския живот ще е рай. Ако си позьор, то в ВУЗ-а си супер пич.
    Ако обаче се държиш, както до сега в средното училище, ако искаш от време на време да си говориш нормални неща, слушаш музика, различна от общоприетата, обичаш такива заведения, в които се пуска такава различна музика, (абе направо да си кажем - нещеш да им ходиш по купоните, защото са въплъщение на простотията и селянията, не си падаш по техните интереси и музика), то се приготви за не чак толкова приятни моменти.
    Ученето - смята се, че се учи само през сесията. Един месец здраво учене, през останалото време див купон. Ама не баш. През семестъра правиш контролни, точно както в училище. Някои даскали определят различни правила според тези контролни. При мен например по един предмет ако не си ги изкараш и двете, отиваш или на поправка, или на ликвидация директно. Зависи какво прецени даскалката. При други пък можеш да се осводиш от редовен изпит с оценките през семестъра. И т.н.

Важно е да не отдаваш чак такова внимание на този университет. Не си в Харвърд. Тегли една майна на всичко и готово. 4-5 години ей така ще минат...
    Благодаря, искренно се надявам да е така, а не 4-5 години ад и треперене

ПС За всички, които се изразиха "как ще ходиш на изпит като не знаеш какъв е".....мина перфектно, и си беше каквото очаквах...диктовка, есе и тест

Ние се учудихме от това, че ще ходиш на изпит, а не си се запознал с учебния план на специалността, която искаш да учиш. Не сме и намеквали, че не си запознат с формата на изпита...

Град
    Пловдив

Re: Какво е да си студент

Цитирай Първоначално написано от Sneki
    Всички ми казват че е супер айляк, няма изпитвания, само купони, а като гледам всички студенти ходят с тонове книги и са някви зубари страх ме е, утре ми е изпита, ще кандидатствам за английска филология ама дори не знам какво е да си студент
    ти никога няма да си студент. прекалено тъп и прост си

и стига с твойте тъпи теми че на повечето ни писна от теб
    Всеки си има мнение

Орк. Кристали - Студентски живот
    Обичам шопската салааата...

Голям фен Аватара на lmao
    бъдещи колеги, задължително първата седмица да идете да се разпишете в Плаза и Ориент и ще сте наясно как е живота ^^
    So much anger aimed in no particular direction
    Just sprays and sprays

http://www.teenproblem.net/teenid/po...wer/12840.html

ей това е и естествено това, че се чудиш какво да правиш без пари, но ти е супер забавно

да си студент филология си е шибано...особено английска филология...моя личен съвет е да не се набутваш...английския е изключително разпространен език и полсе много трудно се намира свястна работа освен ако не ти се става даскал,което в Бг е без бъдеще....
    Другото е че освен езика се учи езикознание...история на езика или общо казано региона от който произлиза/е възникнал...учи се литература на тоя език...да не говорим горните години колко шибано става като почнеш да учиш видовете превод/дадат ти някой неизвестен роман да превеждаш и си е****ш майката....или пък ако учиш за даскал разните методики на обучение...видове преподаване и т.н...
    аз го казвам от гледна точка че и аз се набутах да уча филология и то гръцка...сега си бия главата в стената и гледам да изкарам успех и да се разкарам...
    а относно студентския живот-той ще е такъв какъвто си го направиш...ние с моите колеги хем излизаме да пием,хем сме сериозни и учим...прави си сметката и не си пропилявай живота
    Take this broken wings and learn to fly again and learn to live so free
    and when we here the voices sing the book of love will open up and let us in
    so take these broken wings!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си